Ahojte... prišla som sem po zopár rad. Mám dcérku ktorá bude mat 5 mesiacov o 2 týždne. Doma mi zaspala len na prsníku.. netrvá to dlho max 10-15 min a spinka. Lenže ja keď sa chcem od nej vzdialiť a vybrať jej bradavku z pusy hneď sa zobudí a začne sa triasť a plakat... niekedy vytrhne bradavku a spinka ale to sa stava málokedy... 2x do dňa takto musim s ňou ležať kým sa nezobudí. Spanky doma trvajú len 30 minút. Najdlhší spánok 2-3 hodinový ma vonku. Poraďte ako ju od toho odnaučiť.
@nikpa cumel odmieta, asi 10 druhov som vyskúšala
Pokial ju to neodnaučíš teraz, neskôr sa zblázniš. Bude na tebe pricucnutá celé noci a ty jej budes nahrádzať dudel
@veronikaaa97 ak ti spí vonku, tak šup do kočíka dva krát denne a prechádzky, ja som nachodila km. Bradavku by som vždy vytiahla a snažila sa ju upokojiť ináč, lebo toto budeš riešiť ešte dva roky
@veronikaaa97 ahoj. Kedy si rodila? Asi máme rovnako staré dieťa 🙂 ❤️ večer to máš ako? Mne väčšinou zaspí ale ešte niekoľkokrát musím k nej prísť, lebo sa začne mrviť a prebrala by sa. Proste ma musí citit pri sebe. Ale potom pekne spí sama. Cez deň ak nespí v nosiči, tak nespi vôbec, lebo pri staršom sa mi nedá sa ňou ležať. Tiež zaspava na prsníku ale je to často kovbojka, lebo mám málo mlieka že dokrmujem cievkou a odhadnúť pri zaspavani, či chce cievku a ešte jesť alebo len prso s pár kvapkami na uspatie... Ja sa ale priznám že si to užívam a som vďačná za každú kvapku a veľmi dúfam, že mlieko zostane čo najdlhšie. Ono - že si z teba urobí cumel - je to naopak... Cumel je náhrada prsníka, ten je pre dieťa prirodzený. Vopred som myslela, že mi na kojeni nebude záležať, ale teraz som za to vďačná. Je ale pravda, že mám veľkú podporu manžela. Inak by sa to nedalo. Starší má 3 roky a máme ho v pestúnskej starostlivosti odkedy mal 9mes., tak teraz je v tom veľa krásne nového. Že ten vzťah s dcérou sa úplne citeľne nadväzuje sám, prave aj tým zaspávanim na prsníku. So synom naopak to chcelo viac snahy a tvorivosti.
@veronikaaa97 Napisem moju skusenost. Dcerka mi takto spavala nacucnuta na mne asi do 11m, kedy presla na 1 spanok. Dovtedy som nemohla od nej odist, lebo by sa zobudila, spavala 2x denne tak 45 - 60 min. Od tych 11m spi poobede cca 2 hodinky a v pohode ju mozem odpojit od prsa a odist, uz sa nebudi. 🙂
A tie spanky, kym bola mladsia, som brala ako prilezitost polezat si :D (Prve dieta, tak som si to mohla dovolit :D )
@veronikaaa97 preco ju to chces odnaucit? Oddychuj s nou. Ja vtedy citam knihu alebo tukam do mobilu. A nie, nezblaznis sa neskor, ked ju to neodnaucis. To su ale rady.
@tafita potom nerozumiem, prečo je tu každú chvíľu téma, ako je mamička zúfalá z toho, že robí dieťaťu cumeľ, keď je to takú super. Niektoré celé noci. Ak to mamičke nevadí, je s tým stotožnená, je to v poriadku, ale ak nie, tak treba zvážiť už teraz, či je nutné, aby bolo dieťa počas spánku stále na nej nacucnuté.
Je mala. Spanok sa zmeni. Skusat naznacovat. Skusat inac uspavat. (U nas zaberalo vzdy popucka,zaspi,ide na brusko a bucham po zadocku/hladkam po chrbatiku..) Urcite sa odnauci,ked to bude vo vzduchu..nie,ak to budes tolerovat a vzdas sa ale cestou vyplakat by som nesla...Tiez mam narocnu malu slecnu. :D Skoro do roka zaspavala v nosici,obcas sa cez den podarilo na prsku,postupnw flasa,az nakoniec flasa s vodou na noc...a planujeme o par mesiacov nedat flasu vobec. :D
@any_soj ahoj, rodila som koncom júna presne 29.6 🙂 večer mi zaspáva pekne, okupka sa, napapka, a do pol hodinky max trištvrte spinka, jasne stava sa aj to, že potom ako ju položím musím ešte prísť raz-dva krát ale hneď zaspinka len potrebuje cítit že som pri nej. V noci sa budí tak 2-3-4 krát max, a budí sa nám ráno veľmi skoro... niekedy už o pol 6 🙈 niekedy si to “zaspávanie” alias dudkanie užívam, mám chvíľu času na oddych ale niekedy by som si čosi porobila doma no nemôžem... ale keďže som prvorodička tak si to užívam, ale rada by som ju to do budúcna odnaučila. Skúšala som rôzne typy, druhý cumlikov nechce ani jeden tak na silu jej ich dávať nebudem. Sú to naše poklady, naše zlaticka, čo pre naše detičky nespravíme ❤️
@veronikaaa97 Presne také tie polhodinovky na kojovankúši mala aj moja malá. Teda nebola non-stop pricucnutá, ale preložiť som ju nevedela… Teraz má 6 mesiacov a zasa je ten spánok úplne inak, akonáhle sa začala otáčať na bruško, cez deň sa tým unaví a zrazu mi aj cez deň zaspí tak, že ju uspím na prsku, ale potom preložím do postieľky a pekne spinká ďalej. Úplne neuveriteľné 😁. A ráno, keď sa mi zobudí pre pol siedmou, tak si ju preložím do postele, poleziacky nakojím a často sa podarí, že pri mne ešte hodinku pospí.
@veronikaaa97 nedať a vydržať plač, toto sa inak nedá. To malé dieťa to nepochopi, proste ho len musíš naučiť novému moresu a to že sa zaspáva bez prsníka, napr. s cumlom.