Ahojte, viete mi poradit. Mam 3tyzdnove dieta. No a jejo spanok nie je bohvieco. V noci este pohoda, to s prestavkami na jedlo prespi od vecera do rana. Ale potom cez den je to vselijake. Vydrzi byt hore aj 5 hodon a viac, ale po takych 2-3 hodinach skor iba place . Moze byt preunavene ? Viem ze pri takychto detoch je este skoro nacrezim, ale pride mi ze je dlho hore, ze ma dlhe bdele okna. Co poradite ? Uspavat ju po 1,5 hodine alebo ako ? Brusko by ju nemalo trapit, pravidelne masirujeme, cbicime. Predtym ju trapilo brusko a to prerevala cely cas, uz po napapani, ani v noci nespala. V noci prespi 5-6 hodin a potom je hore po 3 hodinach
@evica17 Moj to mal tiez takto, ze byval tak dlho hore. A to aj v noci. A tiez to vzdy koncilo uz nervozitou a placom. Aj vela spal, ked uz zaspal, ale mnoho zobudeni bolo aj 4-5 hodin. Nic nepomahalo, naspal za 24 rovnako alebo aj menej ako teraz, ked je 2rocny. Pritom pekne prosperoval a vyvijal sa. Ja mam pocit, ze novorodenca tazko nasukat do nejakych tabuliek, niektori to maju proste takto. U mojho sa od takych 6 tyzdnov tie zobudenia uz skracovali a v 2 mesiacoch zacal zrazu zo dna na den prespavat noc a uz nikdy neprestal. A zobudenia mal take uz len cca hodinove potom.
@marianarem dakujem, ved to, ze starsi zacal mat akotaky rezim v dvoch mesiacoch. Ako vyskusam uspavat po hodine ako radia @54tinka54 a @jexica a uvidime, ked nie, zmierim sa s tym, ze raz sa to napravi a bude lepsie. Pre mna to je len tazke najma kvoli nemu a aj starsiemu.
@evica17 Oj pri takomto mimine si už nepamätám, pozri tu, aj keď tam je tabuľka spánku až od troch mesiacov https://www.lepsispanokbabatiek.sk/kolko-spanku...
@evica17 podľa mňa 4-5h pre take babo je v pohode.. keď si vezmeš že podľa tabuľky má do 3 mesiacov dieťa bdieť hodinu a potom ísť spať. Píšeš že po 2-3h čo je hore tak place.. to sa mi zdá na take malinké naozaj veľa, to už bude plač z únavy.. synček bdel 2h ked mal 4 mesiace, potom už bol veľmi mrzutý a musela som ho ísť uspať.. teraz má 6,5m a bdie tak 2,5 max 3 hodinky
Vstava o pol šiestej, potom spi o pol siedmej tak45 minút asi, potom po pol deviatej uz znova mrnci, tiez spi tolko, a pred obedom znova a spi vyse tri hodiny, poobede zaspi este raz a vecer ide ako to vyjde okolo pol 7 a to sa este zobudi, ale uz nie je hore, uspavam ho hned a potom az pred polnocou a v noci zas este
@evica17 Nas v tom veku bol hore 1.5 hodinu... mozno 2.
Urcite uspavaj po 1.5 hodine.
Prve znaky unavy boli cervene oci a nos, potom ked som presvihla ten idealny cas uspavania, bol preunaveny a vtedy to bolo ovela tazsie ho uspat. Nikdy nezaspal sam od seba ze by si lahol a zaspal. Bol stale nervoznejsi a uplakanejsi az to skoncilo vyrevanim.
@andreatytler ved tiez nie ze by spalo samo ako prvy syn. Uz som dnes skusala kocik v byte, no zial nefunguje. Budem skusat ine
ja som uspavala zo zaciatku po hodine a ako dieta rastlo tak som casy predlzovala