Spánok štvormesačného bábätka

beatrice1111
23. jún 2022

Ahojte, je tu niekto kto sa rozumie spánkom bábätiek? Neviem či niečo robim zle, ale tak ak mi niekto viete poradiť budem rada.
Malú uspavam poleziacky kojenim okolo 21:00 potom zaspí na pól hodinu a znova ju kojím (to len pár krát potiahne) a spi do 5:00. O 5:00 nakrmim a spi do 9:00. Väčšinou do tej 19:00 ma posledný krátky spánok a medzi 19:00-21:00 som nekojila. Vcera som kojila o 20:00 potom som dala spať o 21:00 a už spala do rana. Je možné že jej nestačí sa napapat o tej 21:00 keď sa po pól hodine budi? A ešte jedna otázka, pár týždňov dozadu (nie je tomu tak davno) mi spala aj 10-11hod a teraz sa to akosi skrátilo. Je to ok? Dá sa na tieto hodiny ešte nejako nabehnúť? Ďakujem

domka222
23. jún 2022

@beatrice1111 skrátilo? Moja sa budí každé dve hodiny. Nadránom dokáže byť hore už každú pol hodinu. To čo funguje dnes, nemusí už zajtra. U detí sa strašne rýchlo dokáže všetko meniť

diamond007
23. jún 2022

@beatrice1111 podľa mňa zisťuje či si v blízkosti... moja sa tiež tak budí a až potom spí dlhšie

slavuska1506
23. jún 2022

@beatrice1111 moja sa stale budila po 20-30 min, takze som musela spat s nou (aj cez den, aj v noci). Vsetko sa nam menilo kazdu chvilu (lebo zuby, lebo prdiky, lebo zazitky, lebo lebo lebo...). Spanok takychto malych deti (a hlavne tych citlivejsich) je velmi osemetny a premenlivy. Moja mi tiez zacla zo dna na den spavat v noci o hodinu menej. Aj ked zaspi az 21:00, uz o 6tej je budik a to sa velakrat uz prehadzuje aj dve hodiny napr medzi 03-05:00. Aktualne ma 2r a 8m a stale sa nam to strieda, tie noci, aj denne spanky. Vsetko ju ovplyvnuje. Spln, nov, zmena pocasia, dazd... Spim s nou stale a aj tak sa stale budi. Do tych 3 rokov to byva take vselijake, dozrieva este nervova stustava atd

petamich
23. jún 2022

u takto maleho babatka su 30 min. spankove cykly a ked sa nieco zmeni, napr. uspala si na prse a odisla si a oni prechadzaju z cyklu do cyklu a uz tam to prso nie je, tak sa na to zobudia, pripadne ak ti zaspi na prse a nestihne sa poriadne najest, je mozne, ze je este hladna (ale to si nemyslim, ked vravis, ze si len cucne, tam skor ide o potvrdenie si, ze tam stale si)

kazdopadne podla mna ti spi nadstandardne, ked sa vlastne raz v noci budi o 5:00 a aj to uz by vacsina matiek nebrala ako nocne budenie a o spanku do 9:00 moze vacsina z nas len snivat a ano cim bude starsia tym kratsie bude spat (z tych 24 hodin)

andreatytler
24. jún 2022

@beatrice1111 Vobec neries preco sa budi pol hodinu po zaspati. Ak hned zase zaspi ked ju zoberies k sebe, tak si stastna mama a stastne dieta. V noci spi krasne. Uzivaj si to kym to mas, lebo velmi skoro pride prva spankova regresia, potom zuby, potom separacna uzkost, potom dalsia regresi, dalsie zuby a dalsia separacna uzkost a tak dalej az kym bude mat 2 roky a vsetky zuby.
Trochu nechapem tomu ze par tyzdnov dozadu spala 10-11 hodin a teraz spi menej. Ved spi od 21:00 do 9:00. To je 12 hodin.