Spánok polročného dieťaťa

2. dec 2022

ahojte je v poriadku ak má polročné dieťa ešte 4 spánky? ....môj syn totižto má také krátke 30-40 minútové ....rozmýšlala som že mu dva spojím a bude mať teda len 3 spánky ale nevydrží byť hore dlhšie ako tie 2 - 2,5 hod takže mi to na 3 spánky nevychádza...proste niekedy je už po hodine mrzutý a žmolí si oči a chce ísť spať......

marianarem
2. dec 2022

Nevadi to, ak nepodobi chronicky unavene, mrzuto alebo predrazdene a nema velke problemy so zaspavanim. Moj maly tiez dlho nevedel potiahnut dlhsie ako tieto 30-40 minutovky, vsade som citala, ze mam sa snazit mu to natahovat, no ktovieako mi to neslo. Potom som si uvedomila, ze ved vyzera odpocinuto, je dobre naladeny, culy, pekne sa vyvija...tak som si povedala, ze asi mu to tak vyhovuje.

beata_k
2. dec 2022

Ma 7 mesiacov a ma 4 spanky. Nevidim dovod trapit si dieta tabulkou.

autor
2. dec 2022

@marianarem
@beata_k no ved samozrejme ja lenže či to nie je divné :D ...po tých denných spánkoch sa vždy zobudí s úsmevom a dobrou náladou akurát teda tak po hodinke zase začína žmoliť oči a byť mrzutý tak preto som ani neskúšala ešte prechod na tie 3 spánky

marianarem
2. dec 2022

Nie je to divne, moj mal tiez este 4 spanky, 3 pravidelne spanky boli tusim az okolo.8 mesiacov. Oni tie babatka su fakt velmi rozdielne, aj v potrebe spanku, aj jedla su medzi nimi diametralne rozdiely. Moj sa tiez ani len nepriblizoval k mnozstvam UM, co mal podla tabuliek vypit. Ukazovatelom je proste len spokojnost a prospievanie babatka.

autor
2. dec 2022

@marianarem presne ...u nás je to s mliekom veru tiež rovnako.....podla tabuliek by mal 150-180 vypiť a teda vypije polku z toho :D ale priberá...

marianarem
2. dec 2022

No tak je vsetko v poriadku 🙂

euka210
2. dec 2022

Ved sa riad dietatom. Moji mali na pol roka 3x30min.spanky, ale ked vychafzaju 4, tak 4.
Okolo roka presli uz len na 1 a sli spat uz o 19h. Ale poznam deti, co aj do 15mes.spali este 2x, lebo to potrebovali.
Kazde dieta je individualne a najlepsie je prisposobit sa tomu, ako je pre neho lepsie.

aliaray1
2. dec 2022

Ahoj, ja nasu davam hajat vzdy ked je unavena (zmoli ocka, taha si uska) a neupravujem jej nic nasilu. V noci prespi celu noc a krmi sa v spanku.

Na nasu vplyva spln, aj tlak, pocasie. Dnes snezilo a prsalo, spala 4 hodiny jeden spanok. Ked je take spave pocasie, spinka viac.

Asi by som to teda neriesila ked vyslovne nemusim.