Spánok 6 mesačného bábätka

ada1211
22. mar 2017

Dobrý večer maminky.
Chcem sa opýtať mame 6 mesacne bábätko. Cez deň zaspávanie ok, v kocari, v šatke. Ale keď príde večer chodíme spávať okolo 19. Rituál kúpanie masáž papanie dodržiavame. Potom sa uspavame na rukách v zavinovacke. Unavený zaspí a za 30 minút sa s vylakanym výrazom v tvári strhne sa zobudí a nastáva boj s uspavanim iba na rukách a dosť často digestor. Niekedy to trvá aj hodiny toto uspavanie.
Sme plne dojčení. Ako chápem ze sa budí na dojčenie aj 8 x za noc ale nechápem ten 30 minútový spánok. Keď je bábätko unavene tak by malo spat a nie sa budiť každých 30 minút.
Zatiaľ to robíme tak že keď sa zobudí tak ho ďalej uspavame lebo keď nie tak spustí rev a plač hladný nie je prsník nechce. Skúšala som ho už neviazať ale to tiež rev.
Stretla sa s tým niektorá mamina?
Ako ste poznali že nechce vaše dieťatko spat v zavinovacke?
Ja mám pocit že to nikdy neskončí tieto nočné prebdene noci 😢

sykorkauhliarka
22. mar 2017

ked nasa mala 6 mesiacov na noc sme ju uspavali v nosici potom prelozili k nam do postele... spime spolu hoci som v minulosti vyhlasila,ze nikdy nebudeme...je to tazke ....no patri to k detom a raz to prejde....take male svetielko na konci tunela....

gabona1
22. mar 2017

No neviem, už by naozaj nemusel toľko plakať, keď má 6 mesiacov. Bolesti bruška by to už byť nemali, vyzerá to na malého špekulanta🙂. Asi chce cítiť vašu prítomnosť...Aj som prekvapená, že sa 6 mesačný zmestí do zavinovačky. Nechcela si napísať 6 týždňový? No držím palce, s deťmi je vždy veselo. Ako píše sykorkauhliarka, možno pomôže vaša posteľ a prítomnosť.

kleopatra114
22. mar 2017

Nevadí mu ta zavinovačka? Mojej teda začala vadiť už v druhom mesiaci a to je predcasnik. Teraz má síce 10m, ale keby som si ju dovolila zabaliť do zavinovačky, asi by mi ju smarila do hlavy 🙂 možno zuby .....

ada1211
autor
23. mar 2017

Ja fakt neviem v čom to je. Ide o 6 mesačne dojča. Spi s nami v posteli takze prítomnosť rodičov má.
Čo sa týka zavinovania som písala že som skúšala ho uspať bez zavinovania a neúspešne a s krikom.
Tak vidím že to nie je až take normálne. Mám asi navštíviť doktorku.

sykorkauhliarka
23. mar 2017

@ada1211 skus na moc uspat v nosici ci uz si skusala?

ada1211
autor
23. mar 2017

V nosiči my nechce byt. Nosíme a uspavame sa v šatke. Ale keď ho idem vyklopiť tak sa zobudí. Má veľmi plytký spánok. Niekedy má pootvorené oči keď spi. Resp neviem či spi vtedy zrejme nie keď s nimi pohybuje 😒

sykorkauhliarka
23. mar 2017

@ada1211 aj nasa sa budila ale potom zaspala na prse

livia341
23. mar 2017

@ada1211 zvláštny spánok máva a dávate mu na večeru pred spaním dáke kaše alebo grisy? a ked kúpete dieta tak vo vode mu dávate dáky ukludnujucí kúpeľ?

ada1211
autor
23. mar 2017

Ešte žiadne kase iba mm zatiaľ.
Rad sa kupe. Nožičkami clape usmieva sa, potom masáž tiež bez problémov.
Myslela som že sa to upraví samo keď bude starší ale ono sa to podľa mna zhoršuje

livia341
23. mar 2017

@ada1211 ved to ked ste kojený a má už 6 mesiacov tak mu dávate aj príkrmy? a keď sa zhoršuje spánok tak budú podľa aj zuby príčina.

