Naša dcéra ma od narodenia problem so spánkom, vyzera teraz v 4 mesiacoch takto. Vstane väčšinou o 5:00, o 8:00 ide spat do 8:30, potom o 10:30 do 12:50, potom opäť o 2 hodiny dlhsie nevydrží, ale to zaspinka len na 15 minut, zasa o 2 hodinky a tiež 15 minut da. O 19:00 pije mliecko a ide spinkat nočný spanok. prosím vás treba tam niečo zmenit alebo ma jednoducho taký spanok a nespravime nic? Je normalne,že da len 15 minut?dakujem
@elizabet173 ten tretí som už viac krát skusala ísť von, ale nedá. Max pol hodinu a to ten štvrtý spanok stále potrebuje. A to,že stava o 5:00 je v pohode?
tak to nechaj tak, spánok sa jej ešte sto krát zmení. Jasné, že je to v pohode, aj môj tak vstával, aj skôr, mohla som chodiť dojiť 😎. Mne to ale nevadilo, vyhovovalo mi, že okolo 19,30 večer spal.
Veď to ti spi super cez den. A v noci ako, tiež sa tak často budí? Ja mam tiež 4 mesačného, ten spi veľmi málo a v noci je hore každú hodinu. Ja som tak nevyspata.
Tak nakoľko má prvý dlhý a druhý super dlhý, nečudujem sa že má potom dva krátke. Je to super nastavené 🙂 jedine sa mi zdá prvý ranný neskorší, nie je zrána mrzuta?
Áno o 5tej tieto detičky bežné vstávajú....
Prvá vstávala o piatej ráno, druhá má 5mes cesrtvych a vstáva niekedy o pol 5, Max 5.20 momentálne.
Ako novorodenec spala do 7-8. Ale keďže mám už dve, vyhovuje mi toto a nemusím ich budiť 🙂
Sú vo veku kedy viac spinkaju cez deň a majú kratšie nočné spánky. Naša má presne 10h spánok nočný. Prelomí sa to, keď budú mať len dva denne spánky a dlhší nočný na 11-12h.
Pozerala som a v 8-10mes mi starsia začala vstávať o pol 7rano.
@elizabet173 Ved to aj nám vyhovuje,že vlastne skoro zaspinka
@timi247 v noci podľa mna dobre. Od narodenia sa budi 2x na mliecko, odgrgne si a hneď zaspinka
@diamond007 mrzutá ani nie, ale čo sa týka papania ma už režim a teda o 10 ma mliecko(papa každé 3 hod), no a po tom spánku ma problem vydržať do tej 10:00, ale nejako ju vždy zabavím, aj keď ledva
Tak ja by som to tak striktne nedodržiavala. Detičky sú maličké, po noci je proste hlasnejšie... Aj mne bábo papa viac doobeda ako potom. Doobeda vydrží iba dve hodky bez jedla.
Preunavena. Po hodine a pol rano nech ide spat...stavim sa..ze bude spat dlhsie.. Nech nebdie dlhie ako hodinu a pol.
@diamond007 to som si vsimla,že je viac hladna. Je na UM a dávame jej 120ml a snažím sa dodržiavať každé 3 hod, keďže je UM tazsie stráviteľné, tak skusim jej dat viac ml rano
@ivangeline chapem, tak skusim ju dat spinkat skôr. Ona o tej 8:00 aj keď to je až po 3 hod zaspinka hneď, aj keď vždy uspavam len v kocari. Inak nechce
@timi247 aj my to tak mame v noci ja uz nevladzem z toho ako som ja nevyspata lebo my ideme spat vecer 21.00 a kazde 2hodiny hore a vstáva o 7.00. Cez den ide spat kazde dve hodiny takze ideme o 9.30 von spi do 11.30 a potom ide spat cca o 14.00 spi do 15.30 az 16.00 to uz ju davam spat na balkon a po kúpeli zaspi este na pol hodinu. Ci je prespata cez den a zato tolko buntosi v noci ja neviem ja v noci mam pocit ze som furt hore
ak je ináč pokojná, v noci spí dobre, nemenila by som nič, ak nie, skúsila by som ju na ten tretí spánok dať do kočíka a ísť s ňou von, nepospala by dlhšie? Že by mala spánky tri?