Spánok 9 mesačného dieťaťa

20. okt 2022

Ahojte, ako spi vaše 9.mes dieťa? Ma režim?
Hlavne ma zaujíma kedy ráno vstávajú vaše deti. Koľko spankov pocas dňa maju. A ci ich budite. A kedy ódu spať na nočný spánok.
Jedna sa o to ze u nás je so spánkom problém od narodenia. Nezaspi v postieľke iba na posteli, iba za mojej prítomnosti. Zaspáva aj pol hodinu. Vkuse vstáva, posadí sa mrnci, krúti sa uteká po posteli.
Zaujíma ma ako je to u vas. Ma aj cumel v noci aj 3-4x je hore kvôli tomu ze ho nevie najst

riskoh
20. okt 2022

Mám 2deti,spánok prvého syna bol vždy mordor,len v kočíku počas natriasania,v noci x-krát hore,ráno o 5-6vyspaty......druhý syn úplný opak od narodenia prespal takmer celú noc,keď mal 9mes chodil späť o 10hdoobeda a o 15poobede,na nočný spánok som ukladala o 20 a prespal do 8rano.....každé dieťa je iné.....

autor
20. okt 2022

@riskoh to mi je jasne, ja mam opak prvé spal kedy chcel sko chcel vela a bez problémov, druhé uz neviem aky spôsob použiť.
Pri tom prvom dokedy to trvalo take trápenie?

riskoh
20. okt 2022

Pokiaľ som kojila, keď som prestala ,malý mal 15mesiacov prespal odvtedy celú noc,no i tak ráno skoro hore,poobednajsi spánok som ledva uspala,vydržal maxhodinu ,proste je nespavy typ

bluemoon24
20. okt 2022

U nas se vstava od 5:00-6:40 jak kdy, nezavisle od toho v kolik vecer zaspi. Stale jsme mezi 2-3 spanky denne podle toho, jak jsou spanky dlouhe. Posledni se snazime, aby koncil nejpozdeji v 16, ale nikdy nebudime, tak se to ne vzdy povede. Koupeme 18:30, vetsinou zaspi do 20. Spi s nama v posteli, zaspava tak, ze cestuje po posteli, ja lezim vedle neho, v noci se 2x krmi (UM) + 3-4 se budi na vypadly cumel.

ls56
20. okt 2022

Mame 9,5m. Rano sa budi medzi 6-7hod. Prvy spanok 9.30-10.30 a druhy spanok 14:00-15:00 alebo len polhodka. Večer spi od 18.30-19.00(zalezi kedy zaspi) do rana 6-7hod. V noci sa budi niekedy aj 10x a niekedy len tak 3-4x. Kojim ju a stale by bola na ceciku.😀a nebudim ju nikdy, rezim prisposobujem tomu kolko spinka. Ak spinka viac-logicky ide spat neskor. Nebazirujem presne na casovom rezime. Dodrzujem len sled udalosti, sby vedela co bude nasledovat. Po nocnom spanku vydrzi byt hore tak 2-3hodky a potom po prvom spanku tak 3-4hodky. Pred nocnym spankom musi byt hore aspon 3,5-4hod.

tinka_1807
20. okt 2022

Mám tiež 9,5 mesačného. Momentlane má 2 denne spánky. Prvý okolo 10 do cca 11-11:30 (kedy ako) a druhý okolo druhej do cca pol štvrtej. Na večerný spánok zaspáva cca okolo 20:00 a spí približne do pol ôsmej rána. Momentlane sa v noci často budí, ale väčšinou to býva priblizne 4 krát. Ale dlho zaspávame, tiež sa veľa prehadzuje, sada si, dáva sa na štyri aj v spánku a pod. Ale vraj to súvisí s vývojom mozgu a nervovej sústavy. Takže je tie prirodzené. Cize ... Len vydržať.

autor
20. okt 2022

@tinka_1807
@ls56 dakujem vam krásne za super info. Opytam sa este k tomu zaspávaniu. Máte nejaký trik co aspon trocha funguje?
U nás je to bud sada stvornozkuje hádže sa zo strany na stranu kope prehadzuje sa ťahá ma za vlasy za tričko ťahá vánkus proste vsetko ine len nie spánok.

ls56
21. okt 2022

No my tiez niekedy bojujeme ale vacsinou zaspi na prsniku ked ju kojim. Ked nie,tak jej dam cumel, drzim za rucku a robim ššš. Ak do 15-20min nespí,ale viem, že je unavená,tak ju ponosím na 5-10min a ideme znova. A takto dookola kym nezaspí. A spavam snou, inak ked odidem tak je do 5min hore.

autor
21. okt 2022

@ls56 no to mame aj my s tym, ze sa snažím nebrať ju na ruky

ls56
21. okt 2022

No moja neznasa byt na rukach,vtedy vrieska ako zblaznena. Ja uspavam len na posteli,tak ze lezim pri nej. Aj kocik neznasa. Chce mat pokoj a klud pri spinkani. Ale ked to nejde tak to nesilim. Ak nechce spat a vymysla tak ju vezmem ku hrackam a za 30min skusime znova.

autor
21. okt 2022

@ls56 to je úplne ako u nás tiez neakceptuje kocik iba keď do hodinky rýchle potraviny a naspat inak v ňom vrieska, plače …
Moja predatava bola ako kocikujem kniha v ruke v parku. Realita? Nič z toho sedím ako sprostá na zemi pri nej lebo keď sa pohnem je vreskot. Pýtam dá preco?
Je nespokojná vkuse. Kedy toto prejde. Od narodenia do 6. Mes prerevala vkuse a teraz vrieska piští jačí

ls56
22. okt 2022

Nic si z toho nerob. Je to obdobie. Moja je rovnaka. Zavediem ju hrat sa na podlozku,oblozim ju hrackami a ked vidi ze odchadzam, tak rychlo “uteka” (stvornozkuje) zamnou a jaciii kym ju na ruky nevezmem. Tiez som z toho psycho ale co mam robit? Stale kupujem nove hracky ako jelito a ju to ani nezaujima ona sa dozaduje len ruk. Asi to je separacna uzkost. Raz bude lepsie🤷‍♀️
Inak aj v kociku,max hodinova prechadzka a aj to je strop,potom uz jaci ako zblaznena a dozaduje sa ruk.

autor
22. okt 2022

@ls56 úplne kópiu mám doma, bonus k tomu ze mame aj problém so spánkom s aj jedením ubiť je niekedy tak vyčerpávajúce. keď sa normálne naje sa normálne teším

ls56
22. okt 2022

Áno aj my😁 nutit by sa nemalo, ale ja sa snazim takou hravou formou, lebo ked nezje nic alebo zje malo tak je schopna v noci vstať aj 20x na kojenie. Naozaj, raz som to počítala, keď som si povedala, že ak nechce nebudem ju nutiť a dobiedzať. Ale musim,lebo inak je noc 😳🔫

autor
22. okt 2022

@ls56 aj my mame takú metódu, aj by sa najedla ale je taká pritom nepokojná, lebo nechce sedieť, vkuse v pohybe. Spánok je tak, ze ju doslova musím priľahnúť, uz keď zaspí tak spi