Spánok 6 mesačného dieťaťa

11. okt 2020

Dieťa (6.mes.) spí cez deň max.3.5hod. , väčšinou 3 spánky. Ukladáme večer o 20tej. Avšak....po hodine sa zobudí- vyspatá a nasleduje alebo neskutočný plač keď ju chcem nechať v postieľke alebo sa rozpráva keď ju vezmem... zaspí až okolo 23tej-polnoci... robí to posledný týždeň a režim sa nám začína posúvať zlým smerom- ráno si totiž potrebuje dlhšie pospať keďže šla spať neskoro... cez deň je nervózna, chce spať.. nemáte s tým skúsenosť? Čo sa deje?

andreatytler
12. okt 2020

Aj ja my sme to mali pred 4 mesiacmi a odvtedy som videla aspon 6 prispevkov s problematickym spankom v tom veku. Podla mna je to obdobie velkych zmien a to narusa zabehany spankovy rezim.
Skuste upravit tie denne spanky. Mozno skuste prejst na 2 spanky s tym ze pred vecierkou bude najdlhsie obdobie bdenia.
O kolkej rano vstava?
Kedze to robi len tyzden, mozno skuste pockat ci to nie je len take obdobie...
Asi ta velmi nepotesim ale nas to robi casto (na mna pricasto) ze sa zobudi vyspaty uprostred noci a my ho musime drzat na rukach a on tam len lezi a cumi cez plece do prazdna ale tie oci nezavrie ani za nic... az po 2 hodinah...

autor
12. okt 2020

@andreatytler no presne to.. držím na rukách, v tme, bez stimulov a nič...minule takto zaspala..ale to len na hodinku a to dvojhodinové bdenie sa posunulo o dve hodiny.. takže sme neboli hore medzi tou 22.90-00.00, ale od 00.00-1.30.... a tak reálne zaspí od 2.00 a potrebuje spať do 10.00 , jednoducho má vtedy noc... snažím sa to posúvať...ale keď ju zobudím, resp.nedam spať tak to sú nervy celý deň a následne noc...
Snažila som sa upraviť tak, ako píšete- že posledné bdenie bude dlhé..po 4-5 hod. zaspí..ale len na hodinu .. nepomáha to..

lenuska9999
12. okt 2020

A nejdú jej zúbky? Z toho môže byť nervózna, najmä v noci.

autor
12. okt 2020

@lenuska9999 to mi napadlo ako prvé, kontrolujem stále. .ale ďasná sú v poriadku, nevidno žiadne začervenanie, opuch ani nič...tak ktovie..to by bol ten lepší prípad 🙂

andreatytler
12. okt 2020

Tak to fakt neviem. Dufam ze to mate len obdobie alebo ak na nieco pridete, dajte vediet prosim.

ladyelsa87
12. okt 2020

Bože, co by som ja za to dala, keby náš spal cez den 3,5 hodiny. Niekedy nepospí ani hodinu a to celu noc sa budí, je aj 10x hore...tiez ma 6 mesiacov a niekedy spával aj celu noc, max raz bol hore...a teraz? Totálny očistec. Este dakuj nebesám, ze ti spí 🙏

autor
12. okt 2020

@ladyelsa87 akože ani tie spánky cez deň teraz nie sú ukážkové ako bývali...ale tak cez deň mi to nevadí.len tá noc... neviem jej pomôcť, trápime sa obe...a nechcem aby sme niečo podcenili alebo pokazili ešte viac tie spánky tým že ju sama zle nastavím..
Dúfam, že aj vám sa to trocha upraví keď máte takého "nespáča"...