Baby,prosim poraďte mi čo robim zle, lebo ja som už v koncoch. Máme čerstvo 6m s spanok čista katastrofa🙈. Ako sme prekročili 5,5m tak to ide dole vodou.
Režim mame nasledovny: ráno sa mi budí okolo 5.30-6.15(ako kedy), potom je hore 1,5h a ide spinkať. Spí cca 1,20h potom je hore tak cca2,5-3h a ide spinkať znova-to spinka tiež tak 1,20h. No potom sa stane to, že mi odmieta 3ti spánok a nechce ani za nič spať a je hore aj 5-6hodín a to je preunavená a večer zaspáva aj vyše hodiny. Neplače, len sa snaží zaspať. Raz som ju však nasilu uspala na ten treti spánok (hojdanim) a potom vystrájala do pol 11 večera. Samozrejme z preúnavy sa budila celú noc a ráno vstala o 7.
Prosim Vas, ak ste mali podobnu situaciu čo ste robili?
Skusila by som skratit prvy spanok na 30-45 minut, teda jeden spankovy cyklus.
@banalu no a v tom je ten hacik ze ono to realne jeden spankovy cyklus aj je. Pretoze ona len polhodinu zaspava co ma take trhave pohyby. Ja spim snou a som nalepena na nej a inokedy to bolo tak ze mala tvrdy spanok a ja som mohla aj nachvilu odist a teraz mi len kost pukne a ju strasne trhne a je to aj vtedy kedy by som ocakavala ze ma uz ten tvrdy spanok.
Ešte je malá, nechala by som ju spat aj tretí spanok musí byť... A nebudila som nikdy prvé dva spánky.. aj našej sa to začalo kaziť v 5mes.... V noci by som poradila nedávať jej vždy prso, nie po hodine. 5-6h na také babo je strašne veľa, moja vydržala tak 3h hore Max.
Ak dobre rátam, do 9tej má prvý spánok, okolo 12tej druhý do pol 2. Ešte by som ju uspavala okolo pol 5 na 20-30min, nie dlhšie!!! Ak vstane okolo 17tej, večer ti určite zaspinka.
Noci sú iná kapitola, predpokladám že kojis.
@diamond007
@diamond007 baby..ona ale v noci nechce jest, ona len kuka pretaca sa a ked dam prso ci neni hladna tak nechce.. niekedy chce ale papa tak 2-3x za noc ale hore je asi aj 10x.. len to ma tak troska stve ze proste raz som ju ulozila na ten 3ti spanok aj ked plakala (napadlo ma este ze mozno som ju ukladala skoro) a spala tak mozno 30-40min a potom vystrajala do pol 11 vecera co nechcela ani za svet zaspat!!! Tak tomu vobec nechapem… ano je malicka este potrebuje 3 spanky len rozmyslam ako snou vypiect aby bolo dobre… skusim ju zajtra uspat este o tej pol 5 len na chvilku nech si pospinka a potom ju necham pred nocnym spankom 2h hore a uvidim co to da.. ked nie tak no co, ucime sa za pochodu
Mozno uz potrebuje iba dva spanky. Nedavno som to s nasou riesila. Tiez mi treti uz niekolko dni za sebou nezaspala. Bala som sa ze na dva je este skoro, ale nastavila som jej dva a uz je dobre.
A ako dlho ti vydrží hore? Moja v Tom čase dávala Max 3-3.5h s odretými ušami. Na 2spanky prechádzala až v 8m ale prvá dcéra bola opak, ta potrebovala strašne málo spať a v 11m mala len jeden spánok hodinu a pol. Každé dieťatko je iné.
Ak ju v noci nič nebolí, len leží a je hore tak by som jej skúsila posunúť tie dva spánky a nechať len dva denne. Ak sa točí, lozi po posteli a stvornozkuje tak by som to neriešila lebo pravdepodobne to hlavička spracováva.
V Tom období ak sú detičky šikovné tak sa v noci pretáčanie/ lozia pretože chcú skúšať stále viac a viac. Nebude to aj váš prípad?
@kapanek1
@diamond007 normalne cez deň vydrží byť hore 2-3h,ale napriklad po nočnom spanku len 1,5h..este 3t dozadu sme mali 4 spánky.. nejde mi do hlavy, že by zrazu prešla na 2 spánky.. ale inak aj noc sa dosť začala kaziť odkedy nabehla na tento “režim”.. neviem či je to zhoda nahod ale keby potrebovala len dva spánky tak sa jej nezaspáva tak ťažko večer.. dneska aj 2H skoro kym bola tuhá..
