Maminy mate tiez dieta s refluxom,ktore je v noci aj po pol hodinach,hodinach vyspate?od narodenia mame s manzelom nocne "jazdy" a uz nevladzeme...kedy sa vam polepsilo?cez den spi rozne,niekedy hodinu,niekedy dve,lepsie vonku v kociku,doma s revom alebo zaspi pri jedle...malokedy sama v klude.Nikdy nespala vela,bez tazkosti...ale 20krat hore to je des!Pomahame si len dudlom,pri noseni sa zvykne rozrevat,chce spat.
@veriaca Ahoj,aj môj syn mal reflux od narodenia ale mne cez noc velmi dobre spinkal iba 1 budil za noc,mal v postielke matrac v uhle 45 stupnov cca do 8 mesiaca!Nepises ci je malá kojená alebo nie,nás bohuzial nebol kojeny pil nutrilon AR a ten mu pomohlo:Reflux vyrastol cca rok 1 1/2!
@veriaca Mala som obidve deti s velmi silnym refluxom. Podavala som im Nutriton, dostat kupit volne v lekarni. Obidve deti boli plne dojcene. Synovi som vecer nutriton davala do odstriekaneho MM vo flasi, takto to bolo najucinnejsie, aby mal kludny spanok. Pocas dna som ich obidvoch polohovala, dost nam pomohlo hupacie kresielko (nehupali sme ho, samozrejme 🙂 ).
tak male dieta nie je urcite vyspane do hodiny,len sa budi na palenie zahy z refluxu.Gastrotuss sirup,ak ti oi spapa male ,je dobrou alternativou k zahustovaniu..plus antirefluxne opatrenia ako pisu dievcata- mierne vyvisena poloha madracu,pripadne zaspavanie v satke papani,aby sa mliecko"usadilo",a zasada-nekyvat-hopkanie na fit lopte, hojdanie ,soanie na brusku,atd samozrejme zhorsuje vsetko.
nasa dcera (dnes uz cca 4mes. mala vazny problem z refluxom) manzelka skusila uplne vypustit suroviny z kravskeho mlieka (syry, maslo, mlieko, atd..) a neuveritlenym sposobom to zabralo a mala uz vobec tento problem nema.. Je to otravne , ale dost vela veci sa nahradit da, napr kravske mlieko mandlovym, kravske maslo rastlinym, alebo olivovym atd...myslim ze za vyskusanie stoji (a to sme skusalo vsetko mozne)
Pokial teda kojis, samozrejme 🙂
My sme mali, ale nezabralo nam nic. V nosici si tlacil na brusko a grcal este viac. Sirupy, zahustovadlo materskeho mlieka 0 bodov. Vylucila som mlieko, uplne vsetko (clovek by neveril v com vsetkom je mlieko), ale velmi nepomohlo. Nespala som do 8 mesiacov (priemer 15 krat v noci hore), potom som mu zaviedla rezim, ziadne dojcenie na poziadanie. Dojcenie som obmedzila na nejakych 5 denne a nieco v noci. On bol velky jedak a jest prikrmy sa mu velmi pacilo. Dala som mu postielku do jeho izby (to celkom pomohlo). Zacalo sa to pomalicky zlepsovat.
Dakujeme za rady,vsetko z nich mame vyskusane...sme na um,uz aj ryzovej kase a aj tak nespi dobre...
a kolko ma dietatko?
Aha v nazve🙂 nevsimla som si🙂
aj moja dcera ma reflux od narodenia, velmi jej pomohol sirup gastrotuss, ktory sme jej davali ozaj velmi casto. Tak isto a nu neplatili klasicke principy odgrgnutia a podobne, pretoze sa vzdy pri tom akurat pogrcala, alebo jej len "dvihlo" a zacala strasne a vytrvalo aj vyse pol hodinu ckat. Zistili sme casom, ze po jedeni ju treba dat odgrgnut az po case, neviem to presne povedat, ale mozno aj tak dvadsat minut aj viac. Taktiez najlepsie bolo ak jedla v polohe lezmo /vo vyvysenej poloho lezmo/, u nas to bolo najcastejsie v kociari, a tak sme ju nechali ked sa napapkala a az potom si odgrcla a nebolo to potom take zle /teda vacsinou/. nedala sa vobec dojcit, neraz sa stalo ze pocas dojcenia sa jej vylievalo mlieko z ust, akoby som ani nemala dieta na rukach ale nejaku misku, ktoru ked som zle vyvazila tak sa z nej vylialo.
To jedenie v polohe lezmo a bez pohybu /myslim akoze zdvihnut ju alebo sadnut alebo hociaku zvislu polohu/ nesmierne pomohlo. Hocikedy sme potom ako sa najedla chvilu pockali, dali jej gastrotuss a tak sme ju dali odgrgnut, ak jej nieco vyslo hore alebo sa aj pogrckala tak to nebolo pre nu take neprijemne, kedze ten gastrotuss jej urobil taky povrch v hrdielku ze ju to nestipalo.
tiez mala velmi velmi zly spanok, na niektore "grify" clovek pride fakt az po case a su asi u kazdeho dietata individualne.
