Spánok štvorročnej dcérky

31. máj 2021

Ahojte. No myslela som ze ani nenapisem , ale povedzte mi , ze to raz skonci .. v prvom rade , svoju dcerku milujem nekonecne najviac na svete. Ale problem mi robi jej spanok . Poobede nespava od troch rokov , teraz mala styri a onasa teraz zacala kazdu noc, ale kazdu stale budit. Len hovori mama zober ma na ruky , staaaale dookola.. od malicka sme ju nosili na rukach , vsak jedine dieta, prve, urobíme pre nu vsetko .. no ma styri roky a ja ju stale uspavam na rukach . Potom sa v noci zobudi aj tri , styri krat a zasa ju musim nosit , a odznova uspavat. Ja som uz z toho nervozna, unavena.... bývame v garzonke, zial cakame na väčší byt ja neviem , co pomoze aby zacala pekne spavat .. prepacte za vylev uz som to musela napisat ...

trixi12
1. jún 2021

je úžasné že svoju dcérku miluješ, ale nie si jej otrokom. Štvorročná už musí byť riadne ťažká, takto sa čoskoro zničíš. Chápem, že asi z nejakého dôvodu potrebuje tvoju blízkosť, ale začni s tým že ju nebudeš nosiť. skús si ľahnúť k nej, objať ju, hladkať po vláskoch, prípadne sa jej spýtaj, ako inak by si uspávanie predstavovala, ale s tým, že nosenie už nie je medzi možnosťami. Musí si zvyknúť na zaspávanie v posteli. Asi to bude ťažké po takom dlhom čase, ale nesmieš ustúpiť. Je to len o zvyku.

darinkaninka
1. jún 2021

Skús jej vysvetliť, že sa nosia iba bábätká. Mám tiež 4,5 ročnú a teraz má obdobie, že nám prízvukuje, že je už veľké dievčatko, nie bábätko.. Keď si niečo presadzuje, stačí jej povedať, že sa správa ako bábätko a či nechce aj plienku. To by si mala vidieť, aká je hneď poslusna, veď je už veľká 😉 Možno to u vás tiež zaberie.

amanta5
1. jún 2021

V prvom rade skús zistiť príčinu. Už vie rozprávať a komunikovať, tak verím, že sa k tomu dopátrate. Či ide o nočné mory, či ju niečo nebolí apod. Alebo je len smutná,... Ako sa správa cez bežný deň, pri niektorých činnostiach alebo ľuďoch, nič iné nie je zvláštne? Ako dlho sa takto budí, čo ti pri tom hovorí ako sa správa, aké silné objatia vyžaduje? Na to si nájdi odpovede, skús tuho rozmýšľať. Potom sa s tým dá pracovať.
Neodporúčala by som bagatelizovať túto vec. Bodaj by to bolo len o tom, že sa chce pomojkať. To sa dá vcelku rýchlo a dobre vyriešiť. Ja však poznám reálne aj iné dôvody takejto nespavosti a budenia sa spolu s potrebou blízkej osoby....a to už nie je žiadna sranda.
Zisti príčinu a potom uvidíte ako ďalej 🙂

nina19833
1. jún 2021

Dieťa treba milovať, nop ty si už jej otrok. Nepíšeš či chodí do škôlky, ak áno a náhodou tam zaspí je jasné, že ten spánok je iný. Zažije tam veľa podnetov ktoré sa v snoch odhrávajú. No pokiaľ si s ňou doma, tak môže byť problém aj tam.

autor
1. jún 2021

@nina19833 do škôlky pojde teraz v septembri

autor
1. jún 2021

@amanta5 cez den normalne, ukecana , beha, hra sa ..

elizabet173
1. jún 2021

nemusíš, ani si ju nemusela vláčiť na rukách a ani teraz nemusíš. Je na tebe, nakoľko bude dcér as tebou kývať. Tiež mám jediné dieťa, milujem ho najviac na svete a nikdy som ho na rukách neuspávala (teda ak si odmyslím tých pár krát, keď mu išli zuby). Večer ju dáš do postele, pohladíš, pomojkáš, prečítaš rozprávku, povieš, že je už veľké dievčatko, že sa ideš....a prídeš sa o chvíľu na ňu pozrieť. To aj dodrž, keď prídeš, pohlaď ju, zaželaj jej pekné sny a zase odíď. Mala by mať v izbe slabé svetlo, aby sa nebála, nejakého mojkáča, ale uspávať na rukách štvorročné dieťa, no pekne si si ju rozmaznala. V noci to isté, pohladiť a spíme. Vybavené

elizabet173
1. jún 2021

Teraz som si prečítala, že bývate v garzónke teda do inej miestnosti neodídeš, ale zaspí sama. Keď budete mať väčší byt, daj hu hneď do jej izby, kúp jej peknú posteľ, obliečky na periny nech si vyberie sama. Inak ma napadlo, neruší ju TV, keď sa budí?

autor
1. jún 2021

@elizabet173 nie, televizor sama vypne ked ide spat ,aj svetlo zhasne a povie mama ideme spat , chce ist na ruky

autor
1. jún 2021

@elizabet173 ono aj ked som ju uspala , dala som ju do postele ,zobudila sa akurat cikat ,a spala dalej , ale teraz posledny tyzden je to extrem , kazdu pol hodinu zobudena

elizabet173
1. jún 2021

neuspávaj ju na rukách, ľahni si vedľa nej, hlaď ju, pusti nejakú peknú relaxačnú hudbu, ale na ruky ju neber. Toto si mala robiť už dávno, vyrobila si si zbytočný problém. Aj keď sa v noci zobudí, ubezpeč ju, že si tam, povedz jej, aby si ľahla, ale na ruky ju neber. Nezľakla sa niečoho, keď sa tak často budí?