Dobry den, dufam ze mi niekto bude vediet poradit.
Mam teraz uz 2 rocneho syna, ten problem na ktory sa chcem opytat trva uz asi tak od 8-10 mesiacov no vtedy som si to vsimla, stale ked zaspava, ci je leto ci je zima ci okno zavrete ci otvorene, ci je obleceny na tenko alebo na hrubsie, je to proste jedno stale sa pri zaspavani poti a spoti ma uplne mokre vlasky tam kde lezi a na cele ma rosu od potu v zahlavi takisto je spoteny a asi tak do polky chrbatika od vrchu niekedy az po zadok a tu cast tela co ma pod paplonikom tak spotenu nema, no nechapem. pytala som sa nato uz aj lekarky, ale nejako nato nereagovala, a vidim ze sa to opakuje kazdy den. Je to normalne,aby sa dieta pri zaspavani takto potilo? my s manzelom sme alergici,tak som si myslela ci nie je to nejaka alergia alebo co, chystame sa s nim aj na alergologicke,ale toto ma dost znervoznuje. moze mat nieco aj s oblickami? budem vdacna za kazdu radu
dik, si ma ukludnila aspon trochu, no len ta stitna zlaza... tak to asi budem musiet dat vysetrit,lebo ja na nu beriem lieky, a mame to v rodine po mojej mame,ale dufam, ze to bude ok, ma to znepokojovalo lebo som sa s tym este nestretla, a ako tak vsimam asi u chlapcov je to beznejsie....
nie je to asi celkom to iste - ale moja sa spoti pri zaspavani pri dojceni. Vzdy ked ju vecer ukladam, a kedze ju ukladam na prsniku dost sa spoti. Nie az tak aby ju bolo treba prezliekat, ale vlasky ma mokre, zatylok spoteny... asi to bude tym dojcenim. Ma skoro 20 mesiacov. Celkovo niekedy nechapem, ale v noci ked ja mam potrebu byt prikryta ona je schopna sa opakovane uplne odkopat a spat len tak v pyzamku bez cohokolvek... ak ju pocas denneho spanku prilis prikryjem (prilis mysliac podla JEJ nastavenia) tak sa tiez strasne spoti... nechapem cim to je ale kedze mi nikdy takto nenachladla povedala som si ze ma asi inak nastaveny termostat 🙂
@henika81 Ja syna prezliekam aj tri-krát za noc. Tričko má niekedy ako z práčky vybraté. Má 4 roky. Potí sa už dosť dlhšiu dobu. Niekedy viac, niekedy menej. Mne lakárka povedala, že dieťa môže mať málo vitamínu D, takže dávam Vigantol. A taktiež môže mať dieťa málo železa. Našťastie nie náš prípad. Neviem, či to má súvis s alergiou, ale je alergik na mlieko, vajcia a roztoče.
@diana_81
@majakuca
dakujem vam, no uvidime jednoznacne budeme musiet ist na vysetrenia, zeleza mal malo od narodenia,ale nie az tak malo zeby ho bral nonstop, vitamin d, neviem, to musia zobrat najprv krv, no alergik ci je tak to tiez musime ist na vysetrenie, ale pocitam ze na nieco urcite bude mat alergiu, nakolko sme obaja s manzelom alergici.v noci a pri spanku sa mi takisto odkopuje, a potom rano uz ma zapchaty nostek a tecu mu sopliky, a v poslendom case sledujem ze ak slinta od zubkov tak tie sliny maju zapach octu, moze to byt od refluxu, ma aj reflux.
@xlucia zdraviiim..., no ani neviem ako sa mame raz hore raz dole, prave dneska som bola o vysledky na alergologii brali malemu krv na panoramu zakladne odbery, no ukazali sa nejake vykyvy, na bielok vajicka, vzdusne plesne, mliecnu bielkovinu a este nieco,ale tomu ostatnemu moc nerozumiem, ale este chce o 3 mesiace urobit dalsie krvne tessty na ine veci, lebo teraz dostal od krcnej bromchovaxom, na posilnenie imunity,lebo stale nachyta nejakeho bacila, bakteriu a nie a nie z toho vyjst, bral antb.na kliebsielu pneumo, a po antb.ju tam mal stale, takze sa rozhodla dat ten broncho.,na 3 mesiace, ze ci sa stym organizmus neysporiada sam, po mesiaci mame ist na kontrolny vyter. krvne vysledky a este aj stolicu toto mal vsetko super,akurat na tie eosynofili co svedci pre alergiu, co sa aj potvrdilo,ale este mi to dr.nechcela povedat na beton,ze az po tych testoch o 3 mesiace. boli sme aj na gastro, tak ma reflux stale takz mierny predpisala nam gastrotus baby, costi na ten zapach z ust. a asi tak vsetko. potit sa mi spoti stale, prezliekame, a pocitam ze aj tie bakterie co ma v hrdielku teraz robia svoje, tak uz sa ani necudujem ked sa mu spusti z nosteka, alergologicka mu dala aerius, berieme peritol a fenistil, obdobne raz to raz to,ale fenistil sa mi zda ze zabera najlepsie. on je strasne zivy, takze ho to aspon trosku zbrzdi a rychlesjie mi zaspinka. a vy ako sa mate?
no chcela by som ist,ale financene sa to neda uz zvladnut uz sama so sebou mam co robit, a teraz sme kazde 2 tyzdne na krcnom stale mame nejakeho bacila v hrdle aj ja aj maly. da nam antb. na 10 dni, a potom na kontrolnz vyter, a je tam zase iny bacil jeden sa vylieci druhy sa chyti,ja uz fakt neviem ako ich chytame,aj malo kde chodime ☹
ahojte, aj moj malý sa strašne potí, v noci ho aj dva krat prezliekam, aj keď ho zakryjem len uterakom, premýšlala som že kupim prikrývku aj poštár z ovčej vlny, hlúposť? máte s tým niekto skúsenosti prosím?
pozdravujem kazdu mamičku....🙂
Ja mam tak isto problém s potením. Maly ma 9 mes. a kazdy deň je spotený, hlavne v noci. Ale on si už aj poškriabe krk až do krvi. Trvá nám to od dec. kedy sme mali kiahne. Neviem stým rady.
