Spánok náročného bábätka

2. jún 2022

Maminky, ktore mate alebo ste mali narocne babatka..moje ma 9 mesiacov a od narodenia mala koliky, bola velmi placliva. Vlastne vacsinu bdenia preplakala, to trvalo do cca 7mesiacov. Nikdy nezaspala sama, vzdy len na rukachv kociku alebo na fitlopte..bolo to hrozne obdobie, vobec som si ju ako babatko neuzila. V nosici byt nechcela. Teraz ma 9 mesiacov a uz tolko neplace, objavuje svet ale spanok je hroza, hlavne ten nocny. Viem, ze kazde babo je ine, ale ak ste mali taketo babatko, kedy zaspalo bez vasej pomoci? Dakujem❤

nika3136
2. jún 2022

Uplne sama (ze som jej dala pusu,zavrela dvere a odisla) od 2r 🙂

eerikusik
2. jún 2022

Nechcem ti brať ilúzie🙂lebo ako vravíš každé je iné.Moja má 1.5 roka a môže byť neviem ako unavená , ešte nikdy nezaspala sama.Stale zaspáva na rukách.Aj keď to trvá niekedy len minútu,proste musí byť na rukách a piť mlieko.Este je aj veľmi slabý spáč.Od 11 mesiacov má len jeden spánok a v noci nespí dlhšie ako 8 hodín....samozrejme s 1-2 prestávkami na jedenie.
Tak drzim palce nech je to u Vás iné 🙂

diamond007
2. jún 2022

Podľa mňa to nie je náročné ale klasické dieťatko.
A našu som od roka učila zaspávať v postieľke, podarilo sa mi to bez plaču ale do finále položím a odídem trvalo 4mesiace. Postupne, pomaly som na to šla

thoughtfulweirdo
2. jún 2022

Náš má rok a ešte ani neprestal revat, nieto žeby sám zaspaval 🤣 ale k veci, samostatné zaspávanie nie je z biologického hľadiska nič, čo dieťa potrebuje na prežitie, práve naopak, preto s tým má väčšina detí problém. Buď k tomu dozrejú samé vekom, ale to je samozrejme neskôr ako v roku, alebo sa ich k tomu dá vytrénovať. Ak je to pre teba veľmi dôležité, mrkni nejakých spánkových poradcov, sú rôzne postupy. Ja som nakoniec zvolila vyčkávaciu taktiku 😅

aurora33
2. jún 2022

No tak ja tu ani nejdem písať koľko majú moji, ale už je jeden školák a spánok - nespánok riešime stále.

kittykat22
2. jún 2022

pockala som kym zaspi v mojej posteli a odisla. Do postielky bol neodlozitelny.

ivangeline
2. jún 2022

Od roka to bolo lepsie..ale uz mala len 1 spanok od 13m,takze bola mrzutejsia a uplakanejsia.. a v noci uz leen! 3x... a do 2 rokov uz len 2x v noci. A po 2 roku uz sa budi len raz v noci. Juchuu. xD

autor
2. jún 2022

@nika3136 Tak to sa este nacakam😄
@eerikusik uf, dakujem. Uvidime ake to bude u nas. Nasa cez den spi celkom ok. Ale v noci je problem ju uspat a este aj v noci je 4-5x hore..
@diamond007 no, ja si stojim za tym, ze je narocna, aj ked uz teraz je to lepsie. Neviem, ci bezne babatka placu 7 mesiacov takmer v kuse..bolo to na zblaznenie..skusim aj ja postupne, ked bude trochu starsia..uvidime ako to pojde..
@thoughtfulweirdo dakujem😊 ja sa tiez chystam vyckat, asi mi ine nezostava😄 tak drzim palce nech aspon place menej..❤
@aurora33 dakujem😊je to vecna tema
@kittykat22 moja zatial sama nezaspi ani pri mne, hned spusti plac..
@ivangeline super, tak verim, ze aj u nas sa to bude len zlepsovat..aj ked pomaly..a raz zaspi aj sama. Dakujem

renab
2. jún 2022

Nas najmladsi prvy raz prespal celu noc, ked mal 7 rokov. A ani od tohto veku to nebolo pravidelne kazdu noc.

