ahojte,mam 2 mesacne babo a naozaj pri nom pospim max 5 h aj to prerusenym spankom,dakedy aj menej.chcem sa spytat,teda chcem aby ste mi napisali ako dlho,alebo ako dlho ste pospali dokopy hodin?stacilo vam to co ste pospali?dakujem moc a napiste mi aj vek dietata a ako dlho ste tak spavali.lebo ja tym ze spavam tak kratko mam niekedy problem zaspat vtedy ked moje dieta spi.dakedy mi to trva aj hodinu.zacinam mat naozaj zly spanok ☹
@milada30 presne ako pise ingmiriama, spala som aj pocas dna, aspon tych par hodin po kuskoch sa to nazbiera. Inak by som to asi nezvladala...
Aj teraz ma mala 20 mesiacov a na poobedny spanok sa velmi tesim 😀
@milada30 mam mesacne babo a spim max 3 hod v kuse, t.j. 6 hodin denne
Od pôrodu do 6. mesiacov sme spávali šialene veľa - keď "bol hore" tak som ho mala v babyvaku alebo ergonomickom nosiči, takže okrem sprchy sme robili všetko spolu - varenie, upratovanie atď...keď spal, spala som aj ja - takže niekedy aj 16 hodín...niekedy aj viac - samozrejme čím bol väčší tým menej spal, ale aj ja - zotavila som sa po pôrode, atď takže som sa necítila taká unavená a postupne sme sa dostali do normálu - teda, že spím tých 6-7 hodín denne (asi od jedného roka veku)
waw, vidim ze je to tu fakt rozdielne...my sme asi do mesiaca prikrmovali UM v noci, takze mala bola hore od 22.00 okolo 4 a potom uz len rano... potom som ale mala dost mlieka, ona odmietla UM a sme hore max kazde 3 hodiny, ale skor by som povedala kazde 2 hodiny. Cez den som s nou spala asi len 2x, teraz ma 5 mesiacov... v noci sme v priemere uz "len" 3-4krat hore, co ja povazujem za super spanok od 22.00 do 8.30.... boli casy, ze som kojila presne kazdych 55 minut. vratane noci...
ja som si uz zvykla na tolko spanku....zrejme sa to da 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@milada30 neboj sa to prejde,bude to dobré.Mne dcérka a aj syn ked mali cca 3 mesiace už spali od večer cca 21:00 do 5-6 rána.Na začiatku sa budili :dcéra každé 2 hod,syn každé 1,5hod-potom ten čas v noci sa predlžoval.Kojila som ich.Potom dcéra pekne prespinkala celu noc,syn mal také tyždne -ked mu išli zubky že zasa sa budil 2x v noci-a musel sa napiť (bud mliečka alebo čaju).Teraz máme malu dcérku tá má 5 mesacov,a budi sa 2x v noci nakojim ju a spi dalej.Ked sa zobudi iba 1x-tak sa tešim som už vyspinkaná 🙂 .Ale na začiatku som bola vždy unavená,cez den som nevedela spať,a v noci tak ako ty pišeš dokopi 5 hod.Mne pomohli aj vitaminy,kupila som od doki vitaminy pre kojiacu mamičku.Z mojich 3 deti syna som mala najnáročnejšieho.Ale aj teraz je taky 😝 ,mali princ rodiny 😀 .
