Spánok skoro 9 mesačného bábätka

elcoro
18. jan 2021

Ahojte môj malý ma za týždeň 9 mesiacov, posledný mesiac a pol spi v noci katastrofálne, je plne kojeny, hore je aj každých 30 minút, 45 minút kedy ako, som totálne vyčerpaná, cez deň mál rezim:vstáva o 07:00 išiel spať o 09:00 spal 35 minút. Potom šiel spať o 12:30 spal cca do 13:30 niekedy do 14:00.potom som ho dávala spat okolo 16:30 a spal 30 minút a večer nočný spánok o 19 :30...
Posledny týždeň som to zmenila lebo som si myslela ze ma veľa denných a krátkych spánok tak som ho začala dávat vstane o siedmej ide spať o 10:00 spi do 11:30.potom ide spať o 15:00 a vstáva o 16:10.
Idr o to ze keď spal tak alebo ináč stále je ta noc rovnaká. Zuby už má 6. Nevyzerá aby ho niečo bolelo, neviem kde robím chybu, aj keď ho dám v noci na prsník vidím ze nepije lebo sa mu až odgrgava ešte z predošlého kojenia. Fakt už som na totalku z nervami, spi pri mne v posteli, zobudí sa, prevaluje sa, vyberá si cumlik, vstáva na 4 nôžky, lezie po mne, mam ďalšieho 3 ročného kde musím fungovať cez deň, som na nich sama, manžel je v práci od rána do večera, poradíte niekto?

ivangeline
18. jan 2021

Ak je to nejaká bolesť alebo zuby, tak do týždňa by to malo pominut. Držím prsty. Plus, hovorí sa, že každé 3m prichádzajú zmeny, tj aj spánok sa horší. Verím, že vám to prejde. Pred tým ako spinkal v noci?

elcoro
autor
18. jan 2021

@ivangeline nikdy nebol nejaký veľký spachtos, keďže je plne kojeny budil sa častejšie stále ale aspoň každé 2 hodiny a nie ako teraz každých 20, 40 minút... To je na zblaznenie

elcoro
autor
18. jan 2021

Zúbky mu vyšli 6, to ho ešte môžu bolieť pokým ne vyrastú do potrebnej dĺžky? Lebo neviem už čo si mám mysliet

misickaa4
18. jan 2021

@elcoro ten spanok sa naozaj casto meni u takychto deti...moze v noci spracovavat nove veci ak sa naucil nieco nove, mozu byt zuby, regresia...ja som sa naucila, ze pokial dieta teda nie je chore alebo ho nic neboli, tak proste len vydrzat taketo ,,spanie".....ono sa to casom zasa zmeni..

mirkava
18. jan 2021

@elcoro poznam, mala som to podobne, az na to ze v noci nalnocny des a v kuse reval 😉 . Cez densal tak 2x po 15 minut s 30 minutovym zaspavanim 😊. Trvalo to 2 roky. Tebe by som piradila dat mu na noc normalne umele mlieko mozno pomoze, napapa sa a bude spat. Viem, ze najlepsie je kojiť, ale takto sa uplne znicis. Neda sa takto fungovat...

elcoro
autor
18. jan 2021

@mirkava skúšala som najprv nakojit a potom dat aj umelé, nechcel, odmietal, tváril sa akoby otravu som mu dávala, vypluval mi ho 😀🤦‍♀️

mirkava
18. jan 2021

@elcoro a keby si odsala cez den a dala mu tvoje mliecko z flasticky aby sa vela napapal.... nie je dobre ucit na flasku, no ale nie vzdy sa da... maminka musi byt oddychnuta abyboli aj deti spokojne....

elcoro
autor
18. jan 2021

@mirkava práveže nemám odsávačku a keďže je maly už pomaly v 9 mesiaci tak sa mi už neoplatí kupovať,,,,, vyskúšať dnes opäť dat večer aj trocha umelého mlieka, aj keď si myslím ze to nebude hladom, ale bud zubkami, alebo mu dačo je keď nevie späť poriadne

mirkava
18. jan 2021

@elcoro tak len vydrzat... ak mu idu zubky, su take masticky na dasienka..... drzim palce 😉👍

baloo
18. jan 2021

@elcoro ja len chcem poradit, moj syn mal caste budenie a nepokojny spanok ak cez den bola zapnuta tv a mal moznost na nu vidiet hoci len 10 minut. Postupne som na to prisla, ze ho to asi rozrusuje a prenasa sa mu to do snov. Dalsia vec co pomohla dat nejaku sytejsiu kasu cca 1 hodinu pred spanim aby sa nebudil tak casto na krmenie a o cislo vacsiu plienku ako nosi bezne aby sa hned nebudil na pocit vlhka. Tiez sme si vsimli ze ak aj cez zaluzie vnika do izby svetlo z poulicnej lampy nespi tak dobre treba dat asi zavesy ked je totalna tma az temno proste ked sa v noci zobudi otvori oci a nevidi fakt ani prd spi dalej. Snad pomoze nieco