Vaše dieťatko ako zaspáva? Nech skusam čo skusam vždy pred spánkom ma hrozny plac pokial zaspinka. Je to normalne? Či idem skôr alebo neskôr stále rovnaký plac, už som skusala asi všetko. Pokial zaspi počuje nás cele sídlisko🙂
Moja bude mať 4 mesiace,od cca 2 mes. ju učím spinkať v postieľke. Sledujem bdelé okná, ale zvykne mi šúchať oči už po hodinke,max. 1.5 hod. Momentálne spí 45 min. denné spánky, v kočíku v pohybe aj hodinu, pri zastavení je hneď hore. Denné dva spánky v kočíku, tri v postieľke, pred každou postieľkou vymýšľa, ale na nočný sa uloží (väčšinou). Pre taký vreskot má väčšinou dôvod, teraz to hádame na zuby, predtým bruško a soplíky. A ešte keď ju dávam ľahnúť príliš skoro, že chce byť hore a pozerať. Nám pomáha rutina, je to s ňou ľahšie, keď ideme rovnakým režimom.
Tiež to tak máme :/ momentálne v kľude dokáže malý zaspať len pri kojeni alebo v kociku. Nijak inak. Ak skúšam uspat v postielke alebo nosenim, ci uz v satke alebo len tak na ramene tak nedokaze zaspat a plače :( 2x denne chodime kocikovat aby aspon nieco pospal. Dúfam, ze je to len obdobie :/
@marfa333 len ja nekojim:( zaspinka len vonku v kocari a nemozem zastavit. Len dokym zaspinka place a place. Asi treba len vydržať, inak tomu nerozumiem.
@domireb aj ja sledujem bdele okna. Rano zaspinka v kocari na 30-40 minut, potom dám mliecko a ideme von. 2 x denne chodim a ešte potom doma zaspinka na 30 minut pred večerným zaspávaním, lebo je nervózna. Ale aj vtedy place dokym zaspi. Jedine kedy to je bez placu je rano
@diamond007 taký silny plac:( ranný spanok ma tiež okolo tej 8:00, to je v pohode. Ale neskôr musim ísť s ňou von len do kočíka, aby pospala aspon vyše hodiny a dokym zaspi to je katastrofa. Od narodenia sa tymto trapime
Tak asi to je také babo. 4mesacne už ale pekne pozerá, ja dávam do kočíka zavesnu hračku ktorú sleduje dokým zaspinka. Moja zas vstáva s plačom strašným tiež ten druhý obecný spánok 😀 a nepomáha ani douspatie ani nič... Asi sú to také detičky, ja našťastie kojim a to vyrieši každý problém.
@diamond007 vyzera to tak,že je len taka a neostáva nic iné, len vydržať🙂 hračku som skusala a aj biely šum, ani to nezaberá a to nehovorim čo robí keď ju obliekam. A aj vstáva s plačom🙂 ale budem skúšať ďalej s tou hračkou, mozno raz zaberie🙂
Nemôže ju bolievat bruško? Viem, že niektoré bábätká na umelom mlieku museli vystriedať viacero značiek mliecka aby nebolelo bruško a lepšie spinkalo. A možnože naozaj je to len obdobie. Treba len vydržať. Ja sa tým stále utešujem, že vsetko raz prejde, vyrastie z toho 😂 koniec koncov keď vidím ten úsmev rano z postielky ked po malého pridem stojí za to 😊
Asi len taká.
Aj naša plače pri obliekaní ale iba bodycka😀 a pri kúpaní do 3mes úplný des, kúpala som raz za dva týždne. Odkedy kukuckuje tak kupem na brušku vo vani a úžas... Daj tomu ešte chvíľku, v polroku vymeníme kočík za športovú časť a bude dobre🙂
@marfa333 brusko neboli, už sme menili mlieka a aj vyšetrenia keď plakavala predtým ešte viac a všetko v poriadku. Ale ma reflux,tak mozno aj to ju trápi.Takze naozaj je asi len taka😀
@diamond007 len my nemame vaňu😅 musime počkať kým ešte vyrastie a presne na športovú časť sa tesim. Dufam že bude potom lepsie
Aj náš ma reflux. Treba to asi len vydržať bábätká sa rastom menia 🙂 tak držím palce nech je to co najskôr lepšie 🙂
@marfa333 ďakujem🙂
My to tak mame tiež, musím ho nosiť, dokym nezaspí. Plánujem ale kúpiť hačku, vraj to pomáha, tak uvidíme.
V tomto veku spala iba v nosiči menšia. Rischino ma neraz zachranilo a v podstate mi to aj vyhovovalo, lebo som mohla ísť von so staršou, urobiť čo bolo treba. V nosiči som ak nadojcila keď bolo treba, ak nedojcis môžeš dat fľašku a je to dobrá poloha aj ak bábätko trápia kolíky.
@sakaca joj čo by som za to dala, ale nechce byt ani v šatke a ani v nosiči. Vyše krát som skusala, take mame dieta🙂
V akom nosiči? Co malo bábätko oblečené? Keď je na rukách nosič tvárou k sebe alebo od seba?
Tiež máme 4.5m bábo.
Je to plač ako silný plač? Naša si len tak mrnkoce keď zaspáva občas v kočíku.
Prvý spánok ranný o 8/pol 9 uspavam pri kojeni.
Ja uspavam v nosici vnútri alebo na túru ak ideme a v kočíku na prechádzke.
Večer ak nezaspí pri kojeni tak tapkam po ritulke a pustím biely šum. Pri prvom dieťati som uspavala do 1 roka na ramene na rukách a prechádzala sa.
Ak spí krátko 20-40min, uspavam po 1.5h, ak potiahne hodinu. A viac tak uspavam po 2-2.5h.