diamond007
2. jún 2022

To ti 7mesiacov vkuse plakala na rukách? Ani moje prvé dieťa nespali mimo mňa, nerátam že bola náročná aj keď mi spávala na hrudníku občas deň aj noci občas keď boli zle som sedela a ona spala. Proste sú to detičky, pomôže im zmena miestnosti atd... kolíky sú iná vec.
Inak buď rada, aspoň si to odplakala ako bábätko 😀 moja reve stále a to ma vyše troch a za všetko a to sú len dní na zblaznenie.

kittykat22
2. jún 2022

naucit zaspat mimco v posteli nebolo uplne jednoduche. Ale mne nic ine nic nezostalo. Syn bol prilis tazky a uz som ho viac nemohla uspavat na fitlopte.

autor
2. jún 2022

@diamond007 v podstate ano, boli dni, kedy som ju nemohla ani polozit..ani sa najest..nic. Koliky ani nehovorim.Nezaberalo nic..Mne je do placu, ked si na to spomeniem. Mala som tazky porod, neviem, ci to bolo tym. Ona nikdy nezaspala na mne ani pri mne, len natriasanim na rukach..som za nu rada, lubim ju najviac na svete..ale az teraz je to lepsie..stale byva umrncana ale oproti tomu, co to bolo, je to uz teraz super. Snad uz teda mame odplakane😊

kkovacovak
2. jún 2022

Spí zle lebo si ju to nenaučila. Keď zaspáva na rukách atď tak jasne že má zlý spánok. Zobudí sa zo spánku pri prechode spankovych cyklov a akonahle nie je v polohe a prostredí v akej zaspala tak je samozrejme nespokojná. Neviem či si to uvedomuješ ale stále bude ťažšia a ťažšia a to ju takú ťažkú budeš vláčiť a húpať? Ja som dieťa naučila spinkať v postieľke a aj keď bolelo bruško alebo čokoľvek tak sa vedela uložiť sama lebo som jej nedala na výber a inú "lepšiu" alternatívu. Od narodenia zaspava pekne sama do chvíľky

autor
3. jún 2022

@kkovacovak dakujem za nazor, ak si nemala taketo dietatko, tak to nepochopis. Moja uz v porodnici preplakala celu noc a to ju nemohli ani sestricky utisit..Pytala som sa zien, ktore take deti maju, kedy zaspali same.. Tiez som si myslela, ze moje bude zaspavat v postielke, ale vyplakala by si pluca, ak by som ju tam nechala..a to neprehanam. A je logicke,ze bude tazsia. Nechcem ju hupat do 18stky😄

eerikusik
3. jún 2022

Presne tak,toto v týchto diskusiách stále píšu iba ženy,ktoré nikdy doma nemali takéto dieťa.🙂Inak mi ešte napadlo,že tu existuje skupina mám náročné dieťa...

diamond007
3. jún 2022

Veď natriasanim zaspí každé bábo, potrebuje impulz - trasenie kočíka, skákanie na fitlopte, hojdacie na rukách.
Píšeš len že boli dni kedy si ju nemohla položiť, ale to káve s babom každá. Je málo bábätiek ktoré spinkaju pekne sami v odstavenom kočíku .
Povzbudim ťa, druhé mám opak prvého. Spí sama na posteli od narodenia druhá, uspim a dve hodiny si spí v izbe 😀 , prvú malú ani položiť dokým nevedela sedieť, celé dni na rukach bola (aby neplakala).Pre mňa bola jej chôdza v roku vykúpením.

autor
3. jún 2022

@eerikusik dakujem a suhlasim, a ano, uz v tej skupine som, viem, ze nas je viac, co mame take deticky😊
@diamond007 je pravda, ze tak zaspi asi kazde babatko. Pre mna to bol sok, ze bola nepolozitelna, ze vacsinu dna preplakala aj na rukach..a dakujem za povzbudenie❤ chcela som vzdy 2 deti, ale uz teraz viem, ze mi toto jedno staci😄❤ak by bolo druhe rovnake, tak neviem..

diamond007
3. jún 2022

Aj pre mňa to bol šok, ani ju položiť, pripisala som to mať okovu na nohe .... ani sa osprchovať... Je to proste záťaž. Ale ver, každé bábo je iné a druhá mi to vynahradza v plnom rozsahu.

