Ahojte maminy, chcela by som vedieť ako ste na tom so spinkaním vašich ratolestí.
Ide o to, že synček ma 9 mesiacov a počas dňa spinká 3x po hodine. Večer ideme spinkať o 8 a vstávame o 7 ráno, v noci sa nebudíme, max. nadránom na mliečko...
Ako je to u Vás? V akom veku Vam detičky spinkali len 2x?
Ďakujem ☺️
Stredný syn spával ešte dvojročný dvakrát za deň, mladšia dcéra spi od 14 mesiacov len raz, pretože je taký spachtos, že keď som ju dala spat o deviatej, tak spala do jednej a pobede už potom ťažko zaspavala. Kým ti spinká takto krásne, užívaj si to a nechaj to tak. Mozno o týždeň už to bude úplne inak.
Vadí ti, že spinká 3x? Je maličký, ešte to potrebuje.. Môj spával 3x denne do 10 mesiacov, potom postupne prešiel na 2 spánky.
@ellieellie Mne to vôbec nevadí, ale stretávam sa s tým, že deti v jeho veku vraj spinkajú len 2x denne a otázky typu, či je zdravý, keď je taký spavý mi lezú dosť na nervy...
@bmiroslava Sranda, naozaj je to všetko individuálne. My čo chodíme na cvičenie a plávanie, tak bol môj syn v tomto zarovno s ostatnými deťmi a práve naopak som si vypočula napr. od svokry, že do roka má spať 3x, že skoro prešiel na 2 spánky v 10 mesiacoch 🙂 Takže sa nestresuj zbytočne. Vôbec si nemyslím, že by bol spavý - má 3 spánky, ale krátke. Možno mamičkám, ktorým spia detičky už len 2x, zas pospia dlhšie a dokopy je to to isté 🙂 Môj tiež keď prešiel na 2 spánky, spal doobeda 2 hodiny a poobede 1,5 hod.
@bmiroslava moja od 10 mesiacov spáva len raz budí sa ráno o pol 7 ideme.so.synom.do.skolky potom raňajky pohrá.sa ja varím.desiata a ide spinkať von do kočíka cca medzi 10/11 ...niekedy spí hodinu inokedy 3 aj ..o 17/30 kúpeľ a kaša do fľaše a šup pod perinu zaspáva okolo 18/30..na papanie sa budí ešte okolo 22/23 potom pekne spinká 🙂
@bmiroslava na reči sa vykašli, dôležité je spokojné dieťa. Keď to tak zatiaľ potrebuje, tak spí. Keď nebude, tak sa preorientuje na 2 spánky a hotovo. My spávame už hodne dlho 2x za deň, ani si nepamätám odkedy presne pri 4.dieťati 😉 ale on je spokojný, ja tiež. Keby spal 3x alebo 1x tiež by som to neriešila. Dôležitý je výsledný efekt
@bmiroslava nasa mala dlho spavala cez den len 1x,ale zato 2-3,5hodiny. Cca do 2rokov a aj to som.jej obmedzila ja.
A od roka spala celu noc, dovtedy sa zobudila raz, len co si trosku cucla mliecka a spinkala dalej .
@bmiroslava a keď búva 3x po hodine, tak to má ako iné deti čo spia 1x3 hoďky alebo 2x1a 2. Úplne v pohode. To ešte aj my tak spíme a má 14 mes. Ako môže byť podľa niekoho spavý... nechápem niektoré premúdrelé osoby...
Dcérka od 9 mesiacov už mala len 2 spanky cca 45 min., o 2 dni bude mat 13 mesiacov a už dva týždne spí len 1 x za den okolo obeda 45 min. - 1,5 h.
Tak my to mame takto. Malý vstáva o 6 do obedu ide spať o pol 11 spi do 11:55 po obede ideme o pol 3/3 spinka max pol hodinku ked som dobra aj hodinku. Vecer zapava o 8 vstáva o 6rano ale medzi tym sa Zobudí hadam aj 5/6x za noc
My vstávame o 8 ráno a potom zaspí o 10 tak na 45 min a potom okolo 13.30 až 14.00 zaspí na 1.5 hod. Čiže sa zobudí okolo 15.30 a to už vydrží až do večera, do takej 20.00 až 20.30.. O týždeň bude mať 8 mesiacov a 2x mi spáva asi od 4 mesiacov.. Inak v noci sa dosť prehadzuje, a stvornozkuje aj zo sna, ale papá raz maximálne dvakrát