Ahojte, je tu niekto kto sa rozumie spánkom bábätiek? Neviem či niečo robim zle, ale tak ak mi niekto viete poradiť budem rada.
Malú uspavam poleziacky kojenim okolo 21:00 potom zaspí na pól hodinu a znova ju kojím (to len pár krát potiahne) a spi do 5:00. O 5:00 nakrmim a spi do 9:00. Väčšinou do tej 19:00 ma posledný krátky spánok a medzi 19:00-21:00 som nekojila. Vcera som kojila o 20:00 potom som dala spať o 21:00 a už spala do rana. Je možné že jej nestačí sa napapat o tej 21:00 keď sa po pól hodine budi? A ešte jedna otázka, pár týždňov dozadu (nie je tomu tak davno) mi spala aj 10-11hod a teraz sa to akosi skrátilo. Je to ok? Dá sa na tieto hodiny ešte nejako nabehnúť? Ďakujem
@beatrice1111 podľa mňa zisťuje či si v blízkosti... moja sa tiež tak budí a až potom spí dlhšie
@beatrice1111 moja sa stale budila po 20-30 min, takze som musela spat s nou (aj cez den, aj v noci). Vsetko sa nam menilo kazdu chvilu (lebo zuby, lebo prdiky, lebo zazitky, lebo lebo lebo...). Spanok takychto malych deti (a hlavne tych citlivejsich) je velmi osemetny a premenlivy. Moja mi tiez zacla zo dna na den spavat v noci o hodinu menej. Aj ked zaspi az 21:00, uz o 6tej je budik a to sa velakrat uz prehadzuje aj dve hodiny napr medzi 03-05:00. Aktualne ma 2r a 8m a stale sa nam to strieda, tie noci, aj denne spanky. Vsetko ju ovplyvnuje. Spln, nov, zmena pocasia, dazd... Spim s nou stale a aj tak sa stale budi. Do tych 3 rokov to byva take vselijake, dozrieva este nervova stustava atd
u takto maleho babatka su 30 min. spankove cykly a ked sa nieco zmeni, napr. uspala si na prse a odisla si a oni prechadzaju z cyklu do cyklu a uz tam to prso nie je, tak sa na to zobudia, pripadne ak ti zaspi na prse a nestihne sa poriadne najest, je mozne, ze je este hladna (ale to si nemyslim, ked vravis, ze si len cucne, tam skor ide o potvrdenie si, ze tam stale si)
kazdopadne podla mna ti spi nadstandardne, ked sa vlastne raz v noci budi o 5:00 a aj to uz by vacsina matiek nebrala ako nocne budenie a o spanku do 9:00 moze vacsina z nas len snivat a ano cim bude starsia tym kratsie bude spat (z tych 24 hodin)
@beatrice1111 Vobec neries preco sa budi pol hodinu po zaspati. Ak hned zase zaspi ked ju zoberies k sebe, tak si stastna mama a stastne dieta. V noci spi krasne. Uzivaj si to kym to mas, lebo velmi skoro pride prva spankova regresia, potom zuby, potom separacna uzkost, potom dalsia regresi, dalsie zuby a dalsia separacna uzkost a tak dalej az kym bude mat 2 roky a vsetky zuby.
Trochu nechapem tomu ze par tyzdnov dozadu spala 10-11 hodin a teraz spi menej. Ved spi od 21:00 do 9:00. To je 12 hodin.
@beatrice1111 skrátilo? Moja sa budí každé dve hodiny. Nadránom dokáže byť hore už každú pol hodinu. To čo funguje dnes, nemusí už zajtra. U detí sa strašne rýchlo dokáže všetko meniť