Spánok 7-mesačného bábätka

24. júl 2022

Ahojte maminky,potrebujem súrne radu alebo skôr útechu,že čo sa deje,je normálne a dialo sa to niekomu z Vás tiež.Moja dcérka ma 7🌜.Do toho 6m spinkala pekne,ale teraz v poslednom čase sa deje niečo nevysvetliteľné.Študovala som si fázy spánkového cyklu.Do 6m som presne vedela, kedy má tvrdy spánok,kedy sa jej sníva atď.Ale teraz ako by uťalo.Keď vidím na nej,že už chce spinkať tak pomaličky sa ukľudňujeme a ideme na to.Ale už asi mesiac má problem zaspať na každý spánok.Prehadzuje sa v posteli a “tvári” sa že spí, ale pritom má stale pohyby tela,na všetko sa trhne a pri každom puknutí mojej kosti sa zamrví.Ako keby nemohla prejsť do spánkového cyklu.Stretli ste sa s tym prosim?
V noci je to ok, len cez deň máme toto.

izabela181
24. júl 2022

Koľko má spankov denne? Možno jej už stačí menej spánku počas dňa a preto má problém zaspať 😊

lienka.7
24. júl 2022

Tiez mam 7 mesačnú a v živote som si žiadne cykly nestudovala 🙈
Pekne mi spinkavala cez aj cez deň, teraz ako sú tieto horká tak spinka doslova hala - bala. Spi aj 3x po 10 minút, zdriemne si na 20 min. v kociku. Potom zase nespi vobec aj 4-5 hod. a potom spi 2 hod.v kuse. Vobec to neriešim cez deň. Vecer ako sa okupe a napapa ide do postieľky, pustím jej hracieho mikiho a viac neriesim. Dakedy si blaboce, dakedy zaspi hned.
Vysvetlíš mi prosim, ako sa male babo moze pretvarovať ze spi? Bud spi alebo nespi podla mna... asi s nou teda spávas, načo? Evidentne ju to rusi.

kkovacovak
24. júl 2022

Ako spinká cez deň? Kedy chodí spať? Koľko má spánkov? Koľko spí? Všetko má so všetkým súvis

54tinka54
24. júl 2022

Môže to byť hocičo - spánková regresia, zuby, teplo, možno už potrebuje menej denných spánkov..

autor
24. júl 2022

@izabela181
@kkovacovak
@54tinka54
Baby, má 3 denné spánky. Spinkavala 2x40min a 1x 1hod cez obed. Spánky su určite v poriadku, lebo ona nevydrží bdieť dlhšie ako 2h. Max 2,5h,ale to je už strop. Inak už po 1,5h si pretiera oči,šuchá uši atď. Zuby to určite nie sú. Teraz jej vyšli pred pár dňami dva spodné a na ostatných nevidím ani náznaky. Ale tento stav pretrváva aj po tom ako vyšli zuby.Menej denných spánkov určite nepotrebuje. Inak noci su tiež desné. Niekedy je v noci hore aj hodinu a budí sa tak cca 2-3x. Raz na kojenie,druhý krat len tak a tretí krát je hore aj 1h. Ale hore v noci je len vtedy keď spi malo cez deň.

@lienka.7
4-5hod je na 7m mimi velmi vela. Byť hore 4-5h to je u mojej zaručena preunava. Spim s ňou preto, lebo bezomňa spať nechce. Je kontaktná a nechať ju spať samu by znamenalo rev.pretvarovat, že spí som myslela tak, že sa snaži zaspat,zaspava je ticho,ja si myslim že spi, ale pritom vobec nespí a furt sa mrví.

54tinka54
24. júl 2022

Tak to áno, na 7m sú 3 spanky v poriadku. V denných spankoch by teda problém nemal byť, hlavne keď už vidíš na nej že po 2h je unavená. Potom možno je to fakt tým teplom čo teraz býva. Asi to len nejak vydržať a ono sa to znova zrovná.

autor
24. júl 2022

@54tinka54 myslíte že tento stav môže spôsobovať aj veľa cudzích ľudi? Lebo zdá sa mi, že sa to deje odkedy ju na denne precházky po vonku davam do kočíka na brucho. Ona ešte nesedí a keď je na chrbte a leži tak pišti. Tak ju davam stale na bruško a ona sa kuká. Chodime aj do obchodu aj po uliciach,teda hromada cudzích.

lienka.7
24. júl 2022

Tými ľuďmi to urcite nie je. Moja je tiez na brusku a vykuka na okolity svet. Tipujem to na to teplo. Aj dospely ma dosť, nieto ešte dieta.
V dobrom ti radím co najskôr skoncit vyspavanie s nou, lebo sa toho uz nezbavís a do postieľky ti uz nepôjde. Samozrejme, ak to nechceš... ja som tuto chybu urobila s prvou (kvoli tehotenstvu som ju nevedela dat do postieľky a zdvihat), mala som ju pri sebe a uz do postieľky viac nesla. Spi vylucne na posteli, uz teraz aj sama. Taktiez sa budeš bat, aby ti neskor nespadla. Mne staršia cestovala potom doslova dookola po celej posteli, vecer zaspala pri mne, ráno som ju mala pri nohách. A to ja som teda bola hore len čo sa pohla...
Mladsia je od malička v postieľke, dám ju tam, pohladkam, pustim jej hudbu, aj keď teda robi na mna oci🙈 mne vsak spinka celu noc, budi sa len na čajík. A to je hore teraz tak tyzden, nie je to každý deň, ale dnes napr.vstala 6:50, zaspala mi az 11:20. Ziadne zivanie, nic. Spala daco vyše hodiny. Odvtedy spala potom 2x, naposledy o 18.00, svojich 20 min. Uvidím ako bude vecer.

autor
24. júl 2022

@lienka.7 mne to nevadí, že spáva snami, dokonca ani mužovi. Ja ju kojím a je mi to aj takto pohodlnejšie. Je to tak od narodenia a kym budem kojit,tak bude spávať snami, potom pôjde buď do postieľky alebo dame matrac na zem ku manželskej posteli.

54tinka54
24. júl 2022

Tak podľa toho či veríš na urieknutie. Niekto kvôli tomu zvykne dávať bábu na rúčku červenú šnúrku.
Ja si skôr myslím že to bude spánková regresia.

lienka.7
24. júl 2022

To nie je o tom,ci ti/vam to vadi alebo nie...ale o tom, ze ked ju raz naučíš na postel, do postieľky ti potom už nepojde.
A druha vec, učíš ju aj spinkať samu, nie tráviť s nou tam zbytocne cas uspavanim. Ale keď ti je to fuk, tvoja vec. Potom tu aj ine vypisujú, ako sú "otrokmi" svojich deti 😉

autor
24. júl 2022

@lienka.7 tak pôjde rovno na matrac na zem vedľa manželskej postele. Nerobime z toho drámu a ani vedu. A mne absolútne nevadí byť pri nej, keď spinká. Ja sa venujem aspoň sebe. Počúvam podcasty,čítam si, niekedy si pospím… a domácnosť riešim keď príde postrážiť babka.

kkovacovak
24. júl 2022

Denné spánky vyzerajú byt v poriadku. Je možné že vadí teplo. Aj moje dieťa teraz horšie zaspáva...vlastne aj my dospelí horšie zaspávame. Ale ako píšeš či to môže byť ľuďmi tak áno môže. Môže mať cez deň veľa podnetov ktoré nevie spracovať. Nenaučila sa v poslednej dobe niečom nové? Pretáčanie, plazenie?