Spánok po kriku

gabika87
17. máj 2015

Ahojte, dcerka ma 20mesiacov a spi uz vo velkej posteli. V poslednej dobe vsak nechce spavat, musim na nu doslova nakricat, aby si hajala a vtedy si lahne. Avsak stale len mrnci, tak po nej skriknem opat,ona vtedy prestane a vidim ako uz prevracia oci a zaspava. Su to len take vrtochy adekvatne jej veku, alebo mi nieco chce povedat, len ja netusim co.
Dakujem

evelynm
17. máj 2015

vzi sa do pocitov svojej dcery. Tvoja milovana osoba na teba nakrici a ty mas potom pokojne spat... hm... Ako by bolo tebe? Mozno potrebuje, aby si pro nej bola, aby mala pocit istoty, tvojej blizkosti, mozno sa vo velkej posteli citi neista... Urcite by som na take male dietatko nekricala kvôli spanku.

gabika87
autor
17. máj 2015

@evelynm ja tam praveze som s nou vzdy dovtedy kym nezaspi, hladkam ju, rozpravam, spievam... Lenze vtedy ona sa postavi, zacne skakat, hadzat sa do stran, ako keby sme sa mali hrat - proste zacne vymyslat...

evelynm
17. máj 2015

@gabika87 , skus nepovolit, ale bez kriku, laskavo, pokojne. Chapem, ze mas niekedy toho plne zuby, si aj unavena, ale dcerka sa postupne nauci, neboj.

gabika87
autor
17. máj 2015

@evelynm ja sa snazim, a ako si napisala ten krik privchadza uz v stave zufalstva, niekedy je to uz o jedenastwej vecer - a to dcerka vstava o pol siedmej do jasli, tak som casto z toho uz nervozna ze malo spi.

esterienka
17. máj 2015

@gabika87 mozem sa spytat od kolkych mesiacov spi sa v posteli? Mame 14 mesacneho a rozmyslam dokedy ho nechat v postielke..

evelynm
17. máj 2015

@gabika87 , verim ti, ze si nervozna a aj ty si urcite unavena. ale ci chceme, alebo nie, nase emocie prenasame na deti. Skus pred spanim odburat akekolvek rusive faktory - telku, divoke hranie sa, blaznenie sa, hluk atd. A skus ju ulozit skor, kazdy den v rovnaky cas, nepovol, ked by chcela vymyslat. Laskavo, ale dosledne, to znamena, ze bez pardonu. Nech uz z postielky nevybieha napis sa, cikat, papat atd.
Ono sa to podda, uvidis. Deti mavaju rozne vyvinove obdobia, toto tiez prejde. je malicka, nema este ani dva roky, stale sa uci rezimu. A ak pri nej nahodou aj zaspis, kludne s nou ostan 🙂 , aspon si oddychnes.

gabika87
autor
17. máj 2015

@esterienka je tam asi tri tyzdne, takze cca na konci 19 mesiaca tam isla, plus minus

alaguema
17. máj 2015

@gabika87 u nás fungovalo ľahnúť si tiež a drobca hladkať, po tichu, bez spevu a rozprávania a najlepšie potme. To snáď upokojuje každého. Keď spievaš a rozprávaš, tak ona si zrejme myslí, že sa idete hrať. A veľa rodičov robí tiež tú chybu, že deti uspávajú pri svetle, pri lampičke, alebo iných, aj keď tlmených, zdrojoch svetla. Deti si navyknú na zaspávanie pri svetle a neskôr môžu mať problém s tmou. Hormón spánku melatonín sa vylučuje iba potme.