Velmi dobre jej bolo v chlade, aj doteraz ma rada chladnejsie prostredie, kedze sa jej asi lepsie tak dychalo, tak sme radsej nechali chladnejsie v izbe a teplejsie v ramci moznosti na noc, aj obliekli.
Dokrmovana bola od prveho dna narodenia, umele mlieka jej robili velmi zle, ale nedalo sa inak. Nutrilon AR absolutne nepomohol, lebo ju velmi zapekalo z neho, skusili sme aj ine AR ale nic . a okrem toho bola ako z divych vajec ked sa najedla, hoci pred tym sa zdalo, ze uz len vypije mlieko a bude spat. omyl. Asi v jej 10 mesiacoch sme skusili obycajny HIpp a po nom nam zacala spat aj skoro hodinu vkuse, inak spala po pol hodinach to iste aj cez den. jedine ked sme ju kocikovali vonku a hlavne ked bola zima, asi sa jej tak lepsie dychalo. Preto sme sa snazili aj teplotu v izbe udrziavat skor chladnejsiu v ramci moznosti na noc. asi po mesiaci od Hipp som jej zacala davat s malou dusickou kravske mlieko, to verte ci nie, neskutocne pomohlo, nemala ziadne negativne prejavy a zacala byt ovela kludnejsia aj ked v noci to boli stale vykriky, splakovanie, vzdychy, mrncanie, pucenie...:( ale aj tak to bolo ovela lepsie. Este by som rada uviedla na zaver mojho siahodlheho prispevku🙂, ze spanok mala az do zaciatku decembra tohto roku stale v noci velmi zly. /niekedy lepsie niekedy horsie ale stale zle/ Chvilami som si myslela ze ani nie je v poriadku,tak strasne vystrajala v noci, hadzala sa o postielku, o steny, rukami nohami kopala :( katastrofa, na neurologii nam povedali ze jej mame davat magne B6 v ampulkach, co troska pomohlo ale nevyrazne a potom to zacalo opat... tak bola chora zaciatkom decembra, vysoke teploty, sople atd. a Dr. na pohotovosti povedala, ze minimalne mlieka a mliecnych vyrobkov. (mliecne vyrobky jogurty, draciky, milaciky atd. som je prestala uz pred tym davat ale nic). tak sme sa radikalizovali kupili sojove a aj ked to bolo tazke prestala ho pit uplne lebo jej absolutne nechuti /ani sojove, mandlove, ryzove/ a od toho casu su nase noci, ak neratam male vynimky kvoli zubom a tak FANTASTICKE, take ake sme pocas celej doby co ju mame nezazili, nebudi sa kazdu chvilu, nevydava cudne zvuky, nehadze celym telom proste uzas🙂 ale zato je vela jogurtov a kyslomliecnych produktov, viem ze je to bez mlieka nemozne pre take malinke babatko, ale zachvilu pridu prikrmy a tak, tak to skuste riadne obmedzit, ci neuvidite zmenu. Drzim Vam palce
Moja ma silny tichy reflux, trapime sa rok teraz to ustava ale spanuie je stale katastorfa, uspavanie bol des asi 9 mesiacov len na rukach a hodiny a plac a budenie sa atd - odporucam po skusenostiach - polohovat postielku ak spi sama - to asi robite - kupit satku a satkovat uspavat v satke nosit cez den na prechadzky v satke, nam to postupne pomohlo - trpezlivost, kocikovat opatrne nie cez hrbole nie cez kanal nie zamkova dlazba. A uz som sa poucila ak reve a nechce spat nenosti do mrtva neuspavat - pustit duckt tv, ponosit, skusit uplnu tmu, plienku na tvar, chodit vo vzorci krok dva tri doprava pokyvat v bokoch, otocka a nazad to iste a stvorec takyto v uplnom klude bez tatu bez svetla - nam to pomahalo mala sa unudila k spanku - kyvavy pohyb je dolezity nenatriasat, pred spankom dat gastortuss baby sirup. Ked uz nic nepomoahalo tak zavizat do perinky uplne na pevno, nosit vo vzorci a pockat kym sa ukludni to uz bolo posledne po hodinach uspavania dokonca este v 6 mesiacoch som par raz vytiahla perinku 🙂 deti s refluxom su nepokojne a neviem kedy sa to zlepsi lebo prikrmami sa zlepsil trochy reflux ale zas idu zuby a sme kde sme boli...
KUP SI NOSIC a nos ju jej sa vracia to mliecko , a potom predavaju taku podlozku pod hlavu a este moj maly spaval na mne normalne na prsiach alebo vedla mna