Spánok a plač 4-mesačného bábätka.

norosima
2. jan 2020

Ahojte, mám doma 4 mesačnú dceru, poslednú dobu cez deň vôbec nespí, je nervózna, dokonca teraz začala aj kričať a ukazovať nervy, šucha si očka,chce spat ale nevie zaspat, nechce spať nijak inak len ju musím nosiť na rukách po byte, po 15 minútach si musím s ňou sadnúť a čakať kým sa mi na tých rukách zobudi, je to hrozne, nemôžem nič robiť, hneď keď ju položím otvorí oči, to isté aj v nosiči,keď ju nosim je to ok, akonahle rozopnem nosič je hore, skusala som ju hladlat tlapkat spievat hmkat ale nic nezabera, proste sa na mna nalepi a dovi dopo, niekedy mi na rukach spi aj 3 hodiny, ale ja nemienim s nou sediet, proste sa to neda, dost sa aj ľaka ked spi,v noci je to zatiaľ v pohode zobudí sa raz, alebo spi celú noc,cez deň s ňou už psychicky nevládzem, stále je mrzutá, je to na nevydržanie, dávam jej coliprev aj masticku na dasienka, aj pupik
Neviem vôbec čo jej je, keď začne plakať tak plače až tak že nam doma popukaju sklenene pohare, slzy teču...Neviem to ani opísať, je to ako záchvat .....

evitka83
2. jan 2020

@norosima tak si odsledujte, ci placez iba v case spanku, alebo po jedle, alebo ked pusti nieco do plienky. Kocik ste neskusali? Alebo ist na prechadzku na vzduch? V chlade deti lepsie spia.

norosima
autor
2. jan 2020

@evitka83 chodim s nou von každý deň na 3 hodiny, v kočíku spi, ale zobudí 1-2x s plačom, plienku kontrolujem vždy...

ollako
2. jan 2020

@norosima 4 mesačné ešte netrucuje..niečo ju trápi...kojiš...alebo UM ..odgrne si po jedení ..zvracia veľmi? Nemá nafúknuté bruško? Dávaš vigantol?...polohujes na bruško?...skusas ju nechať odhalenú? ..nemá teplotu? Alebo ju skús zabaliť tak aby nemohal rucickami zametať niektoré deti to majú rady

evitka83
3. jan 2020

@norosima no tak musite prist skratka na pricinu. Zoberte si pero, papier a zapisujte si podrobne. Kedy jedla, co jedla, ci vase mlieko, alebo UM. Ked kojite, co ste kedy jedla, pila Vy. Kedy mala pocikanu, pokakanu plienku, ako to vyzeralo. Chrape, nechrape. Skusali ste vyvysenu polohu. Polohu na boku. Kedy plakala. Ci sa vtedy snazila aj vyprazdnit. Dava si rucky do pusy, slinta... Ked to budete mat cierne na bielom po kope, urcite si suvislost vsimnete.

blontimka
3. jan 2020

@norosima ahoj. Mne sa tiež budi s plačom a vždy po 40 minútach. Odsleduj si čas. U mojej to znamená že jej skončil spankovy cyklus a kričí mi aby som ju douspavala zase, že ešte neni vyspata.

katkamh
3. jan 2020

@blontimka takto to aj u nás bolo, dala som mu prso, trochu si cucol a spinkal

maturielka
17. jan 2020

@norosima ahoj prišla si na niečo čo sa dialo? My mame veľmi podobný stav 😔 kojím ho spi len na rukách a keď ho položím tak spi max 2 minuty , som hrozne unavená furt sedím s ním na fit lopte a hojdame sa kým zaspí kým spi a keď je hore býva len chvíľku spokojný a potom zase mrzuty a v noci to iste dnes v noci kým naozaj zaspal bolo 1 hodina ráno 😩aj to som ho uspala v autosedačke pritom masírujem pupikom, espumisan dávam, čipky na upokojenie som skúsila viburcol aj cameliu a masticku na ďasna ak sú to náhodou zuby , použitie rektalnou tyčinky a keď sme bolo na konci zo silami tak nurofen , teplotu nema ani soplíky nič , rozhadzuje rukami vypína sa a hlava mu lieta zo strany na stranu a to dnes nás čaká 2 očkovanie 😣.... tak ak si to nejak vyriešila alebo to prešlo a koľko to trvalo a vieš mi poradiť ozvi sa budem rada

norosima
autor
18. jan 2020

@maturielka ahoj, neprišla som konkretne na nič, robi to stále, pytala som sa nato aj detskej doktorky, vravela ze je to je len obdobie, a ten spanok.... proste chce byť na mne nalepená, takže fungujeme rovnako, snazim sa to neriešiť, poznam zenu ktora musela synovi dať chytit svoju nohu aby mal istotu ze nikam od neho neodide,takze nic ine nam neostava len vydrzat. Ale zda sa mi ze je ovela kludnejsia ked chodim s nou aj spat, sice ja nespim, dokaze spat aj 2 hodiny, len musim byt pri nej ... inak to nejde.😆

norosima
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maturielka
19. jan 2020

