Spánok 9,5 mesačného dieťaťa

saskia222
1. okt 2021

Ahojte mamky. Chcela by som sa opytat ako spinkaju vase 9m deticky, resp nejake tipy a triky ako spanok
Upravit. U nas katastrofa…
Rano vstava medzi 5-6 hod, zaspava znova okolo 9, hodi 30-40 min slofik. Druhy spanok ma okolo 13.00, ten je hodinovy a potom uz drzi do 19.00, kedy sa kupe a robi vecerna hygiena a zaspava okolo 20.00.
Lenze ta noc….. okolo 22.00-24.00 zacne vzlykat co prechadza do neuveritelneho placu, nosime ju, mojkane, skusam dat na prsnik, skusame UM, nic…. Posledne dni uz davame fenistil kvapky lebo nevieme co robit ked nam 40 minut vkuse place… potom neustale nocne vzlyky, pretacanie… niekedy vstane o 2-3 a je hore hodinu a pol, kedy zas len vzlyka …. Som zufala a totalne nevyspata, teva to uz mesiac. Ma niekto skusenost??? Popripade tipy , nieco aby konecne spala normalne? Skusali sme vsetko…. Aby bola cez den viac hore, menej hore, inak rozlozit spanky, dlhy kupel pred spanim, byt dlho vonku cez den, kasu na dobru noc, gute nacht cajik, spankove rutiny…. 🥺 ale zacinam byt strasne vycerpana a obavam sa kazdej noci. Za kazdu radu dakujem!

mayka730
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tehotna40
1. okt 2021

@saskia222 ahoj, v prvom rade žiadny fenistil !!trochu studuj a čítaj kým začneš bábätku pchať lieky, ktoré v jeho tele ani nemajú čo robiť, treba hľadať príčinu a nie dieťa dopovať kvapkami. Deti majú spankove regresie, nebude stále spávať rovnako. Po ďalšie separačna úzkosť je v tomto veku normálna a prirodzená, skus proste len spávať určitý čas s dieťaťom kým sa spánok upraví. Za ďalšie keď idú zuby robi to veľa problémov zo spánkom, práve to prežívam viem o com hovorím. Tiež som vyčerpaná a unavená, som sama na dve deti a tiež toto prežívame, niesi v tom sama. Týmto si prejde snáď každá matka, je to len obdobie.

lesnajahodka
1. okt 2021

@saskia222 my sme takéto noci mali tiež teraz prednedávnom a objavil sa prvý zúbok. Mne pomohlo vziať si ju k sebe( aj keď od narodenia spava v postieľke) a hladkať po chrbatiku, hlavke, čičikat. A o hodinu to prišlo zas, tak zas hladkať... A zaspinkala hneď. A keď doteraz v noci nepapala tak ja by som do nej mlieko netlacila ak nechce, len ju to viac znervózni podľa mňa. Zúbky prešli (zatiaľ:D) a mala spinká späť v postieľke bez problémov 🙂

ivangeline
1. okt 2021

Daj dva spanky. Potiahni prvy na pol 10/10 (nech vtedy zaspava) a druhy medzi pol 3 az 3(aby zaspavala) a potom nech zas nech medzi pol 8 az 8 zaspava.. Viac ako tyzden dodrzuh casy. Urob okolo toho rezim/rutinu/davaj to dietatu vediet... a ono sa urcite prisposobi,no urcite treba sledovat,kedy ke vhodnejsie dat spat..ci uz o pol10 alebo az o 15tej..a pod. 🙂 No urcite 2 spanky viac od seba. Do roka ich treba na 100%! Potom som sa aj ja vykaslala ma vecny poobedny boj s malou a chodila od roka a cosi spat uz len raz..o pol 11 a vecer uz o 18tej v posteli a rano o 5az6 hore. Teraz sa to (ma 19m) ustalilo na 11 az 11:15 (spi uz chvalabu dlho,min hodinu a pol,niekedy aj 2 a pol) a vecer ide na pol 7 az 7. Vstava o 6 ako hodinky. xD Vecer jej vzdy trva 30min az hodinu pokym zaspi...

saskia222
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nevenka
2. okt 2021

@saskia222 nas ma presne 9,5 mesiaca a cez den ok, spi troska viac ako Vasa, ale nie teda vzdy. Zaspavanie vecerne je hroza v noci v kuse pretacacky, mrvenie sa. Ale este sme na tom dobre. Prve dve deti mali fazu, ze v noci boli aj 3 hodiny hore. Nic nepomahalo. Syn bol taky, ze sa proste mrvl a hral, ale nespal, dcera aj vrestala. Tretie dieta, to tiez nevresti.
Fenistil urcite nedavaj. To je posla nasej doktorky oblbovak a dava ho len pri soploch, aj to vacsim detom, nech im odpuchne nos. Ale ja im radsej dam len sprej do nosa.
Ono babatka spracuvaju v noci nove zazitky, maju separacnu uzkost, idu im zuby. Nasmu asi sa tlacia ocne, vidim ich v dasne, ma inak uz 8 zubov.
Tiez aom ako zombik, ale lieky nepomozu, len vydrzat. Ale ako dlho to bude trvat, netusim.
Ja este skusim dat skor a menej kase na noc, lebo este potom je smadny a napije sa z prsa mlieka aj na 2x a asi je aj prejedeny. Ako a co veceria? Skus mozno vymenit, kasu na obed a vecer zeleninovy prikrm. Nam toto nepomohlo. Tak skusame dalej a dufame, ze sa to zlepsi cim skor.

nevenka
2. okt 2021

Teda nas zaspava vecer akoze o 20, ak sa teda zobudi poobede do 16, ale vcera napriklad spal do pol 6, boli sme vonlu a on vonku nezaapi. Tak teda neskor. A zaspal mi po xy pokusoch o kojenie, grganie a hojdanie v kociku, o pol 12 v noci. Tvoja zase zaspi, nas ak zaspi o pol 9 vecer, tak do polnoci je zarucene hore aj 3x.

saskia222
autor
18. okt 2021

Nakoniec to boli zuby 😳. Po mesiaci “ne spanku” vysli prve dva👌.