Spánok a vzdor

minusiva
4. máj 2017

Maminky poraďte ako riešiť spánok dieťaťa. Drobec bude mať dva roky a v noci sa budí 5-6 krát a pýta si čajík keď mu ho odmietnem dať začne vrestat a buchat si hlavičku o postieľku. Už som aj madla obviazala ale malý si to naprotiven odhrnie a tak si treskne hlavu. ..keby že len trochu ale on silno. .😠😲

malina20061
4. máj 2017

no tak ak môžem poradiť, tak asi to treba vydržať a rokmi to prejde samé, tento istý problém mala známa s dieťatko, no chcelo to len čas😒, tak držím palce

meusicka
4. máj 2017

@minusiva nasa mala obdobie ked si trepala hlavu o podlahu. az raz prisiel dedko, klakol k nej a zacal robit to iste. ona na neho kukla , zhodnotila, ze dedo sa asi zblaznil a odvtedy to uz nerobila. takze mozno skusit nieco podobne.b alebo mu ponukni len cistu vodu, povedz ze cajik sa minul. ako mu davas caj, sladeny? dala by som len bez sladidla.

minusiva
autor
4. máj 2017

Bozinku keby som sa aspoň tak nebála že si ublíži. ..mamina má straší že bude koktat a to ešte nevyprava len mama,toto, papa,baba. A aj to má straší že či nevyprava kôli tomu že si búcha hlavinu

minusiva
autor
4. máj 2017

@meusicka prave mi to dnes tak blislo že mu dám čistú vodu že čo urobí. ...a asi skúsim aj to trieskanie 😊keď sa minule hodil o zem začal kopať nohami a vrieskat tak som ho napodobnila. ..začal sa smiať a zatiaľ to nezopakoval

meusicka
4. máj 2017

@minusiva vyskusaj, ja som nasim tiez po case presla v noci na vodu a potom uz prestali pytat. drzim palce.

malina20061
4. máj 2017

s rozprávaním si nerob starosti, je to individuálne u každého dieťaťa, to že bude mať dva a nerozpráva, nie je žiadna vada, chce to čas a určite to nie je kvôli búchaniu hlávky, neboj dieťa je opatrné a prefíkané, mám dvoch chlapcov a toto praktizuje jeden aj druhý uf, ale nikdy si neublížili, z toho nemaj strach😉

minusiva
autor
4. máj 2017

@malina20061 Ďakujem aspoň som sa trošku ukludnila. ..Ja som to ani neriešila kým mamina nezačala rypkat ešte sa aj manžel pripojil a depka bola na svete

malina20061
4. máj 2017

no veď to, keď stále je niekto múdry, tak to stojí za to a určite si z toho nič nerob, chce to len pevné nervy a obranný plášť😀 a určite nepočúvaj také, či onaké rady, proste voľný priebeh 👍

janickacrazy
4. máj 2017

@minusiva Kúp mu cestovnú postieľku, tam sa nebude mať ako búchať, moja sestra mala rovnaký problém so synčekom, tiež si búchal hlavičku a vyriešili to cestovnou postieľkou. Odvtedy si hlavu nebúcha. A dám ti radu, v noci mu nedávaj ani čaj ani vodu, dve-tri noci poreve, ale ty neustupuj a nedaj mu nič. Tretiu-štvrtú noc bude pekne spať. Mám odskúšané. Také veľké dieťa nepotrebuje v noci piť, nech si zvyká, ako ho potom chceš odnaučiť od nočnej plienky? Rozprávanie s tým nesúvisí vobec, to sa neboj. Moj prostredný syn mal tiež také obdobie vzdoru, že si búchal hlavou do steny a pritom rozprával už od 1,5roka vo vetách.

minusiva
autor
5. máj 2017

@janickacrazy Ahoj tiež má trápia tie plienky už ho skúšam dať na šerblik ale pri nočnom pití by mi to bolo na dve veci. ..Ja by som ho nechala vyvrestat to je najmenej len keby si tu hlavičku nebuchal

bibina224
5. máj 2017

Chce to len cas. Deti prechadzaju roznymi zmenami a hlave co sa spanku tyka. Treba ho poriadne pred spankom unavit aby uz ani nemal chut sa prebudzat. najlepsie je dlhy kupel a nech sa v nom poriadne vyhra. potom ho treba dat este si pobehat, pohrat sa a nech proste len padne do postielky poriadne unaveny

luciabenkova
22. aug 2017
marlenka222
22. aug 2017

@bibina224 to su take sprostosti co si teraz napisala. Niektore deti.mozes aj unavit ako chces a nezaspi ani keby si ty spala s nim v postielke a ukazovala mu ako sa spi. A navyse ak je unavene nad mieru, nemoze zaspat tak si opat nepomozes. Rada by som vedela teda ked rady typu riadne unavit ci mam nechat 5 mesacne behat po vlastnych hore dole zahradou alebo mu staci ked bude behat medzi kuchynou a obyvackou. Moja starsia ked je unavena sa budi aj v noci. Nie je to o nicom inom len ze raz je lepsie a raz horsie. Ja poznam aj noci ked zaspavame o 5 rano.