Spánok a uspávanie novorodenca

leffia
9. sep 2020

Poprosím o radu, ako uspať večer 2 mesačne dojčene dieťa, ktoré odmieta cumlík. Po dojčení zaspí na 5 min a opäť je hore a dožaduje sa opäť prsníka. Takto tvrdo zaspí až po 3 hodinách. Poraďte nejaký spôsob, už som skúsila kočík, nosič a nič. Ani v postieľke nechce spať.
Ďakujem

miskooo1987
9. sep 2020

@leffia nechaj ho zaspať pricucnuteho...keď tvrdo zaspí, tak do postieľky...

deti95060810
9. sep 2020

@miskooo1987 prebudí dieťa....to nie je dobrý nápad...

deti95060810
9. sep 2020

posledné dieťa sme vždy položili do postieľky a bol pokoj....po čase si dieťa navyklo ...

alexandra2468
9. sep 2020

@leffia ked uz nahodou vyskusas vsetko a nic nepomoze (ako u mna), nezufaj 😃
Moja tiez tak spala. Zaspala na cecku, vytiahla som ked som si myslela, ze tvrdo spala (rozumej aj po 2h) a hned sa zobudila. Moja proste nikdy nikdy tvrdo nespala a zostalo jej to doteraz (ma 9m). Bolelo ma cele telo ako som musela hodiny lezat na jednom boku, kym sa nezobudila na mlieko a mohla som dat druhe prso a teda sa otocit. Bolo to hrozne obdobie.

Takze som to robila tak, ze vzdy zaspala na cecku. Ja som zaspala s nou. (Uz som sa zbytocne nesnazila prso vytiahnut, lebo by sa aj tak zobudila.) Pockala som, po case vyplula, ale nemohla som s nou pohnut. Zostala spat priamo pod mojou pazuchou nalepena na cecku proste. Takto spala mesiace, kym sa nezacala “hybat” v spanku.

Teraz ma 9 m a stale zaspava nalepena na mne, drzi sa ma rukami. V spanku sa potom odkotula odo mna dalej a ked v noci nahodou vstane, tak sa zas dokotula naspat, nalepi sa na mna a spi dalej.

miskooo1987
9. sep 2020

@deti95060810 neviem, keď už zaspali tvrdšie tak tu zmenu z prsníka na podložku nevnímali... ale obaja radšej spali na bruchu, takze sme mali alarmove podložky...

miskooo1987
9. sep 2020

@alexandra2468 hej... to som tiež v prvých mesiacoch bežne došiel domov, našiel spiacu ženu a pricucnuteho syna, len som mu tíško závidel...

heidy222
9. sep 2020

No ja som v tom veku naucila na hojdanie na rukach a neodporucam, robim to doteraz, ma skoro 9 mesiacov 😂

viikkki
9. sep 2020

Skus takto nosiť, neviem ti to video poslať ale možno ho nájdeš aj ty, bábätko na tom videu do sekundy prestalo plakať🙂, či ho s tým ale uspis to neviem 🤷‍♀️

carduelis
9. sep 2020

Mne pomohlo kojenie poleziacky a skusenost je taka, ze po cca 5-10 min trvdo spalo a vtedy som vybrala prsnik- treba vsunut malicek do kutika ust a dieta povoli zovretie. Chvilku som este ostala lezat a potom pomaly odisla.

andreatytler
10. sep 2020

@leffia Novorodenci najskor upadaju do REM fazy spanku a az po 20 minutach do fazy hlbokeho spanku. Ak sa s nimi hybe pocas REM fazy tak sa lahko zobudia a placu. Po tom ako zaspi treba vydrzat 20 minut a az potom prelozit do postielky. Ale zase necakat prlis dlho, lebo po case pride dalsia REM faza. Po case som ja uz vedela podla dychu v ktorej faze je a ci mozem prelozit do postielky.

zuzanalila20
18. sep 2020

@andreatytler Ahoj, podľa dychu? Daj prosím návod :D

ledgerka
18. sep 2020

ani moj nechce cumel, pri kojeni presne ako hovoris zaspi a o 5 minut je hore. Ale ja som ho ani nechcela naucit na taketo zaspavanie pri jedle. Takze docuca, dvihnem odgrgnut, zaviniem a dam do postielky. Ked je kludny (to znamena neplace, vrtitet sa vrti) necham tak a idem prec, zaspi sam. Na zaciatku mu trvalo aj pol hodinu kym zaspal, teraz spi do 10 minut. Plakat sme ho nikdy nenechali, bud zaplakal lebo este nechcel spat tak som ho este vybrala. Alebo plakal od prilisnej unavy a to som ho ukludnila hladkanim a sumom, ale zaspal vzdy v postielke. Takto sme to robili da sa povedat od kedy sa narodil a teraz nie je problem so spankom. Nemusim hopsat, natriasat, ani nic podobne.

andreatytler
18. sep 2020

@zuzanalila20 No neviem ci je to ak u vsetkych babatiek ale ten nas do tych 4 mesiacov v prvej faze spanku dychal velmi nepravidelne a hlasno...doslova fucal. Potom ked fucanie prestalo bolo jeho dychanie ovela kludnejsie a jemnejsie a takmer nehlucne. Tak som vedela ze uz je v tej hlbokej faze a mozem ho dat do kolisky. Podla dychu som to odhadovala v noci lebo som ho uspavala v tme. Cez den ked som na neho videla to bolo lahsie lebo v REM faze pohyboval zavretymi ocami a posklbavalo mu tvarou alebo ruckou/nozkou. Ked upadol do hlbokeho spanku, bol bez pohybu, velmi uvolneny. My sme ho nedavali do perinky alebo zavinovacky takze sa to dalo vidiet.

leffia
autor
18. sep 2020

@ledgerka ďakujem veľmi pekne za rady

veronika180384
19. sep 2020

@andreatytler aj náš takto spinká. Najprv akoby ani nespal. Má zavreté očká, ale hmka vzdychla a metá nožičkami ručičkami. Po čase sa úplne upokojí aj cumlík vypľuje a vtedy môžem už robiť čokoľvek (aj hlučné) a aj ho preložiť trebárs z postele do postieľky

zuzanalila20
21. sep 2020

@andreatytler Medzičasom som si to aj sama odsledovala, presne tak ako píšeš. Dosť užitočné 🙂

andreatytler
22. sep 2020

@zuzanalila20 Super! 👍