@norosima obdobie aspoň že jedno skončí a príde druhé 😂 včera cez deň aj v noci spal ok a dnes už zase nie ..... vydržať 😊

norosima
autor
19. jan 2020

@maturielka No nasa tiez tak raz dobre raz zle 🤷‍♀️

lenka2518
8. jún 2020

Ahojte, my máme doma 5 mesačného chlapčeka a doteraz spával celkom dobre na to, že keď bol úplne maličký nevedeli sme ho nijako uspať len na fit lopte alebo na rukách.Velmi sme sa tešili keď sme ho konečne naučili spinkať aspoň tak , že lezime pri ňom v našej postely a zaspinka buď pri úspavanke alebo keď nás drží za prst.Potom pohode môžme odísť od neho aj keď cez deň potom spi o niečo menej ako keď ležím pri nom.
Ale pointa je že od včera keď bol s priateľom na prechádzke spinkal len polhodinku v kočíku , čo vždy spinká hodinu alebo aj dve.Bolo na ňom vidieť že je unavený ale nevedel zaspať ani v kresielku hojdacom co mame už ako krajný prípad keď nevie zaspať. Tak sme ho nechali hore, okupkali a potom to prišlo .Keď sme ho chceli normálne položiť do postely a ľahnúť si k nemu začal nenormálny rev až bol bordovy fialový a nie a nie ležať a tobôž nie spať.Horko ťažko sme ho uspali na starej dobrej fitlopte(ktorú sme už takmer dva mesiace nevyužívali).Mysleli sme si že už bol veľmi unavený a zato vyvádzal. Dneska ráno to uspavanie pokračovalo zase s vreskotom a tak aj dnešný večer .Máme podozrenie ze by to mohli byť zúbky lebo aj cez deň ho nič nebaví ,všetko s nervami pcha do úst , slinta(ale to už hádam od 3 mesiaca) a má o niečo vyššiu teplotu a dokonca má aj bielu bodku (aft) na dasienka tak môže byť žeby ho to až tak bolelo že vrieska?. Natreli sme mu kamistad na dasienka ale nemyslím že to nejako pomohlo. Od malička máva kolíky ale tie ho už prechádzajú a myslím že bruchom to nebude.Nevieme naisto či to budú tie zúbky , lebo keď plače ide to až do takého kriku niekedy až tak že to vypadá že naschvál krici a nedá sa vôbec upokojiť iba na rukách.Aj cez deň je dosť mrzuty a to už bol naozaj zlatý usmievavý chlapec. Teraz sa bojíme že si opäť navykne na uspavanie na rukách a to podotýkam má už vyše 8kg a naozaj ho už nevládzeme takto uspavat.A tiež sa bojím či mu nie je niečo iné lebo tiež v poslednom čase nechce bývať na chrbátiku stále sa pretaca na bruško a aj pri zaspavani buď na boku spi alebo najnovšie sa pretoci na brucho ale zalahne si ruku a už je hore potom . Viete mi poradiť ak sú to zúbky koľko môže trvať takýto stav ? Stretli ste sa už niektorá s tým , že z hodiny na hodinu takto začne vyvádzať ?
Naša pediatricka určite povie že sú to len zuby ona veľmi nerieši ani kolíky ani nič čo je bežné u detí takže na ňu sa až tak obrátiť neviem. Ak bude aj zajtra prebiehať takto deň asi skocime na pohotovosť aby vylúčili že nemá nejaký zápal v tele. Inak už neviem ....

norosima
autor
9. jún 2020

@lenka2518 jeden čas to robila aj naša, preslo to samo, ja som to skôr pripisovala tomu že už viac reaguje na podnety, svet okolo seba, v 5.mesiaci sa vyvija nervový systém a keď sa s niečím nevedela vysporiadať tak revala ako pavian... samozrejme že to bolo väčšinou vtedy keď sme mali veľa návštev a videla veľa ľudí....neviem na 100% mám prvé...ale tak nejak si to vysvetľujem ja.