Porozmýšľaj, môj pohľad avšak je taký, že prvú malú som nemala problém nechať v porodnici sestričkam,aby som si oddýchla, v porodnici bola pre mňa nočná mora, len rev a plač, všetko ju zobudilo a vkuse revala... A podľa mňa aj ona to zle brala že bola na novorodeneckom a nosili mi ju iba, akoby potom doma sa nechcela pohnúť. Druhú som nedala od seba ani na meter, všade som bola pri nej a je úplne iná. Jasne že sa nájdu výnimky, ale nedala som jej dôvod -bat sa že tu nie som pre ňu keď place- a je to zlaté, usmievavé dieťatko, uspim, prespí vposteli dve hodiny od narodenia, plače keď Niesom len neblizku a volá ma. Inak to je poklad a to som sa bala čo bude ak bude len na mne ako prvá. Ale píšem len môj pohľad a skúsenost, každé dieťa je inak citlivé a moje sú veľmi a staršia dodnes takže pripisujem to tomu. Držím palce, zachvilku sa to zlepší len čo začne chodiť.

A teda začala staršia zaspávať sama, z rúk som ju preložila do postele a silno hojdala. Prvý večer skúšala plakať ale v roku už chápala že nene. Tak som ju položila 20x naspäť a silno triasla postieľku.
Jeden zlozvyk som vymenila za druhý ale jednoduchší. Na druhý deň vstala len päťkrát a potom už vôbec. A postupne som heglala 2tyzdne a znižovala intenzitu až som úplne prestala ale do toho jej spievala. Potom som zhasla úplne a spievala a spievala až zaspala. A keď sa naučila spať potme že má nevidí tak som spev skracovala až som prestala spievať , zhasla a odišla a stála za dverami a dávala vedieť pssssst že som tam. Až si tak zvykla že od 16m zaspavala sama.

rivini
3. jún 2022

Nam pomohlo nechat ho vysetrit na alergiu na kravske mlieko. Ten strasny vreskot a problemy zo spankom mal hlavne z toho. Tak som vylucila zo svojej stravy mlieko. A pomohlo nam, ze som oddelila krmenie/dojcenie a spanok. Cize o siedmej som nakojila, o osmej uspala. O desiatej zobudila na kojenie a hned prvu noc takto prespal sest hodin. Postupne sa pocet prespanych hodin zvysoval, teraz spi do pol siedmej rana.

autor
3. jún 2022

@diamond007 presne si to vystihla s tou okovou😄 uz teraz sa na tom zasmejem, ale velakrat som si poplakala, nechapala som, co robim zle, ked len place.
Nad tym som tiez premyslala, ja som chcela po porode bonding, a mat ju pri sebe stale ako sa narodi. Nanestastie porod skoncil akutnou sekciou, uz islo o zivot mne aj malickej. Mozno z toho mala taky stres..doniesli mi ju az ked som sa prebrala z narkozy a to len na chvilocku.. nosili mi ju na krmenie, a zas zobrali. Ako som spominala plakala takmer nonstop, bolo to na zblaznenie, naozaj to neprajem ziadnej mamicke.
Urcite skusim od roka pomaly zvykat davat do postielky. Uz teraz je to s nou o 100%lepsie, len ten spanok..kazde babatko sa podla mna nauci spavat same, ale niektore musia na to dozriet. Preto ma zaujimalo ako to mali ine maminy. Dakujem za navod😊 budem skusat co sa da, postupne sa nam to snad podari, lebo uz je aj teraz dost tazka..
@rivini super, ze vam zistili, z coho je ten plac a problemy..ked som dojcila, skusala som vyradit vsetko mliecne, u nas to ale nepomohlo. Ani sa nepotvrdila alergia na kravsku bielkovinu..nasa z toho musela len vyrast, len to trvalo dlho..teraz uz je ma UM

rivini
3. jún 2022

Tak ak je na UM, skus fakt oddelit jedlo a spanok a zaviest jednu flasu neskoro vecer…

deni9
3. jún 2022

Dvojičky momentalne 14 mesiacov....zaspavaju same v postielke a spinkaju mi pekne ale to už oni od narodenia takto....tak som ich naučila dam ich do postielky spinkat a idem preč, ale chodím ich kontrolovať...každé dieťa je ine no