Nevie mi niekto poradiť prosím, aby si to neškrabkal?
Dakujem.
Akurat obzeram diskusie na nete, nas maly ma 9 mes. a straaaaaasne sa poti ked zaspi... uz tyzden... obleceny je minimalne a aj tak je prepoteny ☹ na noc mu davam rukavicky lebo si skriabe potnicky co ma na krku ☹ je taketo potenie normalne???
Takisto sme mali tento problém, dcéra od malička pri zaspavani bola spotena, vlasy mala úplne mokré, do jej asi po2rokov sa to pomaly vytrácalo , teraz má 3.5r a už len občas sa spoti
Baby prosim poradte mi moja dcerka sa v noci dost poti ze vraj je jej teplo potom sa spotena odkope a na druhy den uz sopli ide ma z toho porazit mate nejake triky ako ju udrzat zakrytu ale aby sa nespotila? Mame doma chladnejsie a verim ked zaspi tak sa potom spoti lebo ona zaspava s paplonom az po hlavu inak nezaspi uz si s tym neviem dat rady.
@anitta41: ja by som volila teplejšie pyžamko, zakrytu ju neudržíš ja mám doma takých štyroch čo nebudú prikrytý ani pol minúty, a tiež sa spotia že je mokrá aj postelné, ale my máme doma teplo takže to neriešim chorý nie sú ani nebývajú často chorý,,ale ak by sme mali chladno tak určite teplejšie pyžamko prípadne tričko a tepláčky
u nas to bolo to iste, vzdy mokra hlava, pyzamko sme prezliekali aj 2-krat, odkedy davam poctivo vigantol vit.D je to omnoho lepsie, vecer uz neprezliekame a aj hlavka sa menej poti 🙂
Môj syn sa spoti len občas, niekedy má po zaspinkani vlhké vlásky, spava vo vaku od pol roka, teraz ma dva a pol. Nemáme žiadne starosti s odokryvanim v noci, super si na vak zvykol. Ale viem,že každé dieťa ho nemá rado. Syn je tak nauceny, že večer si do neho pekne vlezie a ráno sa sám porozopina a vylezie. Ma ho dostatočne velky, 120cm a široký, má dosť priestoru na nozky. Keď je chladnejšie, pripneme aj rukávy, často si ich už sám pýta.
@hameeda teplejsie pyzamko som skusala dokonca som jej pod to davala body ale to mi uz vobec nevedela zaspat ona inak ako zakryta s paplonom az po krk nezaspi :( a aj ked zaspala spotila sa este viac. @duracko aj malá spávala v spacom vaku a dokonca som jej zahonala aj taky velky na teraz ale do toho ju nedostanem place krici nechce tam byt, raz sa mi tam az povracala tak ze som to dala prec.
@anitta41 a nejaký ľahší paplón jej dať? možno je jej ťažký a preto sa odkope
@mamickajanka kamoska mi povedala nech vyskúsam paplon s dierou ze mi ho pozicia na skusku a ze uvidim ci si mala zvykne ze jej maly si na to rýchlo zvykol 🙂
@anitta41 to som ti chcela poradit moje baby ho maju obe 🙂 a konecne spia celu noc
@mamickajanka mali sme to doma cez víkend prvá noc katastrofa nechcela ten paplon druhu uz ako tak a dnes zase ze ona to nehcce a potom zaspala a rano ze mamiii ten paplon je super 🙂
@anitta41 no ako zvykla si? Mne mamina hovorila ze nech im k nim donesiem tie paplony ze ked tam spaly baby naposledy tak lila skoro urobila dieru do obliecky co tam automaticky pchala nohu a diera nikde :D
@mamickajanka uz ano este obcas sa odkope ale funguje to zatial tak som spokojna 🙂
@anitta41 a uz si urcite zyvkla moje babay si na paplon s dierou rychlo zvykli 🙂
Prosím poradte mi ako sa oteplilo tak moja malal sa zacala v noci budit a je cela dopotena. ona nezaspi bez paplona ked jej dam len obliecku to jej nestaci potrebuje mat paplon a zaspat zakryta az po krk a hoci ju potom odokryjem ona sa zase zakryje a v nopci sa zobudi mokrá ako myš a ja ju musim prezliekat, poradte mi co s tym. spava len v kratasoch a tricku
@jarka800 my máme tiez teraz ten isty problem uz som jej dala na noc len nocnu kosielku ale aj tak to nepomaha :(
@henika81 mne sa tak potili obaja synovia. pre istotu som im dala spravit krv na stitnu zlazu. obaja ju mali v poriadku. starsi to uz nema, resp. obcas, ale mladsi ma 4,5 roka a zvecera ked zaspi tuho, tak cca pol hodinu po zaspati mu musim prezliect vrch pyzama, lebo je durch mokry. totalne...cakam ze ho to ako starsieho cca okolo 5 narodenin prejde