Ahojte, chcela by som len radu, ako by ste postupovali... Mam dvojročného syna a cez deň ho uspavam v nosiči. Lenže v poslednom čase ma to už ubíja. Je to nočná mora. Ma skoro 12 kg a ja už nevládzem. A nehovorím o tom, že on niekedy ani nezaspi. To mam chuť ho prefackat potom, hoci za to nemôže. Čiže som aj nervózna z toho. Keď už zaspí, tak spi aj 3 hodiny. V noci spi asi od 21:00 do 7:00 cca. Ako kedy.
Chcem sa preto opýtať. Už by ste ho neuspavali na mojom mieste a nechali tak? On je schopný nespat z do večera. Alebo by ste pokračovali? Ma len 2 roky, ešte potrebuje späť, vidím to na ňom. Neviem co mam robiť. Ďakujem.
Dvojrocneho som uspavala na obed tak, ze som si lahla s nim a zdriemla som si aj ja 😀 Pritulila som si ho k sebe a tak rychlo zaspinkal. Teraz ma 4,5 r. a furt spinka na obed, uz k tomu nepotrebuje aj mna, zaspinka sam 🙂 S tym nosicom to musi byt masaker, to by som nedala ani nahodou. Sa ti necudujem, ze mas potom na maleho nervy...
@jaja23 veľmi zlý návyk si mu vypestovala 🙊 skus si s nim ľahnúť do postele a uvidíš ako to bude. Ono to nepôjde hneď, možno aj týžden bude plakať, kričať, vymýšľať a nebude tam spať ale časom si zvykne ked ten spanok ešte potrebuje. Len treba vydržať a nepovolit, pochopí ze odteraz sa zaspava len v posteli.
@zuzkavladko no to ani ja sa nečudujem zlosť si vybíja na ňom no ale ako naučí tak ma 🤷
@nikpa áno ja viem, len v šiestich mesiacoch mu začali rast zuby a to bol nosič najlepší kamarát. On večer zaspí na posteli, že pri ňom lezime, ale cez deň je tu dosť hlucno, susedia nad nami buchaju stále. Ma púštenu hudbu, no neviem pri tom búchanie ci by zaspal. Skúšala som aj postieľku, ale to sa hodinu a pol prevalcoval a nespal. Neviem ako na to, teraz tu revem, lebo nevládzem a malý ani nespal..
@evkakozickova ale ja si na ňom nevybijam zlosť, vyberiem ho z nosiča, pustím mu telku a ukludnujem sa. Ako si môžem na ňom vybija zlosť. To, že mám chuť ho prefackat neznamená, že to aj urobím. Hlavne za to, že za to nemôže.
@jaja23 uplietla si si na seba bic a riadny.
@jaja23 však áno chápem nemyslela som to do slova skús si snim ľahnúť možno nejako zaspí a keď nie tak zaspí až večer a má cumlík alebo fľašu ? Ako večer zaspáva ?
@jaja23 kocik uz nemate? Lepsie ako v nosici
mam 2.5 rocneho..a ked nezaspi do hodiny od ulozenia tak nespi vobec.nemam nervy a cas na uspavanie 2-3 hodinove..a spi vo svojej posteli a ja na svoju si lahnem kym nezaspi.neh neni v izbe sam lebo by robil vsetko mozne okrem spania
@evkakozickova on si cucka palce pri zaspáva i a drží nás za ruku.. Hej ďalší blbý zvyk 🤦♀️
@renatka100 mame, ale v kočíku nezaspal už ani nepamätám kedy
@jaja23 ja by som ho neuspavala, neviem si ani len predstaviť 2-ročného v nosiči, moj má tiež 2 roky, ale 17kg a to by nehrozilo ani keby mal o rok menej. Tiež mi niekedy nespáva cely deň, ale nič s tým neurobím, keď nie je unavený, proste nespí a nesilim to, niekedy zase je unavený a vtedy ide spať. Takze asi tak..
@henka123123 no asi to skúsim, čo mám robiť už..
@jaja23 tak ako som už písala daj ho na posteľ daj mu ruku a keď nezaspi tak bohužiaľ nerob mu povolí lebo potom to bude takto stále
Ono to určite nepôjde hneď, keďže je zjavne naučený na veľmi blízky kontakt pri zaspavani.. Nepíšeš ci ma presne dva alebo dva a pol a podobne, podľa mňa by už mohol pochopiť keď si niečo vymyslis, že sa nosič pokazil, že musíte čakať kým sa opraví a bla bla a skúsila by si posteľ.. Určite ti nezačne spávat hneď sám.. Podľa mňa prvý krok, zahodiť nosic a dat spat do postele, ty s nim - mojej malej 2.5 roka, vždy trvalo približne týždeň kym sme si zvykli na niečo iné - druhý krok, keď už zaspí bez nosiča, presun ho do postieľky pripadne jeho postele, ale zostávaj pri nom kým zaspí, tretí krok, keď už bude spávať v postieľke začni ho nechávať samého skúsiť zaspať.. Je to beh na dlhu trať ale keď si budeš stat za svojím pôjde to.. A ver mi, ja mam teda max tvrdohlave dieťa s ktorým len tak niečo nepohne. Veľa šťastia v boji 🙂
v 2 rokoch nam uz deti prestali poobede spavat, urcite by som ho neuspavala v nosici, sorry 2 rocne dieta?
vydrzali do 19:00-19:30, o 19:00 bol vecernicek , potom umyt sa a spat.....
@evkakozickova len on už asi veľmi v nosiči ani nechce byť. Vidím to na ňom. Len to kolísanie ho vždy upokojí a zaspí. Skúšali sme aj ľahnúť si k nemu cez deň, ale jeho neudrží na posteli a v postieľke sa krúti.
@vladka2503 jemu už podľa mňa ten nosič až tak nevyhovuje, občas je v ňom nepokojný. Len si myslím, že inak nezaspi. Alebo minule zaspáva o pol piatej, čo bol unavený, a to už je neskoro. Potrebuje mať aspoň 6 hodín medzi spankami.
Ja som skoncila s uspavanim v 2 rokoch, sice nie v nosici Ale proste to trvalo dlho. Chodila som do Roboty Opatrovatelka proste skusila sat spat, mala nespala Tak sa s tym nesrala ako ja cez vikendy 😊. Potom spavala bez spanku cez den 19-7 a bol klud
No ako su si naucila tak mas. Ja som mu dala mlieko a precitala rozpravku a zaspal
@jaja23 ja ti rozumiem...my sme mali problem, nam doma nechcel spat...vzdy som najskor skusala postielku postel..no vreskot strasny..akonahle sme vysli von..zaspal..potom tahat kociar do bytu..no nervy som mala tiez...ale vzdy som skusala po tyzdni aj postel..ked mal cca 15 mes..konecne zaspal v posteli..odvtedy len v posteli..zaspi v kociari..ale nespi dlho..v posteli aj 3h..chapem ta..ale vydrz..skusaj..urcite to date..nepochopi ten kto nieco take neriesil..drzim palce..nas Risko ma teraz 2 r. Ak niekedy nezaspi..tak o 18.30 uz spi a spi do rana do 7.00..pekny den prajem..
@jaja23 2 ročné dieťa uspaváť v nosiči ? To v žiadnom prípade skús ho dať do postieľky alebo na posteľ buď pri ňom možno zaspí sám a ak nie tak určite v tom nepokračuj!!!! Prídeš o chrbát