Ona ešte neštvornožkuje..len sa pretáča..nie ona sa pretača už dlhšie a nikdy to v noci neskúšala,len cez deň.. ale dosť ma to desí lebo v noci spí cca 10h s cez deň +- tie 2,5h. A keď je ešte aj v noci hore, tak ma maximalne 12h spánku a aj to preháňam. A to sa mi zda málo.. ja viem že nemusí isť podľa tabuliek, ale 11-12h denne sa mi zda ozaj málo. A vidim na nej už pred tym kupanim, že je preunavená. Takže zajtra skúsim jej šupnuť jeden šlofik o 16.30. Uvidim ako to zoberie, či zaspí a či bude znova vystrájať večer.
Ak doteraz mala 4 spánky tak by som určite neprešla na 2. V Tom to nebude že bude vyspata v noci a preto nespí . A ako vystrája v noci? Plače?
Ja ti neporadim, len tí napíšem spánkový režim môjho prostredného, ráno sa budil o 4:00 presne, potom išiel spať o 10:00, spal presne 20!!! minút, potom zaspal o 14:00 hod opäť 20 minút po hodinovom uspavani v kočíku a večer išiel spať o 19:00, zase uspavanie v koči, ráno o 4:00 ako rybička. Snáď som ťa trochu potešila, že môže byť aj horšie. 😇
Ja som dodrziavala u oboch detoch presny rezim, spanie som si strazila. Mala som odsledovane, kedy chodili spat, ako dlho vydrzali hore a podla toho som im vzdy dala papat a hajde spat. Nikdy som necakala na to, kedy si suchaju oci. Viac ako 2-3 h by som dieta cez den nenechavala. Ak sa ti zle uspava na treti spanok, skus zmenit uspavanie. Mne velmi pomahal kocik. Alebo nosic
@diamond007 zuby jej nejdú určite viem ako to vyzerá,dasienka nemá naliate, opuchnuté ani červené..a ona v noci keď sa zobudí tak vôbec neplače.. len proste kuká otáča sa a nemôže zaspať,ponuknem prsník, keď nechce, tak dám cumlík a snaží sa zaspať,no len niekedy to trvá aj hodinu a pol a niekedy asi aj viac. Pocitovo,hodiny nesledujem.
@janickacrazy To áno,ale asi mu tato potreba vyhovovala a nebol preunavený. Len ja vidim že potrebuje viac spinkať.
@zorkahorka To by som velmi rada zmenila uspavanie, ale ona nechce spat nikde inde a nijak inak len doma v posteli. Proste potrebuje na spanok ticho a kľud. Kočik mame len na prechadzky po vonku, ale nezaspala tam už dobre dva mesiace. Ona ma rada kľud, aby ju nič nerozptyľovalo. Nosič, ten vytiahnem sem tam,ale tam dlho nevydrží.
No a skúsila si nevšímať si ju v noci, ked sa zobudí a nespí? Normálne ju odignoruj, pokiaľ neplače, tak ani nechoď k nej, nezasvecuj ani malé svetlo, atd. Možno by som ju aj presunula do detskej izby, ked si vravela, že potrebuje ticho. Kamoška tak malú presunula zo spálne, kde sa jej v noci budila do detskej, kde bola sama a v klude, tak sa jej prestala budiť v noci, alebo teda sa aj zobudila možno, ale neplakala a za chvíľu zaspala. Potom aj cez den bola lepšia a lepšie je spala cez den.
@janickacrazy to urcite nespravim. Za prve ona spi snami v posteli a za druhe tym pokoj a klud som nemyslela odlucenie od rodica. Tym som myslela ziadne hucanie aut a ine zvuky. Ale spi snami od narodenia, je na nas zvyknuta a na kazdy denny spanok spavam snou v posteli. 6 mesacne kojene babo poslat spat do inej izby-to by som uz co bola za matku?
No tak je to len jedna z možností samozrejme, každá mama to má inak. Jej malá bola tiež kojená, len ju všetko rušilo, ked sa muž otočil na posteli, v momente bola hore. Tak to vyriešili, ako vedeli.
Môže sa to zdať divne ale našej staršej to pomohlo. Dali sme jej postieľku hneď za dvere do spálne, ale ozaj sa budila na naše odfukovanie/ mužove chrápanie/pretáčanie a sustanie paplonom. Tiež bola citliva na zvuky a neplakavala mimo. Ak plackala tak samozrejme som bola pri nej. Nebola to metóda vyplakania, iba sme ju rusili
Ale ak to nechceš vyskúšať tak podľa mňa robíš všetko dobré a časom to prejde 🙂
Ešte som zabudla napîsať, že noci sú čista katastrofa niekedy. Cca každa tretia noc je dobrá. Ale tie dve sa budí snaď každu hodinu a pol a niekedy je aj dlhšie hore v noci čo nemôže zaspať.