lydiasabolova
3. jún 2022

môj synček bol takýto náročnejší.. teraz má rok aj 3 mesiace.. zo skúsenosti ti napíšem (mám ešte ďalšie dve deti 4r a 2,5r):
Ako odbije dieťaťu polrok, nočný spánok má katastrofálny, budí sa x milión krát.. ja som preto zrušila nočné kojenie.
Od cca 9-10 mesiaca sa spánok začne zlepšovať - čiže ťa to ešte len čaká 😀 tie 4-5 razy v noci je podľa mňa v tomto období taký priemer 😀 dôležitejšie je to, či sa prebudí až tak, že je bdelá a treba s ňou byť hore alebo sa len prosto prebúdza, pomrnčí, poreve, pohysterčí (môj zvykol), ale zároveň spí.. druhá možnosť je ok, prvá je na ďalšie spánkové tipy.
Po roku sa začne budiť menej.. a po 1,5 roku by sa už nemala vôbec (maximálne tak, že keď sa prebudí, tak aj sama zaľahne naspäť, prípadne môže zaplakať, keď je preunavená a prepodnetovaná).. mne sa dietky už nebudili, ale to je moja skúsenosť, viem, že iné sa budia a neviem, čím to je.
Ja som dôsledná, čo sa režimu týka.. ale musím povedať, že nastaviť toto náročnejšie dieťaťko bola väčšia makačka, než tie predošlé dva (u svojho mám podozrenie na hypertonus a zvýšenú nervovú dráždivosť - takto sa zvyknú prejavovať práve tie náročnejšie deti - a preto podľa mňa majú ťažkosti so spánkom, ale to je iba moja teória a nemám si ju, bohužiaľ, kde potvrdiť)
Na uspávaní dieťaťa na rukách nič zlé nevidím, ja som takto - ale iba cez deň - uspávala deti do ich dvoch rokov. Na noc ale uspávam spoločným ležaním na posteli cca od ich roka (myslím, že aj trochu skôr, len si neviem spomenúť presne).
Na koniec ešte napíšem, že ja nie som zástanca toho, aby dieťatko zaspávalo samé. Ja si k deťom ľahnem, s najstarším sa chytíme za ruku, stredný mi žmolí ucho a najmladší mi zaspáva na holom bruchu alebo ruke alebo nohe 😀
Čiže ak chceš docieliť, aby ti dieťa zaspávalo samé, ako vyššie nejaká mamička spomenula, musíš ho vytrénovať, no podľa mňa, ak sa ti dieťa bude prejavovať naďalej tak, ako ten môj najmladší náročný, tak to sa sakra riadne namakáš na tom trénovaní

aurora33
3. jún 2022

Presne, zbožňujem také mamičky, ktoré sa vyjadrujú k niečomu čo nezažili. Môj malý spal od mala zle. Ale fakt že zle. Od malinká sa budil aj desaťkrát za noc.
Ináč cez deň bol super, ale so spánkom bol vždy problém. Nepokladám ho za náročné dieťa.
Kdekoľvek som spomenula spánok, každý mi povedal, že som si ho blbo naučila. Od mala spal pri mne, pretože sa neustále budil. Či svokra, či mamina, švagriné, každý mi povedal, že zle spí, pretože som ho nenaučila spať samého.
Nakoniec som ten spánok začala riešiť s odborníkmi. Zistilo sa, že má spánkovú poruchu. Po liečbe spí úžasne.
A ja som konečne po 7 rokoch oddýchnutá. Ináč keď mi kamošky spomínali ako ich malé ani nie ročné dieťa spí zle, že bolo hore trikrát za noc tak som sa len zasmiala :D :D ale dá sa zvyknúť na všetko :D a hlavne nevšímaj si premudrele mamičky ;)

