Spánok u dieťaťa do 1 roka

bmiroslava
18. jan 2019

Ahojte maminy, chcela by som vedieť ako ste na tom so spinkaním vašich ratolestí.
Ide o to, že synček ma 9 mesiacov a počas dňa spinká 3x po hodine. Večer ideme spinkať o 8 a vstávame o 7 ráno, v noci sa nebudíme, max. nadránom na mliečko...
Ako je to u Vás? V akom veku Vam detičky spinkali len 2x?
Ďakujem ☺️

miruslb
18. jan 2019

My vstávame o 8 ráno a potom zaspí o 10 tak na 45 min a potom okolo 13.30 až 14.00 zaspí na 1.5 hod. Čiže sa zobudí okolo 15.30 a to už vydrží až do večera, do takej 20.00 až 20.30.. O týždeň bude mať 8 mesiacov a 2x mi spáva asi od 4 mesiacov.. Inak v noci sa dosť prehadzuje, a stvornozkuje aj zo sna, ale papá raz maximálne dvakrát

pininka
18. jan 2019

Stredný syn spával ešte dvojročný dvakrát za deň, mladšia dcéra spi od 14 mesiacov len raz, pretože je taký spachtos, že keď som ju dala spat o deviatej, tak spala do jednej a pobede už potom ťažko zaspavala. Kým ti spinká takto krásne, užívaj si to a nechaj to tak. Mozno o týždeň už to bude úplne inak.

ellieellie
18. jan 2019

Vadí ti, že spinká 3x? Je maličký, ešte to potrebuje.. Môj spával 3x denne do 10 mesiacov, potom postupne prešiel na 2 spánky.

bmiroslava
autor
18. jan 2019

@ellieellie Mne to vôbec nevadí, ale stretávam sa s tým, že deti v jeho veku vraj spinkajú len 2x denne a otázky typu, či je zdravý, keď je taký spavý mi lezú dosť na nervy...

ellieellie
18. jan 2019

@bmiroslava Sranda, naozaj je to všetko individuálne. My čo chodíme na cvičenie a plávanie, tak bol môj syn v tomto zarovno s ostatnými deťmi a práve naopak som si vypočula napr. od svokry, že do roka má spať 3x, že skoro prešiel na 2 spánky v 10 mesiacoch 🙂 Takže sa nestresuj zbytočne. Vôbec si nemyslím, že by bol spavý - má 3 spánky, ale krátke. Možno mamičkám, ktorým spia detičky už len 2x, zas pospia dlhšie a dokopy je to to isté 🙂 Môj tiež keď prešiel na 2 spánky, spal doobeda 2 hodiny a poobede 1,5 hod.

lubik87
18. jan 2019

@bmiroslava moja od 10 mesiacov spáva len raz budí sa ráno o pol 7 ideme.so.synom.do.skolky potom raňajky pohrá.sa ja varím.desiata a ide spinkať von do kočíka cca medzi 10/11 ...niekedy spí hodinu inokedy 3 aj ..o 17/30 kúpeľ a kaša do fľaše a šup pod perinu zaspáva okolo 18/30..na papanie sa budí ešte okolo 22/23 potom pekne spinká 🙂

bagre
18. jan 2019

@bmiroslava na reči sa vykašli, dôležité je spokojné dieťa. Keď to tak zatiaľ potrebuje, tak spí. Keď nebude, tak sa preorientuje na 2 spánky a hotovo. My spávame už hodne dlho 2x za deň, ani si nepamätám odkedy presne pri 4.dieťati 😉 ale on je spokojný, ja tiež. Keby spal 3x alebo 1x tiež by som to neriešila. Dôležitý je výsledný efekt

bmiroslava
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
siska53
18. jan 2019

@bmiroslava nasa mala dlho spavala cez den len 1x,ale zato 2-3,5hodiny. Cca do 2rokov a aj to som.jej obmedzila ja.
A od roka spala celu noc, dovtedy sa zobudila raz, len co si trosku cucla mliecka a spinkala dalej .

bagre
18. jan 2019

@bmiroslava a keď búva 3x po hodine, tak to má ako iné deti čo spia 1x3 hoďky alebo 2x1a 2. Úplne v pohode. To ešte aj my tak spíme a má 14 mes. Ako môže byť podľa niekoho spavý... nechápem niektoré premúdrelé osoby...

jani321
18. jan 2019

Dcérka od 9 mesiacov už mala len 2 spanky cca 45 min., o 2 dni bude mat 13 mesiacov a už dva týždne spí len 1 x za den okolo obeda 45 min. - 1,5 h.

stanicek11
20. jan 2019

Tak my to mame takto. Malý vstáva o 6 do obedu ide spať o pol 11 spi do 11:55 po obede ideme o pol 3/3 spinka max pol hodinku ked som dobra aj hodinku. Vecer zapava o 8 vstáva o 6rano ale medzi tym sa Zobudí hadam aj 5/6x za noc