malá zaspávala a zaspáva večer o 20:00, okolo desiatej som zaspala aj ja...prvé týždne to bolo náročné lebo malá sa budila aj každú hodinu kým sa to upravilo..vstávam ráno o 5:30, staršie deti idú do školy..do 11m som k malej vstávala aj 4-5x za noc keďže som kojila...potom už bola na fľaši a vstávala už len raz za noc..teraz už týždeň spáva celú noc a konečne sa vyspím (s občasným zobudením kvôli dudke, asi 2x)...cez deň som nikdy s malou nespala lebo ak by som si ľahla, mám veľký problém dostať sa do normálu a fungovať bez problémov ďalej po zobudení...po čase budeš už len spomínať na tie časy, keď ti nedalo bábo spať 😉
@milada30 Ahoj..neviem či moj príspevok ta poteší,,ale ja mam naozaj hyperaktívne dieta,,,od narodenia,,,zaspávala o 1 v noci a o 5 bola hore čiže 5 hodín spánku ,,ale každu hodinu som bola k nej hore..počas celeho roka je to tak podobne o pol 10 chodí spat ale je hore aj 10x..neviem čím to je,,ale už si musím jedine zviknut,,teraz nam idu zubytakže..je tovelký boj...chodí spat o 10večer a každe dve hodiny je hore 😖 cez obed pospí tak ako kedy hodinu dve,,aj tri,a to tak navarím a porobím čo treba
uff 🙂 spim ked je tatino s malou ked ma cas 😒
ja mam deti tri a spia starsi dvaja od 19.00 do 6 a mladsi od 18.00 do 6 a spime az do rana a cez den chodime spat vsetci vratane mna od 10.00 do 12.00 😀 😀 😀 😀 takze u mna oddych maximalny
Prve triesiace som chodila ako zombie mala mi nespala poriadne ani v noci ani cez den, niekedy mi cz den voobec nespala, raz sme ju kvoly tomu zobrali ku doktorke lebo mi neslo do hlavy ze dvojmesacne babo cz den vobec nespi. Doktorka povedala ze to je normalne ze ked bude unavena bude spat. Teraz mame 4 mesiace a chodi krasne spinkat vecer o 9 budi sa rano o 5 niekedy o 6, niekedy sa mi zobudi aj okolo 2 v noci napapa sa a ide hned spat. Je plne kojena. Treba vydrzat babatka zacnu mat rezim okolo tych 4, 5 mesiacov 🙂 a niektore ho naopak nemaju dlhoooo
vzdy ked spi maly,tak spim aj ja.alebo aspon to,ze lezim(dojcim) staci na to,aby som sa necitila ako zbity pes.zbytocne sa nenahanam.spim s malym v posteli,takze aj ked v noci pytal viac krat prsko,alebo sa len tak prehadzoval a zacinal mrncat,tak dostal prsko,dojcil sa a spali sme s kludom dalej.takto fungujeme skoro od zaciatku
......ja mam doma 3 deti,malokedy sa mi podari dat krcpcov spat v rovnakom case,pretoze cez obed musime pre staršieho syna do skoly,som vycerpana,cez den sa mi spat neda a aj keby tak nezaspim koli vreskotu 🙂 🙂 mojich deti, 🙂 a v noci vstavam niekedy 1 alebo 2 krat k najmladsiemu,som štstna že mam zdrave a šikovne deti, Viem ze raz z toho vyrastu a ja sa konečne VYSPIM aj ja 😎 😎
Aj ja som na tom tak isto.maly ma dva mesiace.kazdy vecer plakal a zaspal az okolo jedenastej niekedy aj neskor a kazdu 1,5 bol hore.tak tento tyzden som nasadila spankovi rezim giny ford.a maly vcera zaspsl o pol deviatej a spal az do jednej 🙂 potom sa zobudil este dva krat,ale je to velky uspech.aj teraz uz spinka a bez placu,co pred tym nebyvalo.dufam ze potiahne aspon do jednej 😉
nuž každé dieťa je iné... môj malý ma 13 mesiacov... stačí mu 5 hodín spánku v noci ... cez deň max hodina... občas len 20 minút... :D :D v noci je hore aj 5 krát.. keď idú zuby aj 10 :D :D nechápem, prečo ešte nepadá od únavy? my sa s partnerom pri nom meníme a i tak sme občas smrteľne unavený :D :D ale dá sa na to zvyknúť :D :D stíham sa popri tom aj učiť, takže až také zlé to nebude :D
@pacica ak môžem odpovedať: http://www.koliska.sk/Spanok_Gina/rezim.htm
Mama si zvykne na vsetko, ked musi, tiez sa mala do cca mesiacov budila kazde cca 3 hod, co bolo super, no bola na UM, az od 7 mes cca do roka to bolo hrozne, aj 10-15x za noc hore, od roka spi celu noc (konecne cca od 20 do 7:30, plus minus, samozrejme ked je chora alebo idu zuby, budi sa)
Ja som si myslela, aspoň mi tak vraveli, že po roku uz bude spat dobre, prespi celu noc. Mame 14 mesiacov, ked je dobrá noc tak sa zobudi 3 krát, ale to sa nestava často. Inak je hore 5 a viac krát☹ ked bola mala budila sa oveľa menej, ale zase horšie zaspavala. Cez den si pospi cca 2hod alebo 2x po hodine. Ked sa v noci tak často budí, potom mám problém zaspat☹ ked spi v noci vkuse 3hod tak sa teším, ako dieta. Spavam tak 6-7 hod prerusovane. Občas chodím uz, ako zombie.