autor
4. jún 2022

@lydiasabolova dakujem ti za odpoved a povzbudenie, snad sa to bude zlepsovat😊 kedze mas 3deti, vies to porovnat..u nas je problem so zaspavanim od narodenia..v okoli mame vela deticiek, ale taketo uplakane a nespave nebolo ani jedno.
Ten hypertonus moze s tym mat nieco spolocne. Mala ma velmi napate nozicky od narodenia. V spanku sa casto prehyba dozadu..Este ani nestvornozkuje. Mne sa zda, ako by bola stale v napati a uvolni sa len tym hupanim..sama sa nedokaze upokojit, ulozit k spanku. Proste potrebuje pomoct aby zaspala.
Pre mna je to hupanie uz dost namahave, ale jasne, nebude to trvat vecne. Pomaha aj manzel, co je super, hlavne vecer.
Ja by som chcela docielit aspon to, aby zaspala v posteli spi mne, aby som ju nemusela natriasat, ale to este isto chvilu potrva..ten spanok, to je hotova veda😊
@aurora33 tak to muselo byt narocne. Aspon, ze sa prislo na to, kde je problem, aj ked to trvalo dlho. Presne, to som aj ja uz par krat pocula, ze sme si ju tak naucili😀ono, naozaj je kazde to dieta ine, jednoducho niekedy to inak nejde. Ale to naozaj pochopi len ten, kto take dieta ma..preto sa tu aj nerada nieco pytam, lebo take maminy, co im babatko zaspi same to nechapu a myslia si, ze som asi neschopna😀 no prezijem to😀 tak dakujem a nech uz len dobre spinka❤

lydiasabolova
4. jún 2022

ano, presne, napate nozicky resp. neustale napatie, to je aj nas pripad.. ked ti mozem poradit, cim skor smer fyzioterapeut pripadne aj neurologia, jednak aby sa ti rozstvornozkovala, ale aj aby ste prisli na pricinu a aby ta naucili, ako malu uvolnit.. ja som, bohuzial, este nebola, prvykrat som zrusila termin kvoli covidu
(cvicit sa chodi cca kazde 2 tyzdne, som neockovana, a nemohla som si dovolit chodit zakazdym na test financne aj organizacne, lebo my mame tri deti, toto najmladsie manzel nezvladal, ked mal byt so vsetkymi troma a nemohol mu nikto prist pomoct, lebo maly zle reagoval na navstevy, to bol potom este vacsi cirkus.. prosto nedalo sa)
a teraz sa este neobjednavam, lebo riesime stahovanie.. urcite chod, lebo spanok je este nic oproti tomu, co pride.. nechcem ta strasit, ale moj zle zvlada navstevy, resp. zvlada, lenze pri mne na rukach 😀 zle zvlada napr.cestu autobusom, kvoli tolkemu mnozstvu ludi, ktori nanho pozeraju.. a moj ma cez rok, zacalo obdobie JA poznavania, tak to ti teda este bude ,,zazitok,, - hysterci, hadze sa o zem, bucha si hlavu, doslova vyšiľuje.. nie je to povaha, ako sa mnohi milne domnievaju, on prosto ked sa predrazdi, tak toto sa deje.. ja som sa naucila takym situaciam predchadzat, ale neda sa podchytit vsetko, najma nie pri 3 detoch (a to ja som este aj tehotna 😀 )
Ono to je nejaka zalezitost nervovej sustavy a dieta nezvlada ,,stres,, (tie detske problemiky ako napr. ze som uz unavene a mama ma nechce zobrat na ruky.. dalej vyssie spomenute navstevy, cesty medzi ludi, nechces mu nieco dat atd)
ako si spomenula, je akoby stale napata.. no si predstav, keby ty si neustale citila napatie, tak asi by si tiez ,,vystrajala,, pre kazdu blbost, co inaksie by ta az tak nerozhodila.. preto aj sa ti dobre zda, ze ona sa akoby hupanim upokoji.. to je presne tak.. och, co som sa ja mojho maleho nanosila do jeho polroka.. a teraz sa tiez potrebuje nosit a hlavne, ked uz je unaveny, alebo pri navsteve, abo prosto ked uz je nervozny.. ja uz tiez nevladzem, ale ako som napisala, ja sa snazim problemom predchadzat a radsej ho ponosim 5 minut, ked vidim, ze uz cosi nedobre sa chysta ako potom 15 minut, kym sa upokoji

lydiasabolova
4. jún 2022

A na okolie nedbaj, ja som sa tiez napocuvala, ze nauceny na ruky, zamamkovany, ze malo chodime na navstevy a on ani vlastnu babku nepozna, preto je taky.. tu zas na MK ze si namyslam diagnozy, ze deti su vseliake, aj nervacne, aj pokojne, aj spave aj nespave.. ale ja vidim, ze mu to vsetko robi prave ten problem s hypertonusom, vidim, ze jakkeby ta nervova sustava prosto nebola ok.. to zas nutne neznamena, ze ma nador, rakovinu abo ktovieco, ono je to pravdepodobne len nejaka malickost, nejaka chybajuca latka, vitamin, mineral.. ale robi to sarapatu, aj ked to nie je nic zavazne

