Ahojte, chcela som sa Vás spýtať ako vaše bábätká znášajú tieto teplá... Naša malá má teraz 7 týždňov a cez deň keď je teplo nevie spinkať. Doobeda ešte ako tak spinká, poobede ju ledva uspim na rukách a keď ju položím do kočíka alebo postieľky zobudí sa. Toto sa opakuje dokola.... potom už plače z únavy, nevie sa uložiť...takto to máme až do večera. V noci ked sa vonku ochladí potom spí aj 7 hodín z toľkej únavy z celého dňa. Bývame v dome, ráno vždy vetram, nemáme tu až také teplo, kojim ju vždy keď potrebuje, ma tenučké oblečenie. Neviem si s ňou dať rady...po 8 hodinách bdenia už tak plače že až nevládze. Pred 2 dňami ako boli búrky spinkala skoro celý deň, konečne jej bolo lepšie a včera ako keby ju vymenili. skúšali sme ju aj voziť v aute, to chvíľu spinká ale nemôžem to robiť celý deň...prosím poraďte mi.
Ani v kociku pocas prechadzky nezaspi? Moja ma 4 mesiace a aspon von ako tak pospi, ale musi byt len v body s kratkym, nic ine. Inac doma spi len doobeda
No poobede kočík a park, vozenie po chládku medzi stromami ak ti zaspí, zober si knihu , sadni na lavičku a môžeš čítať....alebo ju nechaj spať na dvore v kočíku pod stromom lebo niekde v chládku...uspi ju vonku na rukách a daj do kočíka....
My tiez. Maly ma 9 tyzdnov a sme v byte co je des.
ked je vonku velky hic,tak kocik daj do najchladnejsej izby v dome...rano vyvetrat a zaluzie nechat stale stiahnute
Mu sme toto mali minuly rok, ked mala v lete tri mesiace, spala hrozne, v kuse sa budila, cela mokra a to spala len v tielku a dovtedy spavala velmi dobre. Nic ine len vydrzat.
My sme mali včera to iste. Dnes bude, dúfam, lepsie
Už keď je teplejšie nepomáha ani byť vonku ani kočík v chládku...včera jej bolo lepšie keď sme ju opláchli vo vlažnej vode. Bojím sa čo bude v lete, keď bude ešte teplejšie
tak to deticky bohuzial v lete a v horucavach majavu. pred kazdym spankom je najlepsie dietatko trocha osprchovat, aby nebolo take ulepene a poriadne vyvetrat miestnost, kde bude spinkat
To je normálne veď aj dospelému človek sa ťažko zaspáva a spí keď je vonku príliš teplo, možno by bolo fajn keby ste ju pred zaspávaním zakaždým tak ochladili vodou trošku
potrebujes udrzat chlad v izbe - tam pomoze iba rano /nad ranom poriadne vyvetrat, kym do izby neprazi a potom cez den tienit - ale vonkajsou roletou (este pred sklom, nie za sklom ...) nemate severnu izbu?
Prinajhorsom skus nakupne centrum tie su klimatizovane aj ked teda 7 tyzdnov je este strasne male babetko.. Ale ak to nebude vyslovene hypermarket ale iba nejaka zasita malinka kaviaren alebo cukraren mohla by si tam trosku pospinkat.teraz je vela ludi na terasach tak myslim ze vnutri nikoho nebude. Alebo ozaj ten park. vyhladaj travnatu plochu pod stromami. Pripadne vylet do lesa niekde v okoli.. Mesta su samy beton strasne rozhicovane...
@lenkakravcova aj ja dávam len tak v plienke alebo aj bez nej...v zavinovačke je jej teplo
Ahoj , síce moje dieťa má 19 mesiacov ale čistá katastrofa .. nevedela spávať posledné dni na obed ... Tak už druhý deň ju nechávame v izbe kde ráno vyvetram a potom zavriem záclony , zavriem okno ... Idem si s ňou ľahnúť a namočeným uterákom ju hladkam po telíčku ... A potom zrazu zaspí 😊 tak sme robili aj minulé leto keď mala 8 mesiacov alebo ešte opláchnuť. Mala mi nezaspi ani v kočári vonku ani v postieľke vonku . Potrebuje dobrú chladnejsiu miestnosť . Držím palce 😊
A nemate daku chladnu miestnosť, pivnicu trebars? Tiez som sa toho kedysi obavala a nastastie obe dcery nemaju problém zaspat v teple, spia v kratkych pyzamkach, nezakryte pri otvorenom okne... Este skus ventilátor, ale dakde dalej, nie moc blizko.
My to iste. Navyse dcera odmieta kocik, v posteli sa cez den budi. Toleruje len satku. Obe sa potime ako dva somare v kufri, kedze sa nosi drvivi cast dna. bdela totiz vydrzi byt ok 1hodinu a potom 3-4hodiny bud spi ked je fajn alebo sa s revom pokusa spat (tersz) som vtedy na prasky.
Mám 8 týždňovú a to isté. Ráno kým neni teplo poriadne vyvetrať dom, potom sme celý deň zabednené.. ráno ju nebudím, snažím sa aby čo najdlhšie spala.. potom ideme na záhradu do chládku a od takej pol 11 už len doma až do cca pol 5 kedyzas ideme do kočára do chládku. Cez deň vôbec nechce spať v postieľke, len v kočíku, tak ju musím po obývačke voziť, tam je jej niekedy teplo a príliš svetlo asi tak už spala pár krát aj v pivnici-máme obývatelnú.. museli sme sa presunúť na noc z 2 podlažia na 1..večer je to des, je dlho svetlo a teplo nechce zaspinkať vóbec až o 9:(
Ja ju cez deň aj viac krát okúpem, vtedy je najspokojnejšia..
môžem sa spýtať čo malej obliekaš? Ja mám s týmto hroznú dilemu.. Naša má cez deň také tenučké dupačky s dlhým rukávom z chladivej bavlny, keď jej chytám zátylok neni nikdy spotená. V dome máme 24,5-25 stupňov, neodvažujem sa jej dať bodyčko s krátkym.. niekedy napr pri prebalovaní kýcha..
@dextella14 tiež som sa jej bála dávať krátky rukáv, presne preto že mi kychala pri prebalovani 🙂 ale už jej ho dávam a kontrolujem jej ruky, ak ich má moc studené tak jej dám dlhší. Ešte v Lidli som jej kúpila keď mali pre deti oblečenie z ľanu aké nohavice tenučké, a na vrch tiež z ľanu košieľky alebo len krátke úplne tenké tričko.
My mame to iste ☹