Ahojte, viem, ze sa to tu urcite uz preberalo ,ale chcela by som vediet Vase skusenosti ohladne spanku babatiek v tomto ,,veku" a v tomto teple. Maly prespi v noci od 22,00 do 3 hod, potom sa napapa, potom taky nekludny spanok do 5.... Doobeda spinka, okolo obedu je cca 2 hodiny hore a zas spi s malinkymi pauzami cele doobedie, potom nejake max 2 hodky hore a spinka az do kupania do cca 21,30. Je to v norme, ci? Prospieva velmi dobre a je na um. Neodsudzujte ma, prosim, ze hladam problem aj tam, kde nie je, ale som prvorodicka a tie ,,normy" su vsade ine .🤦😊
Jedine ho podľa mňa kupes dosť neskoro. Skus tak max do 20.00. To je môj názor. Naš malý sa kúpe o pol siedmej a o siedmej už uspavame. Niekedy úspešne niekedy menej 🤷♀️ malý ma 5 mesiacov.
@arivederda vdaka za radu 😊
Bojim sa ale, ze potom sa bude budit este skor v noci a ten jeho spanok po tom prvom zobudenie je fakt velmi chaby
ano je to v norme. Kazde dietatko v tomto veku zaspava inokedy a inokedy a zaroven casto sa budi. Ono to nie je vzdy len teplom. Je to este privelmi malicke babo aby malo ako-taky spankovy rezim. Naviac rezim babatka sa bude menit do tych 2-3 rokov (hlavne tym, ze bude viac vnimat svet). Tymto sa netrap. Je bezne ze babo sa kazdu chvilku budi.
@zuzikak skor mam pocit, ze spinka prilis vela , to budenie je v pohode.
Tiez by som zmenila to kupanie na skor ako radila @arivederda. Najlepsie na 19:00. Hlavne ak to mate kazdy den, on sa na to nauci ako predspankovy ritual pred nocnym spankom. A to je dobre aby nocny spanok zacal skoro... pred 20:00.
Vobec sa neboj toho ze sa bude budit skor... ak sa aj bude, skus zase uspat. On by mal spat v pravidelnych tak 3 hodinovych intervaloch... jedna hodina bdenia, 2 hodiny spanku.. plus, minus. Vecer je ten spanok dlhsi a tym si on sam zacina vytvarat rezim dna a noci.
Nekludny spanok skoro rano je uplne normalny... to bude mat asi este velmi dlho. Preto je dolezite aby mal co najviac spanku pred polnocou, lebo ten je najzdravsi.
Mne sa tiez dza ze spi viac ako co sa pise v knihach a je dost mozne ze to je kolii teplu... nasho syna teplo tiez vzdy uspi. Ale urcite ho nebud a nechaj ho spat kolko potrebuje a zapamataj si ten blazeny pocit, lebo to sa coskoro zmeni.😉
@andreatytler ďakujem pekne za tip, prehodim veru to kupanie a uvidim, ako mu to sadne. Akoze ja sa nestazujem, ono je to super mat cas aj pre seba, len uz sa mi to zdalo take cudne, vsetci, ze deti v tom teple nechcu spat a podobne a synator spi ako drevo 🤦 a tiez to beriem iba ako obdobie a diskoteky este len pridu 🥴🤣😅
Je to ok.