Spánok 7 mesačného bábätka

zienka21
25. sep 2020

Maminky dajte rady, tipy na ťažké večerné zaspávanie (možno aj na krátke len polhodinkove spánky cez deň) 7 mesačného bábätka, už mi nič nenapadá v čom b s to mohlo viaznúť? 🤔😐

andreatytler
25. sep 2020

@zienka21 My sme mali hrozne vecerne zaspavanie ked mal 6 mesiacov. Aj 2 hodiny plakal a to my uspavame na rukach. Isli mu zuby... ale on plakal aj po tom ako zuby vysli, tak sme na rady tunajsich mamiciek zacali s pevnou vecierkou o 19:00... dovtedy sme vecierku posuvali hore dole aj 2 hodiny podla toho ako dlho spal rano alebo poobede. Asi o 2-3 tyzdnoch bolo po probleme. Odvtedy zaspi vecer bez placu. Tiez sme museli predlzit cas bdenia pred vecierkou z 3 hodin na 4 hodiny.
Kratke spanky cez den... s tym nemam skusenost. Nas praveze spi cez den dlho ale v knihach som citala ze dennym spankom si deti dohanaju co nedospia v noci. Kolko hodin spite vy v noci?

lauriema
25. sep 2020

@zienka21 Ahoj, celkom nechápem tvojej otázke, chceš tip na večerný spánok že ako uspať aj na poobednú? Dobre to chápem

zienka21
autor
25. sep 2020

@andreatytler no ja už som tak trochu zmätená lebo už bolo dobre priam skvelo potom horšie potom zas lepšie a teraz horšie a aj viac ako predtým by som povedala, áno tiež som zástanca teda usilujeme sa dodržiavať režim večierku máme tiež o 19:00 plus minús pol hodinka bola dokým dcérka zaspala hlboko.. Snažím sa ísť stále v tom istom... Raz v pohode raz nie.. Už som zmätená.. Zúbky ešte nemáme ale ani by som nepovedala ešte nič nevidno že by sa viditeľne tlačili.. Tak vôbec neviem.. S nočným spánkom drvivú väčšinu nie je problém skôr výnimka ak dačo.. Keď už večer zaspí tak spí krásne, párkrat sa budí na papanie.. Vstáva okolo pol 6/6stej.. Ale už bolo aj o 7 ale to beriem tiež ako výnimku skôr 🙂

zienka21
autor
25. sep 2020

@lauriema no.. Nie nie nám niekedy fakt veľmi dlho trvá kým večer zaspíme cez deň ani tak s tým zaspávaním nie je problém ako večer. Kým si nájde polohu ukrúti sa porozpráva aj pohnevá..

adamka25
25. sep 2020

Daj do kocara a pohup ho ,moj na rom fical do roka,potom som ho dala do postielky s mliekom a zaspal.mala som stastie

lauriema
25. sep 2020

@zienka21 aha, no ďakujem za vysvetlenie. Ja mám tiež 7 mesačnú slečnu, akurát zaspala. Do tej 21:00Proste zaspí ka stále, idú nám zuby ale nieje to na nej až tak poznať. Aši jednu noc som mala len takú ze nespala poriadne. Cez deň spinka 2 až 3 krát a v noci sa zobudí občas raz občas 2x na kojenie. Neviem ti teda poradiť, ono je aj ťažko radiť pretože každé babatenko je iné, ja napríklad ju bozkávam až zaspí, alebo ju hladkam po chtbatiku, po brušku

zienka21
autor
25. sep 2020

@lauriema áno veď to.. Ale možno som na niečo zabudla čo by mohlo jej to mohlo ovplyvňovať.. Už neviem ako je pravda ze teraz máme trochu skomplikovanú rodinnú situáciu, viac stresu,... Ale napriek tomu sa s manžel snažíme aby to pociťovala čo najmenej hoci to iste cíti aj tak.. Však sa nás to dotýka všetkých, sme rodina 😍
Ale neviem no začala o dosť komplikovanejšie zaspávať na večer, skúšala som prsník, ruky, chrbátik, bruško, aj že "nič", nechať ju dlhšie hore, kúpavať skôr /neskôr (kúpeme OB deň).. Myslela som ze ak niektorú z vás ešte čosi napadne... 🙂
Áno alebo na ten náš denný spánok, všetko by bolo v poriadku ani sa nič vlastne nedeje také hrozné len... Že spinkávala hodinu až dve hodiny.. Aj tri párkrat poslala a teraz odbije pol hod možno trištvrte a je hore.. Neviem niekedy je vidieť že by ešte spinkala ďalej tak sa ju snažím chytro ešte uspať no nie vždy sa podarí.. Čosi ju prebudí.. A niekedy to zdá sa stačí.. Spáva 3x... Tento týždeň mi už pár dní dala aj štvrtý spánok keďže tie polhodinky sú naozaj krátko na tak malé bábo..

lauriema
25. sep 2020

@zienka21 No tie pol hodinky sú ozaj malo podľa mňa, to potom ani nič nestíhaš v domácnosti. No poviem ti ze mňa nič nenapadá, pretože si napísala asi všetko možné co skusas a nezaberá nič. A bruško? Nemáte problém?

zienka21
autor
25. sep 2020

@lauriema to nás potrápilo tiež keď sme boli menší no už by som nepovedala.. Neviem.. No nechcem to vzdať 🙂

lauriema
25. sep 2020

@zienka21 Jasne ze nevzdávaj, chápem ta a je mi ľúto ze ti neviem nejak poradiť, no si určite super mamička ❤️

andreatytler
26. sep 2020

@zienka21 Takze v noci spi okolo 11 hodin a potom priblizne 2 - 2.5 hodiny cez den. To je 13 hodin spanku... moje knihy vravia ze 7 mesacny ma mat 15 hodin ale 1-2 hodiny hore dole je v pohode. Myslim ze vasa spi dost. Cez den podla mna spi kratko lebo viac nepotrebuje aj ked ista som si nie lebo vravis, ze by spala viac... aj nasmu sa to stane ze sa zobudi skor a place a vtedy ak ho rychlo ukolisem zaspi. Ak sa zo spanku zobudi bez placu, tak viem ze je vyspaty.