danulicek
4. jún 2022

zrovna včera som sa rozprávala na túto tému s kamarátkou, večer som tak nejako spomínala na toto obdobie a teraz na mňa vybehla tu na mk. ani nevieš, ako ti rozumiem, ale povzbudím ťa - príde čas, keď to bude lepšie 🙂 mne každý vravel, že to mám zle naučené, že proste bábätká len spinkajú, kakajú a jedia. no a povedz toto rok nevyspatej matke 😀 žiaľ, čo to je mať náročné bábätko, nepochopí to nikto, kto si tým neprešiel... môj starší syn bol taký, ako píšeš ty o svojom dieťatku. na ten spánok bol náročné dieťa až do 6 rokov, kým vlastne nešiel do školy. ale zlepšilo sa to skôr, neboj 🙂 On mal od narodenia určité zdravotné problémy - najprv sme si z pôrodnice doniesli dokatovanú ritku až do krvi z vlhčených obrúskov (mal na ne alergiu, čo sme vlastne zistili až doma), keď sme to preliečili, začali koliky, čo bol extrém extrémov a moja mamina povedala, že toto nezažila ani pri jednom dieťati (a ja som bola nespavec). potom mu začali ísť zuby, potom mal zas kožné problémy. Cez deň bol nervný, či sa nosil, či nenosil. Spájala som to so zdravotnými vecami, ale "náročnosť" pretrvávala aj po nich. Podotýkam, ja som ho pred spánkom nenatriasala, nenosila, nevozila, nehojdala - čiže na toto som si ho nenaučila, ako sa tu píše. Časom som ale začala robiť aj to, aj tak bolo to isté. my sme prvý rok nespali skoro nič, ale ani cez deň, ani v noci a ja som bola okolo 7. mesiaca zrelá na psychiatriu. samozrejme, pri návšteve čušal ako voš a potom to bol total extrém doma, takže mne to ani nikto neveril, že "mám náročné bábo" 😀

tiež, ako píšeš, ani ja som si vôbec to bábätkovské obdobie neužila, veľa vecí si akosi ani nepamätám. cítila som sa ten prvý rok ako stroj. neskôr som nad tým premýšľala a ja som mala zdravotné problémy už v tehotenstve, ležala som aj v nemocnici s hroziacim potratom, potom sme mali veľmi ťažký, vyvolávaný pôrod. síce neskončil akútnou sekciou, ale syna vytiahli o 5 min 12 a o problémoch okolo toho som sa dočítala až z lekárskej správy. S odstupom času si myslím, že tieto veci veľmi súviseli potom s tým, aký bol ako bábätko a samozrejme, prispela k tomu moja nervozita a nevyspatosť, ktorá sa každou nocou a dňom stupňovala. každopádne, zlepšilo sa to, keď mal rok - v podstate ako začal chodiť, objavovať svet a zmenila som mu počet spánkov na jeden obedný. on je celkovo akčnejšie dieťa a proste ten pohyb mu asi chýbal alebo inak to nevidím 😀 mne on do roka spal 10-15 minutové spánky, v kočíku absolútne ani sekundu (do mesiaca tam spal, potom už len kukal okolo seba a mohla som kočíkovať aj 4 hodiny, 4 hodiny kukal 😀) v noci bol počas prvého roka hore 10-15 krát, jeho nočné spánky boli 19-23 hod. a potom do rána zas už len 10minutové 😀