Moja mala nespi viac ako 2 hod v noci vkuse, a to bude mat už 9 mesiacov, zo začiatku zvykla spať aj 4-5 hod ale teraz nie.... Pri prvej som nevedela co to je nevyspatost, ťa spala aj 9 hodín .... Staré dobre časy 🙂
Som síce chronicky nevyspata ale som rAda že mam šťastné a zdravé deti 😉
@ankaevka je na UM. Spi na manzelskej posteli so mnou alebo s partenrom. Má aj cumlik ten, ked jej vypadne, neskôr ked sa prebudi jej ho chcem dat, ale vyhadzuje ho a pritom viem, že bez jeho nezaspi. Tak jej musím dat čaj alebo mlieko, ak má, aby sa ukludnila a chytila cumel☹ zvláštne, ale je to tak.
@fatia Ja som lala také, dnes má tri roky, ale kým som ho kojila, tak sa budil každé dve hodiny. krik na celý dom, niekedy bol aj dve hodiny hore- potom zakročil manžel, prestala som kojiť v noci a chlapec spal-ale stále sa budil, dala som cumlík a spinkal ďalej, ale mával fázy, keď proste o 3-4 ráno bol vyspatý. Teraz je to už v pohode, zvykne sa zobudiť, ale len keď ho niečo trápi, inak spinká s mm, sám nevie spať. Ja s malým dvojmesačným- ten sa mi budí každé 2-3 hodinky- takže zase ten istý kolotoč 😉
@fatia presne to isté robila aj moja malá, keď v noci začala plakať, tak som skúšala najprv dudku a keď ju odmietala, tak mi bolo jasné, že musí byť buď prso a po 11m fľaša s mliekom..čaj v noci odmietala úplne, keď som jej ho ponúkla okamžite sa odťahovala a musela som spraviť mlieko...potom z noci na noc stále menej mlieka vypila a raz som skúsila nespraviť a vydržala až do rána len s dudkou a mojimi vlasmi 😀 ale bola hore už o 5:00...neskúšala si premiestniť posteľ alebo s ňou spať na inom mieste?...minulý týždeň som takto doma robila obmenu a zrazu sa nám zdá, že malá spí akosi lepšie..treba skúšať...deti z toho vyrastú, postupne sa to začne meniť uvidíš a potom sa vyspíš 😉
@milada30 keď mal malý 2 mesiace spával v noci 2 hodiny potom prsník a zasa až do rána...no niekedy som využila toho, že cez deň spával 3hodiny tak aj ja sním ale jasné pokiaľ som ja zaspala to trvalo no spánok mi nestačil ale musela som si zvyknúť...až do 6 mesiaca potom sa to trocha upravilo lebo som začala s príkrmami...teraz bude mať 17 mesiacov a prespí mi celu noc bez kojenia ....a dokopy koľko som pospala to neviem ale boli to ťažké noci