Spánok novorodenca - prespí celý deň a v noci je hore

lesankavh
12. máj 2019

Dobrý deň.Máme 3 týždňové bábätko,ktoré celý deň spinká ,budí sa len na kojenie a spinká ďalej .Je plne kojená.Lenže stane sa že v noci sa zobudí a nechce spať.Minule sa zobudila o 1 v noci a zaspala až o 6 ráno.Chcem sa opýtať,či by nebolo lepšie ak by som ju cez deň budila aby bola dlhšie hore a lepšie prespala noc.Alebo to nechať tak a len sa jej prispôsobiť .Ďakujem za skúsenosti,som prvorodička .🌺

baryana
12. máj 2019

@lesankavh spanok tak maleho babatka je neovladatelny. Vobec neodporucam budit. Treba sa len prisposobit. Nastavujte rezim kupanim v rovnakom case, v noci krmte a kojte len pri tlmenom svetle a bez slov, babatko postupne casom tym zacne rozlisovat den a noc.

sapetka
12. máj 2019

@lesankavh ano urcire. Malicke ma ocividne pomylene den/noc treb pomaly ale isto inak sa zblaznite.. cez den sa smazit aby hodinku aspon bolo hore a nespinkalo dlhsie ako 3hodinky a smad sa vam to za par tyzdnov podari

matulililienka
12. máj 2019

Ja Vam neviem povedat, ci treba budit alebo nie, neviem co pisu knizky, ani neviem porovnat, tiez mam iba prve babo, ale z vlastnej skusenosti Vam mozem povedat, ze u nas sa to upravilo cca po 2 mesiacoch. Mala sa narodila predcasne vecer o 21, cele dni spala, prve tyzdne sme ju budili na jedenie kazde 3 hodiny, potom uz sa budila sama, ale aj tak bola hore iba v noci, ale po tych 2 mesiacoch to preslo a zacala spavat velmi dobre.

katulienkax
12. máj 2019

Nuž kedže máte len 1 dieta tak sa mozte prispôsobiť a pospať cez den , pri dvoch by ste sa zbláznili od únavy a vobec by ste nepremýšľala ci nebudiť, urcite by ste budili

petra7481
12. máj 2019

@lesankavh mne sa stalo že tri noci po sebe mala take za necelé dve hodiny hore a ja som ju ešte hodinu a pol nosila po byte v perinke čo som nevedela čo snou aj som jej spievala hladkala a nič nepomohlo🤷‍♀️ našťastie to mala len tie tri noci

tatinka
12. máj 2019

@lesankavh jednoznacne cez den budit,kazde 2-3 hodiny cez den budit a uvidis ze po par dno h sa jej spaNie krasne upravi,nam aj pediatricka tak radila,maly v porodnici tiez mal zameneny den s nocou a veru ani tyzden nepresiel a pekne sa to upravilo

midori123
12. máj 2019

@lesankavh my sme s tymto bojovali viac ako 3 mesiace. Drzim palce

tesha21
12. máj 2019

Malicke deti nevedia rozdiel medzi dnom a nocou. Ja som moje ucila na nocny rezim - caz den fungovat normalne, aj ked spi, ci uz chces mat zapnutu tv, radio, rozpravat sa, ... v noci len potichu, tmu/ tlmene svetlo, ak sa zobudi nerozpravat, alebo len septom, svietit len tlmene, urobit len co je treba, a ist spat. Pri vymene plienky sa deti zvyknu zobudit, tak v noci som ju menila ako prvu, a papanie ju potom ukludnilo a uspalo. Urcite ju nenut byt hore, ale ak chces skus ju dacim cez den zaujat (mojkanie, rozpravanie, ak uz ma nejaku oblubenu vec co sleduje tak skusaj), aby si to spanie nechala na neskor. Neboj, ono sa to upravi 🙂

lenuliatko84
13. máj 2019

Ja som mojho syna davala spat cez den do kociara a vo svetle a vecer do postielky. Cez den spal 2krat do 3 hodiny a potom celu noc s jednym jedenim.a vnimal rozdiel dna a noci

siska53
13. máj 2019

@lesankavh to sa stava..muzovho otca brat spal takto obrátené cely prvy rok.. je to unavne, ich mama uz bola zufala, ale nejak prezili..

Ale tvoja je malicka, moze sa to zmenit. Hlavne nebud cez den velmi ticho, normalne funguj aj s bežnými zvukmi domacnosti a mozno sa to zmeni.
A skus v noci jej robit viac pritmia, aby si zvykala, ze v noci sa ma robit nieco ine, nie byt hore.

lesankavh
autor
13. máj 2019

Ďakujem za odpovede 🙂

bubalea
13. máj 2019

Neboj sa ty nič, ono asi každé dieťatko si niečím takýmto prejde no časom sa to isto upraví a naskočí na ten nazvyme ho denným režimom. Len to budete musieť nejak vydržať, tak veľa síl do toho

carduelis
13. máj 2019

Dieťatko určite nebuďte, najnovšie výskumy dokazujú, že počas spánku dozrieva mozog u malých detí a to, že toľko spia nie je preto, žeby boli fyzicky unavené, ale ich nervová sústava to potrebuje. Čo sa týka nočného spánku, tak za ten je zodpovedný melatonín, ktorý sa tvorí v mozgu, ale u bábatiek sa vyvíja až v 2.-3. mesiaci, preto sa nám môže zdať, že “nevedia, že je noc”. Ale to sa upraví 🙂

jenny257
13. máj 2019

Ja som ani jedného nebudila , tiež mali obrátený režim . Od únavy som neodpadavála ani pri jednom 🤷‍♀️ Dieťa ani nedonutis byt hore , keď chce spat bude spat . Videla som to na mojich 😅