fakt sa to celé aj cez deň, aj v noci zlepšilo, keď začal chodiť (alebo teda v jeho prípade behať 😀). jeho obedný spánok bol zrazu hodinu, ja som ho normálne chodila kontrolovať, či dýcha, lebo toto som cez deň nezažila 😀 no a cez noc sa budil už len 4-5x. mne naša obvodná dr po rôznych vyšetreniach povedala, že sa s tým musím len zmieriť, že je málo takých bábätiek, ale sú. a fakt čosi na tom bude, pretože mám aj druhého syna a ten je zas úplne opačný extrém - od narodenia spí celú noc, teraz má 6 rokov a ešte stále ho musia v škôlke cez obed budiť, aby vôbec vstal 😀 neviem, čo bude robiť v škole. paradoxne, mladší spal a k staršiemu som vstávala do 6 rokov ešte 2x v noci a potom ráno umretá do roboty 😀 mladšieho som ale porodila ani neviem ako, proste celý ten príchod na svet bol "pohodovejší". nech si myslí kto chce, čo chce, osobne si myslím, že to veľmi spolu súvisí a vplýva na to najskoršie bábätkovské obdobie. tak ti držím palce, bude lepšie - určite 🙂

autor
4. jún 2022

@lydiasabolova ja mam normalne pocit, ze pises o mojom dietati😄 ach boze, dakujem ti, ze si napisala, lebo naozaj maju nasi drobcovia vela spolocneho, a teraz sa trocha obavam, co bude po roku😄 my sme na navstevy dokopy nikde nechodili, lebo sa nedalo, kedze doslova revala vsade..a navstevy co prisli k nam videli, ze asi nepokecame, lebo dieta stale plakalo, my sme skakali na striedacku s manzelom na lopte, s malou v naruci..mne nastastie toleruje obe babky, za co som vdacna, pri nich vydrzi, lebo ony chodia casto k nam..
Moja dr. to napatie v nozickach neriesi, ale ideme ku fyzio o tyzden, prave preto, lebo mi to nedalo, proste sa mi to nezda byt ok. Tak potom ti dam pripadne vediet, co mi poradila..
A naozaj, mas moj obdiv ako to zvladas, ked mas dalsie deti, lebo to si ja ani neviem predstavit..raz darmo, my zeny mame viac sily ako si myslime❤ prajem ti vsetko dobre a nech to dalsie babatko je pokojne a len nech dobre spi 😊a jasne, ja uz na okolie davno nepozeram, je mi jedno kto si co mysli😊 rodina to chape a ostatni ma netrapia..

@danulicek Dakujem, ze si mi tu napisala. No veru kto mal taketo dietatko, tak na to tak lahko nezabudne ake to bolo tazke..ja vas obdivujem zeny, ze mate viac ako 1ks😄
Ked ale citam ,ake spanky mal tvoj, tak to sme na tom este dobre..muselo to byt strasne narocne. A vidis, mas 2 deti a kazde je uplne ine, to druhe, ako sa hovori, je za odmenu, taky spachtos😄
U nas pomahal aj muz aj babky ked bolo treba, nehanbim sa to povedat, keby nie ich, tak neviem..boli dni, ked manzel odisiel do prace, dieta plakalo a ked prisiel domov, plakalo stale a uz aj ja s nou🙉 bolo to sialene, nezaberalo na nu nic..
Tiez si myslim, ze to, ze je babatko taketo uplakane moze mat suvis s tazkym porodom, nevyzretou CNS, u nas ostalo este aj to napatie v telicku, hlavne v nohach..
Mna co velmi tesi je to, ze vidim, ze sa to zlepsuje, cim je starsia. Cez den je to uz lepsie, konecne si to uzivam na materskej..bavi ju byt vonku, vnutri sa uz preplazi, kam treba, tak je spokojnejsia, usmiata..a o noci a uspavani uz radsej pomlcim😄 ale tie prve mesiace materstva boli pre mna riadna facka..tak dakujem, verim, ze uz bude len dobre, aj to uspavanie vyladime casom..

danulicek
4. jún 2022

Ja myslím, že keď začne dieťatko chodiť, bude aj v noci lepsie 🙂 a je super, že ste na to dvaja, to je veľmi velka vec a tiež že pomáhajú aj babky a že to “tolerujú”, že teraz je priorita starostlivosť o dieťatko a že nie každý den je nedeľa… Mne veľmi vedelo pomoct, keď párkrát zobrala svokra kočíkovať, ja som od šťastia nevedela, či sa idem najest alebo vyspat 😁 ale tie noci boli šialene. ono potom ako rastu, je to rodičovstvo čím ďalej, tým krajsie a zábavnejšie 😁 kazdopadne vidis, že bud sa na materskej casom zabúda alebo to “zapovedanie sa” prechadza, pretože mame viaceré viac deti 😁