Spánok ročného syna

denuska28
17. jún 2022

Ahojte. Môj včera ročný syn spáva katastrofálne. Čo 20-30min mi v noci plače. Ja si však myslím, že problém je v pretáčani sa. Na noc nosí ortézu, ktorá mu spája nôžky spolu a keď sa z bruška pretoči na chrbát, nevie sa pretočiť naspäť a plače. Takto to máme už asi dva mesiace, som z toho zúfalá. On sa stále hýbe, cestuje po celej posteli. Myslíte, že ak by som prešla už len na jeden spánok cez deň, že by mohol byť v noci možno kludnejsi? Ďakujem za rady

ivangeline
17. jún 2022

@denuska28 Nie. Nemyslim. Jedine z velkej preunavy. Aky je cez den? Je pokojnejsej povahy alebo naopak?

beata_k
17. jún 2022

@denuska28 Nechaj ho aspon cez den pospat ked sa mu v noci neda. Jeden spanok pre rocne dieta je malo.

denuska28
autor
17. jún 2022

@ivangeline je nervak. Po mne 😁

ivangeline
17. jún 2022

@denuska28 ...tak sa proste tomu prestan cudovat. :D Je nepokojnejsi,tak ma aj nepokojnejsie noci. Moja prostredna je taka. Do roka sa budila 6 az 8krat. Po roku 4x. A postupne sme pri 1 az 2x za noc. Niekedy o tom neviem. Niekedy vresti,ze je vobec nervozna,ze sa zobudila a chce dalej spat... Ma 2 a pol roka.

denuska28
autor
17. jún 2022

@ivangeline my to máme naopak. Do 10 mesiac bol hore 2-3 krát. Už 2 mesiace je hore čo 20-30min a to neprehanam. S mužom už nevieme čo robiť. Nemyslím si, že je to v poriadku.

ivangeline
17. jún 2022

@denuska28 Tak vylucovacia metoda. Zuby (skus Nurofen na noc),prikrmy (nieco mu nesadlo), len vyvojovy milnik (ale teda to 2 m netrva!skor 2t),prip. vadi mu slnko a teplo,lebo pred 2m prislo... A ako spi cez den? Kolko bdie?

denuska28
autor
17. jún 2022

@ivangeline prikrmy dávam rovnaké, je na veľa vecí alergický, takže to máme obmedzené. Nurofen som skúšala 1500x a nepomohlo. Cez deň spí celkom dobre. Ráno 1,5hod a poobede 1,5hodiny. Pred prvým spánkom je tak 3 hodky hore, viac nedá. Pred druhým tiež tie 3 hodky, lebo zasa viac nedá, už potom plače a je nevrlý. A do večera je 4-4,5 hodky hore. Ale večerné uspavanie je hrozné. Asi by vydržal hore aj dlhšie. Aj to už som skúšala. Ale vždy mi vstane 5.30. tak si hovorím, keď ho dám spať o 21ej, tak ho ukratim o 2 hodiny a bude spať ešte menej. Ja už som skúšala asi naozaj všetko. Prikrm na večeru, kašu na večeru, mlieko na večeru, nechať ho úplne vyšťaviť, uspať skôr... Asi neexistuje nič okrem jedného spánku, čo som neskúšala. Lenže jeden spánok ešte nemá šancu dať. A pred dvoma mesiacmi sme mali covid. Lenže ja mám pocit, že to začalo buď pár dní predtým, alebo už covid mal, len zatiaľ bez príznakov. Ale že by ho ten tak narušil? On bol vždy zle spave dieťa, Reflux, alergie, ortéza na nohách... Ale toto čo zažívame cca 2 mesiace, to snáď nemôže byť ani pravda

ivangeline
18. jún 2022

@denuska28 No mozno by si mohla menej drasticky,len zobudit skor pred nocnym spankom. ;)