fiafia
9. jún 2020

@lenka2518 moja malá mala záchvaty plačú keď som presvihla čas spánku. To sa až zachadzala, nevedela zaspať, keď horko-ťažko zaspala tak málo spala a zase plakala a bola nervózna. Taký kolotoč. Takže som si musela plánovať všetko tak,aby som tomuto predišla. Tiež spávala najskôr na rukách, neskôr len kočík, až pred 1,5rokom v postieľke. Koľko som sa nachodila po dome v noci s kočíkom keď išli zúbky. Darmo je to ťažké, vyčerpávajúce už som padala na hubu ale zvládli sme. Mala má už 3,5 roka teraz zas ďalší level nočné desy to je tiež zaberak. Inak moja keď mala afty tiež vrieskala, nejedla, zvážila by som to vyšetrenie, prípadne crp. Držím palce

lenka2518
10. jún 2020

@norosima celkom by to dávalo zmysel ... Keďže v období tejto hnustnej pliagy sme nikam nechodili a snažili sme sa vyhýbať každému teda aj rodine.Maly dlho nevidel nikoho z rodiny okrem nás a teraz keď je to už trochu kludnejsie sme sa začali zchadzat a teda že nás je ...a veru bol veľmi nesvoj ,dostával menšie plačlivé záchvaty keď sa mu niekto nepozdával ale potom ho to prešlo. Holt bude si musiet postupne zvyknúť inak to nevidím ☹
Určite aj toto bude s tým mať niečo spoločné lebo predtým bol unaveny už po nejakej hodinke a pol Max 2 hodinách a niekedy sme to veru prešvihli s neskorším uspavanim ale nerobil zase až takéto scény ako teraz ,dokonca niekedy vôbec žiadne .
Včera bol pohode už robil menší krik aj zaspal bez rúk .Ale na obed sa nie a nie uložiť stále sa mi chce prevraciat na brucho a potom sa tam iba jeduje. Takže zase úspavanie na rukách a momentálne ako píšeš @fiafia sme určite prešvihli ten spací čas jednak si to uvedomujem lebo sledujem už hodinky od malička aby som mala aký taký prehľad co kedy, ale nestihli sme to skorej aj s kupkanim pretože boli na pre počasie a dostali sme sa vonku pomerne neskoro.Cize som už išla s tým do toho že to neskončí veľmi dobre . Nabudúce sa posnažím ti celé skĺbiť lepšie aby to vyšlo naisto 🙂 On sa teraz aj viac unaví lebo chce byť neustále na brušku a aj spacie rituály sa mu pomenili odvtedy dakosi.
Ja sa učím tiež za pochodu , je to moje prvé dieťa a od malička je špeciálny 🙂 keďže ani jedna z našich mám ako tvrdia nemali so mnou ani so súrodencami takéto tažkosti -radosti. Lebo inak je veľmi Zlatý chlapček len spanie a bruško ho robí takýmto nespokojným.Neostava mi už len dúfať že si takéto správanie neponesie ďalej.
Btw tie zúbky mu možno naozaj pôjdu lebo má už dosť červené ďasná ale zase opuchnuté ešte nie sú . Ten aft tam Este stale ma ale zdá sa mi že je menší už.Budem to sledovať . Inak myslíte že sa môže v období keď rastu zuby aj očkovať? Budúci týždeň ho to totiž čaká a bojím sa či tá zvýšená teplota a možno aj zápal v ústach nebude problém.
Ďakujem za rady a zdieľanie svojich ťažkosti rada si prečítam že nie som sama 🙂

fiafia
10. jún 2020

@lenka2518 Bezne sa očkuje keď idú zúbky ale kážde dieťatko to inak zvláda. Moja bola mrzuta, placliva a keby ju ešte zaockujem tak koniec. My sme mali vždy reakciu vysoké teploty, plač, nespavosť takže ja som ockovala len keď bola uuuplne v pohode ani keď mala trochu soplik sme neockovali. Každé jedno očkovanie nám presúvali, MMR dokonca viac x. Inak som celkom rada,že tu fázu očkovaní máme za sebou.

norosima
autor
12. jún 2020

@lenka2518 no presne ani ku nam počas korony nikto nechodil teraz a mala super nastavený režim a vôbec neplakala a keď sa začali ludia schádzať tak zase len nočný boj a plač, myslela som ze ma porazí, za ten čas karantény som ju ešte aj oducila od nosenia na rukách a za jeden blbý deň s ľuďmi sa zase naučila, každý ju nosil jak princeznu a dieťa si hneď zvykne na dobre... som mala zase dosť... Veď ma 10kg už... 😀 2 zubky a začína stvornožkovať konečne tak hádam už bude chodiť... lebo ma boli celý bok z nej, ale už sa vidím ... teraz chcem aby chodila a potom budem hučať aby si konečne sadla...😀😀😀😀🤣🙄

lenka2518
25. jún 2020

@norosima a akú máš veľkú dcérku?

norosima
autor
29. jún 2020

@lenka2518 10 mesiacov mala nedávno