janush
23. mar 2017

Mozno by pomohli prikrmy, aj my s tym bojujeme. No spava aj dlhsie ako 30 minut, no musime vydrzat

evittam
23. mar 2017

@ada1211 Len MM? Este ani prikrmy si nezacala? Podla mna mu uz len MM nestaci. 8x za noc je podla mojho nazoru moc. Ale kazde dieta je ine.
Obe moje deti sa od 3.-5.mesiaca budili raz na dojcenie a od 5.mesiaca spali celu noc. Vo vlastnej postielke. Syn plne dojceny od 4.mesiaca dokrmovany kazdy druhy vecer UM, dcerka dokrmovana od narodenia. Prikrmy-syn od 5,5mesiaca dcerka o mesiac skor.

edn
23. mar 2017

moje deti nespali celu noc do nejakych dvoch rokov.. a okolo 6 mesiacov boli hore aj kazdych 15 minut a celu noc 🙂 ale myslim si, ze naozaj uz treba prikrmovat.. a ked nepomoze, treba vydrzat 🙂

siska53
23. mar 2017

@ada1211 a nemoze mat reflux? Vtedy qa vraj deti zvyknu casto budit tiez..

tehulka2016
1. apr 2017

Ahoj, my to mame podobne, ale zatial som na tom "lepsie". Mala ma 6,5m, od narodenia sa budi kazde 2 hodiny na mm, niekedy je to kazdu pol hodinu/ hodinu/ 1,5h.
Max. Spala zatial 2h, prikrmujem uz 3 tyzdne, bolesti bruska nemava, spanky nam zacinaju robit problem aj cez den. My zas ficime na fene😀 u nas plati rezim 30 min spania cez den, takze ani nosic nepomaha. Spanokma tiez plytky, ked som sa ju snazila uspavat na rukach a isla som ju dat do postielky tak sa zobudila. A ako cez kopirak- aj ja ju uspavam v zavinovacke, ruky ma vytiahnute ale podla mna je jej tam dobre. Kebyze ju nema tak sa toci a na to sa zas zobudi:-/ takze neporadila som ti, ale nie si v tom sama. Ja len dufam ze sa to tiez casom upravi, lebo ja vstavam ako hodinky presne aj v noci, takze spim tak na jedno oko...ale asi aj o tom je materstvo

kmakovicka
1. apr 2017

deti v 6 mesiacoch sú veľmi vnímavé, to sa prejavuje aj na spánku, viac sa budia, navyše už môžu ísť aj zuby, aj keď ešte nevidno a bolieť ich to môže a to je dôvod na budenie. Aj náš sa niekedy budieva pol hodiny po tom, čo zaspí, je to cca dĺžka spánkového cyklu u týchto drobcov a keď neprejdú do ďalšej fázy spánku, môžu sa zobudiť. Zobudia sa, zistia, že zaspali u mamy na rukách a teraz sú niekde inde - v postielke a začína to odznova. Náš sa naučil zaspať sám, ja mu trochu pomôžem spevom, príp. držím za ruku, ale viacmenej zaspáva sám, ale v noci sa budí tak okolo pol noci - jednej hodiny a potom nevie spať, iba mraučí a ja ho nie vždy viem uspať a kojenie nepomôže. No treba to vydržať, za pár mesiacov bude lepšie.

ada1211
autor
13. apr 2017

@tehulka2016 vďaka za povzbudenie. Myslela som si, že sme jediný.
Držím palce nech to zvládneme. Raz sa to musí zmeniť. 🙂

ada1211
autor
13. apr 2017

@kmakovicka dúfam,že to raz prejde. A vďaka za komentár človeka veľmi povzbudí.