Dobrý deň, chcem sa informovať, či máte skúsenosť so spánkovým poradenstvom u Zuzky Guzmickej, kt. momentálne zvažujem. Náš malý má 4 mesiace, zhruba pred 3 týždňami (v období, ako sa začal otáčať na bruško a späť) začali problémy s nočným spánkom. Malý je plne dojčený a uspávaný výhradne na prsníku, v noci sa veľakrát budí a dožaduje sa prsníka, aj keď je krátko po dojčení. Budí sa veľmi skoro ráno, o 4tej, to už nespí, len podudláva... Predtým som ho nadojčila a preložila do jeho postieľky, momentálne spí s nami, keď som sa ho pokúsila po nadojčení preložiť do jeho postieľky (kt. je vedľa našej) začal plakať. Denné spánky má veľmi krátke (zhruba 20-30 min po uspatí na prsníku), poobede jeden dlhší na prechádzke v koči (2-3 hod.). Chcem sa s Vami poradiť, neviem, či to mám začať riešiť ako "problém so spánkom", alebo je to jednoducho fáza, kt. pominie sama ako aj prišla. Čítala som množstvo rád, článkov, človek sa v tej záplave stráca, tak som sa chcela poradiť s Vami, kt. ste si niečím podobným prešli. Vopred ďakujem za Vaše rady, tipy, skúsenosti. Katarína
Nám sa to začalo upravovať pomaly po 6m...a ďalšia zmena po 8m... Čím staršie bábo tým lepšie. Tiež kojim. Teraz ma 9m a čosi. Cez deň spí 1,5 až 2h doobeda, 45 až hodinu poobede a skoro 11h v noci s tým, že sa budí 4 až 6 krát.
@sobi20 ahoj ja mam maleho sice na UM, ale v obdobi 4mesiacov a pretacania sa sa mu tiez zhorsil spanok...je to faza, no nepotesim ta u nas trva do dnes (maly ma 10,5mesiaca) kedze po tejto faze nasleduje faza zubkov...🤦🏼♀️ Raz z toho vyrastie a vyspis sa ale este treba trosku casu..u nas zaberalo ked som dala malemu vodu namiesto mlieka ked sa priliz skoro po jedeni zobudil (moj maly nema cumel) ... pocuckal vodu a zaspal
@cookie29 jasne,suhlasim,ze prsnik poskytuje babatku ovela viac,samozrejme doprajem mu to,chcela som sa len poradit,ci sa spanok babatka upravi samovolne,alebo je potrebne donho zasahovat... ako citam Vase skusenosti tak sa to zmeni samo. no cez den na prsniku podrieme tych 30-45 min 2x.a jeden dlhsi poobedny spanok,tie 2,5 hod v koci pocas prechadzky. v noci sa budi dost casto a menia sa casy,takze tazko povedat,kolko realne toho v noci pospi... prestala som sledovat hodiny. dakujem za vase vyjadrenia
@zuzana_ilkova dakujem za odpoved. cumlik nas nema vobec,to vypluva odmalicka🙈😂
No v prvom rade prsnik pre babatko nie je len na papanie, ale aj na pocit istoty, bezpecia atd... takze to ze je kratko po dojceni neznamena, ze hlada prsnik, pretoze ma hlad. Okolo 4m je faza horsieho spanku. A inak zalezi aj na tom kolko prespi denne (za 24hod). Uprimne, asi by kazda mamicka chcela, aby jej dietatko spinkalo, najma v noci... sama som mala drobca, ktory nespaval moc a tak je to dodnes. Spanok zavisi aj od zrelosti nervovej sustavy a ta dozrieva okolo 3 rokov. Keby bol moj drobec pospal 2-3hod bola by som byvala stastna... ale jemu kolkrat 10min bohate stacilo.