To ako pises ze vecierku mate o 19:00 plus minus pol hod. dokym dcera zaspala... to akoze ju zacnete uspavat vzdy o 19:00 a niekedy jej trva dlhsie a niekedy kratsie kym zaspi? Alebo posuvate tu dobu kedy ju zacnete uspavat?

Kedze niekedy mate dobry den a niekedy zly, to moze byt tym stresom ktory prichadza z vonku lebo nas syn ked mal to blbe obdobie tak to plakal kazdy jeden vecer.

Ako dlho trva kym zaspi ked ma ten zly den?

Ked mate 3 spanky tak to asi mate takto:
6:00 - budicek
8:30 – prvy spanok
9:00 – zobudi sa
12:00 – druhy spanok
12:30 – zobudi sa
15:30 – treti spanok
16:00 – zobudi sa
19:00 – vecierka

To by bol podla mna, velmi dobry harmonogram pre 7 mesacne babo. My sme mali len 2 spanky cez den. Rano 2 hodiny a poobede 1 hodina. Nas syn si sam urcoval spanok uz od narodenia. Jediny krat ked som musela zakrocit bolo v tych 6 mesiacoch kedy nevedel vecer zaspat. Ked vravis ze niekedy da aj 4 spanky... to uz je potom hore medzi spankami tak 2 hodiny... to sa mi zda trochu kratko... aj ked kazde dietatko je ine. Ak chce spat uz po 2 hodinach, tak ju nechaj.
Co este mozes skusit, je ze jej to zopar dni umelo natiahnes iba na 2 spanky a budes vidiet ci spinka dlhsie.
Vacsina deti potrebuje najdlhsi cas bdenia prave pred vecierkou. Napriklad rano nas syn vydrzi tak 3 hodiny ale vecer potrebje 4 hodiny aby bol unaveny.

andreatytler
26. sep 2020

@zienka21 Este ma napadlo... mate v izbe tmu? Zevraj je dobre mat tmu aj cez den... my mame take tie zatemnovacie zavesy.

zienka21
autor
26. sep 2020

@andreatytler vieš čo.. No pôjdem od začiatku to ze by spala viac je na nej niekedy vidno ze je taka proste zobudená a poslala by dlhšie tak isto štvrtý spánok si niekedy dá aj keď len 20 minútový sama keď je pridlho hore, chodí mi spávať na 12 no keď sa o pol hod zobudí do štvrtej jeho ešte dlho.. Najčastejšie je hore tak dve hodiny zhruba keď už viac tak sama zaspáva ale zas niekedy nie.. A ako vravíš aj ty.. Nám si dcérka tiež sama vždy určovala my sme ju len pozorovali a keď to urobila viackrát tak sa nastavili podľa toho ze vtedy a vtedy sa pýta, a všetko by som povedala ze je akože v poriadku len tieto týždne je to. Zvláštne tak ze neviem čo...
*nie nie snažíme sa uspavať v podobný čas vždy pred siedmou už byť v posteli so všetkým.. Niekedy, zaspíme a niekedy sa napapá chvíľu oddýchne a začne sa krútiť, rozprávať mrnkať a niekedy najprv usmievať a po nejakom čase keď si už povie ze dobre tak idem spať sa otočí pritúli ešte na chvíľku prisaje a zaspí ak nie zaspí až ju uhúšam na rukách.. Aj po hodine od normálu..
Hm.. Tie dva spánky noo..môžem skúsiť to som ešte nie uvidíme.. Zdá sa že to bude len obdobie 😐🙂

andreatytler
26. sep 2020

@zienka21 Aha, vidim ze kedze ona vydrzi tak dve hodiny byt hore, tak to urcite nechajte tie 3 spanky... a ked potrebuje, aj stvrty.
To ze ona vecer nezaspi ale len sa tak kruti a rozprava, to sa mi zda ze nie je unavena... ze by sa este chcela hrat. Ak by bola prilis unavena tak by asi plakala.
Zacala uz s plazenim alebo lozenim? Velakrat deticky, v tomto obdoby zacinaju byt mobilne a to prinasa vela novych podnetov a im to otvara dvere do noveho sveta, ktory treba vidiet a preskumat a tak sa im nechce spat.
Je mozne ze je to len obdobie. Zial tym ako deticky rastu sa ich spank neustale meni... ani si poriadne nestihnu zvyknut na jednu vec a za par mesiacov je to ine.
Ta pevna vecierka jej ale ostane velmi dlho... toho sa drzte a snazte sa vzdy zacat s uspavanim v tu istu hodinu... plus, minus 10 minut... ona sa potom nauci ze 19:00 je cas spinkat bez ohladu na to co bude cez den.

zienka21
autor
26. sep 2020

@andreatytler tak asi tak.. Tiež mi to príde no uvidíme ďakujem za názor 😉 a tiež všetkym mamičkám.. Snáď to nebude dlho takto trvať lebo je to dosť náročné takto.. 😃😅