Spánok pri kojení

majca1581
10. okt 2013

ahojte ...chcela by som sa Vás opýtat ohladom kojenia...mam malu dcerku 2 tyzdnovu a pri kojeni mi po 10 minutach (aj to som asi s tymi 10 minútami prehnala) zaspi a hoci ju budim steklim tak aj napriek tomu zaspi...:/ a potom sa prebudi po nejakych 15 minutach a zasa je hladna a ked jej prilozim prsnik to iste a potom zasa ...je to normalne ..mate niektora skusenost s tym ?? alebo nnieco podobne ste prezivali.. dakujem za rady a názory

lmalnasiova
10. okt 2013

ahoj..to sme mali aj my..ale po mesiaci sa to zmenilo ..nic si ztoho nerob ono sa to upravii

darina1952
10. okt 2013

@majca1581 je to úplne normálne, niektorí novorodenci sú "spaví". Nechaj ho pred dojčením poriadne zobudiť - nech sa trošku pozlostí a poplače a keď aj potom ti skoro zaspí tak ho pri dojčení buď. Môj malý nemal rád hladkanie medzi okom a uchom na boku tváre - budil sa na to. Asi po mesiaci už vyrástol a bol čulý až-až. 🙂

majca1581
autor
10. okt 2013

@darina1952 hej ja ju budim škrabkam šteklim ale aj tak zaspi a necham ju pred tym aj poriadne vyplakat ale to nepomaha aj tak :/ ale verim ze sa to da do poriadku lebo mam aj vela mlieka a mam pocit ze malo saje :/ 🙂

darina1952
10. okt 2013

@majca1581 možno sa ti len zdá že málo papá, ak prospieva a priberá tak sa vždy napapá koľko chce. Môžeš si to skontrolovať na váhe pred dojčením a po ňom. Neviem či ťa v pôrodnici učili vážiť bábo pred dojčením, takže malú si odvážiš v oblečku a v plienke pred dojčením - zapíšeš váhu a po dojčení ju opäť odvážiš a zapíšeš. Rozdiel vo váhe je množstvo miečka, ktoré spapala. Také malinké bábo ako máš ty v priemere spapá na jedno priloženie 60-90ml mlieka - čo približne zodpovedá váhe 60-90g váhy - samozrejme podmienkou je váha pre bábätká. 🙂
...a neboj, vyrastie z toho.

majca1581
autor
10. okt 2013

@darina1952 hej hej jasne ucili ma to lenze ja nemam doma vahu :/ ale tak vidim na nej že je taka plnsia baculatejsia aj nakolko mala pri narodeni len 2720g tak vidno ze pribera no skoda ze tu vahu nemam :/

zuzi0110
10. okt 2013

@majca1581 bábätko zaspáva lebo je čerstvo po porode takze je to normálne 🙂 pravdepodobne ma este zbytkovy bilirubín od ktorého sa čistí a aj ten uspáva. Tým že ho necháš poplakať ho len unavíš a zase bude na prsníku zaspávať. 10 minút kojenia je dosť. V tomto veku má ešte maličký žalúdok ako to môžeš vidieť na tomto obrázku https://www.modrykonik.sk/blog/fra/album/pre-mo... Takže žiadnu váhu si nekupuj lebo ťa len môže stresovať a pliecť. Spinká ti krátko pretože ešte nemá spánkový režim a jeho mozog ešte nie je na to dostatočne vyspelý aby dlho vydržalo bez pomoci spať. Skús bábätko zavinúť aby sa cítilo ako v maternici a tým sa nebude skoro budiť https://www.modrykonik.sk/blog/zuzi0110/album/a... ak by bolo aj tak nervózne tak ti odporúčam nosiť ho pri srdci v šatke aby počulo tvoj tlkot srdca a cítilo tvoju vôňu. V tom ti pomôžu v skupine Nosíme naše deti. Naše deti niesú ako iné cicavce čo sa po porode postavia na nohy a robia čo chcú. Naše deti sa potrebujú ešte dovyvíjať. Na to sú dobré knižky od Harvey Karpa. V prípade že sa ti nebude niečo pozdávať s dojčením kontaktuj mamila.sk poradkyne tie ti to prídu skontrolovať. Prajem veľa krásnych chvíľ a dlhé dojčenie 🙂

majca1581
autor
10. okt 2013

@zuzi0110 dakujem Zuzka a moze to byt aj tym ze je malicka pri porode mala len 2720g,,?? 😀

zuzi0110
10. okt 2013

@majca1581 trošku možno že je slabšia ale ona bude čí ďalej tým čulejšia. Skús ju zavinúť nech si dlhšie pospí a potom vydrží dlhšie hore 🙂 možno už aj pokecáte trochu spolu 🙂 naša najmenšia strašne krásne už vraví -guuu- 🙂

majca1581
autor
11. okt 2013

@zuzi0110 a kolko ma tvoja 😀

zuzi0110
14. okt 2013

@majca1581 moja mala 3 mesiace teraz ale je moje 3. dieťa 🙂 takže som si tým už prešla viac krát 😀 kojila som viac ako rok každú ale teraz chcem potiahnuť dlhšie 🙂