Ahojte mamicky. Mam sestyzdnove babatko. Chcem sa opytat, kedy ucit babatko, aby same zaspinkalo v postielke. Myslim tak, ze ho ulozite este zobudene a samo v nej zaspinka. My zatial zaspavame na rukach, prsniku, v kociku a teraz v tych horucavach aj v kresielku vibracnom, lebo niekedy to inak nejde. Ale nerada by som, aby si prilis mala zvykla na tie ruky a uz vobec nie na spinkanie v kresielku. Ale da sa vobec chciet este od takeho maleho baba, aby zaspavalo aj samo v postielke? Ake su vase skusenosti a nazory? Ako zaspavate vy s takymi babatkami?
@2veronka7 viem, ze je vycerpavajuce uspavat na rukach, aj u nas sme tak fungovali...no dovrsenim 3 mesiacov akoby utalo, teraz mi zaspava sama v postielke a kociari. zaklad asi je davat babo spinkat unavene. a tiez som ju nikdy nenechala plakat v postielke. myslim, ze babatko potrebuje trosku vyrast, ziskat trosku dovery, istoty a samostatnosti, nech chape, ze ak ho nechavas samo v postielke, je to preto, aby malo svoj klud a spanok, a nie ze ho opustas. jaaaj a este u nas funguje plienocka ako predmet, ktory sa spaja so spankom...vzdy ked ide spinkat, dam jej ju k hlavicke a ona si ju stiahne na ocka a zaspi..no to mi v 6 tyzdnoch este nerobila, tak hlavne vydrz 🙂
Do troch mesiacov nemôžeš bábätko rozmaznať, takže počas tohto obdobia to môžeš robiť tak ako máš vo zvyku. Také malé bábo potrebuje cítiť pri sebe maminku a keď naplníš jeho potreby, tak uvidíš, že bude samostatnejšie. Ja som malú uspávala na rukách, mala reflux, takže som ju na tých rukách musela držať pol hodinu. A potom zrazu keď mala dva mesiace, sa sama pýtala do postele - držala som ju na rukách ako obyčajne a zrazu začala byť nervná, kopala nožičkami, už som nevedela čo robiť, tak som ju od zúfalstva položila do postele a čuduj sa svete, otočila sa na bok a zaspala 🙂 som kukala jak puk 😀 Odvtedy zaspáva sama, ale má obdobia, že musím byť chvíľu pri nej, držím ju za ručičku a musím počkať, kým upadne do polospánku, až potom môžem odísť, inak plače. Beriem to však tak, že je to normálne, veď je len človek 🙂 aj ja mám obdobia, že ľahnem mŕtva od únavy do postele a aj tak neviem zaspať a ona má len sedem mesiacov 🙂
Moj syn do dvoch mesiacov v postielke vobec nevedel zaspat. Ked som ho uspala na rukach a potom polozila do postielky, hned sa zobudil. Spaval so mnou v posteli. Ale ked mal 2 mesiace, polozila som ho do jeho postielky a zaspal po cca 20 minutach. Musela som mu sice drzat cumlik v ustach, ale potom uz spal az kym sa nezobudil na papanie. Odvtedy to takto funguje. Niekekedy to trva menej ako 20 minut , inokedy viac.
moja bude mat osem a NIKDY nezaspala sama v postielke. mozno som ja na chybe alebo co ale u nas sa zaspava na prsniku na fit lopte alebo na rukach
@2veronka7 no asi budem za bezcitnú hnusnú zlú matku, ale ja som toto "trénovala" od prvého dňa... uložila som malú do postieľky na bruško, trošku poťapkala po zadočku a zachvíľu spala...potom asi okolo 6 mesiacov bolo obdobie, že som ju chvílu pohojdala na rukách (možno 5min, viac nie), uložila do postielky a spala... dodnes nepoznám nejaké naťahovačky a cirkusy okolo zaspávania a to už má 10 rokov 😉