Prosím poradíte mi: malý má 6,5 mesiaca, v noci dosť zle spíme, cestuje po postieľke hore a dolu, snaží sa obrátiť na bruško, mrnčí, keď sa mu to podarí, tiež mrnčí lebo tak spať nechce, večer zje mliečko, okolo polnoci je znovu hladný, plače, som pri ňom 5-6x za noc, spí horšie ako keď bol bábätko, čo mi poradíte? dávať mu na noc kašu? grísik? alebo to len vydržať?
@asire Ja by som skusila vecer pred spankom kasu-ja som davala do flasky😉.
@sorciera24 Nemyslim si,ze je to normalne alebo nie,kazde dieta je ine,ale neviem a ani si nechcem predstavovat,ze sa mi napr.rocne dieta budi viackrat za noc....to podla mna nie je v poriadku.Obe moje deti spali celu noc cca od 5.mesiaca.:-)
Možno mu idu zúbky. Nás maly sa medzi 2-4 mesiacom budil 2-3 krat na mlieko. Od 4 mesiaca sa to celé pokazilo - každú chvíľu hore a v 5 mesiacoch mu vyšli obe dolné jednotky naraz. Odvtedy je to striedavo oblačno, podľa toho, ci sa aktuálne tlačia nejaké zuby alebo nie. Ma 8 mesiacov.
@bambola82 Keďže sme nekojený, tak už dávame aj príkrmy, aj tie kašičky, ale jeme ich lyžičkou asi tak dve hodiny pred spaním, z fľašky ich nechce piť a pred spaním je už unavený a tak si neviem predstaviť ako by som ho krmila kašou a lyžičkou, cez deň spí tiež menej, vstáva medzi 5-6 ráno, potom spí hodinku okolo 8, cez obed spí takú 1,5 hodinku a potom ešte spí bud od 3-4, alebo 4-5 tiež nejakú hodinku
@seahorse27 Asi to bude aj zúbkami, lebo si do úst dáva ručičky, hračky, všetko možné už nejaké dva mesiace, ale teraz posledné 3 týždne aj tak hryzie všetko, hryzátka má, doslova všetko hryzie, dávam mu po večernom mliečku taký gélik na dasienka aby ho neomínali, ale zúbky zatiaľ nevidno
@evittam a preco to podla teba nie ej v poriadku? pretoze tvoje deti spali celu noc od 5mes.? moje deti su dojcene a proste viac hladne...starsi prespal noc v roku.....mladsi ma 8mes. a stale pyta jest 2krat za noc....mam ho zabit preto?....ano kazde dieta je ine, alenie neormalne, .....neviem ci provokujes alebo co.....
zakaldatelka ma polrocne deita, co je uplne v poriadku, ze sa jej tolko budi......lebo kopu deti sa vtedy budi, len ty si mala to stastie, ze tvoje nie.......
niekde som citala, ze vnimavejsie deti sa budia castejsie, elbo maju vela vnemov a tie v noci spracuvaju...napr. ....aj to moze byt....+do toho zuby, ci separacna uzkost a trosku narocnejsia povaha a je to.....
mat dieta je narocne.....a bud rada, ze mas deti ake mas......
moja ma 10m a papa uz aj kase na noc a ziadna zmena. V noci spi hrozne, dnes som vstavala 30x.
@asire Je to uplne normalne, od toho pol roka deti viac vnimaju cez den, takze mozog musi spracovat ovela viac informacii. A trochu to trva, kym si zvykne. Od toho pol roka uz su deti aj pohyblivejsie, takze sa stava, ze sa v noci premrvi do polohy, kde mu je neprijemne, ale nevie si este pomoct. Mozu to byt aj zuby, ale nemyslim, na tie ma este cas. okusovanie veci v tomto veku moze a nemusi suvisiet so zubkami. Kase nikdy nepomohli ani mojim detom, navyse ich treba davat najneskor tak 2 hodiny pred spanim, inak budu tlacit v brusku.
Moja mladsia sa budila do roka na mlieko tak 3x za noc, plus dalej podla potreby ked sa otocila na brusko, ked bolo treba dodat dudel, ked bola pocikana a podobne. Okolo toho roka, roka a pol sa to zlepsovalo, ale obidve moje baby sa v noci budili velmi dlho. Niekedy raz, niekedy aj patkrat. S tym sa neda nic urobit, tak to uz bude. Kazde dieta je ine, niekomu deti spia od narodenia celu noc, niekomu sa budia.
Doteraz sa obcas zobudia v noci a chcu ist k nam do postele 🙂
Ja len na margo toho čo je a nie je normálne. Môj syn sa budil v noci do 3 rokov. Je úplne normálny. Je citlivejší ako iné deti, plačlivejší a má rád svoj systém, ale je stále normálny. Doteraz toho veľa nenaspí.
Riešili sme reflux, zuby, choroby, rastové skoky, nočné kŕmenie, nočné mory... také tie bežné veci.
Spávať začal, keď prestal na noc potrebovať plienku. Plienku prestal potrebovať, keď sa odučil od fľaše v noci.
Inak blahoželám k deťom, ktoré spali od 5. mesiaca celú noc. Len podotýkam, že to nie je kritérium "normálnosti".
"pred spaním je už unavený a tak si neviem predstaviť ako by som ho krmila kašou a lyžičkou, " treba vystihnúť čas,kedy ešte nie je unavený,dať kašu a dať ho spať,kaša 2 hod,. pred spaním je skoro,jasné,že sa potom budí pre hlad relat. skoro...ale celú noc v tomto veku neprespalo ani jedno z mojich detí,nadránom sa už budili pre hlad...a osobitná kapitola sú zúbky,to jednoducho treba prežiť,občas som dávala Nurofen sirup
@sorciera24 Nie neprovokujem a ani som nechcela aby to tak vyznelo. Ale za to, že moje deti spia celú noc neznamená, že sú menej vnímavé alebo podobne. A taktiež boli plne dojčené do 10.mesiacov. Som len chcela povedať, že ak je dieťa zdravé, v poriadku, najedené, tak je normálne, že v roku a viac už prespí celú noc. Viem sú aj deti, ktoré spia zle aj v 3 rokoch a fakt to musí byť niekedy na "mašľu". A som naozaj rada, že u nás to tak nie je. A prajem všetkým maminkám aby mali také deti ako ja - že si aspoň v noci oddýchnem. 😉 🙂 🙂
Mliečko je málo pre 6 mes. bábo. Daj detskú krupicu, kaše - dostať aj v lekárni. Rozrobíš len s vodou resp. s mliekom. Môžu mu ísť zúbky - a to ho hnevá, alebo detská úzkosť - my sme si s tým tiež prešli okolo 6 mes. a trvalo to dosť dlho. Keď to prešlo - noci boli už OK.
@evittam ja som reagovala halvne na tu "normalnost" ...ano, je normalne, ze rocne ci polrocne prespi celu noc.....ale aj to je normalne, ked neprespi.... tak si uzi oddych aspon v noci....ja som momentalne s mm nespala 8 ems. viac ako 2 hodky vkuse....lebo su aj deti, kt. palcu cele dni a noci....a to je viac ako na maslu.....(a stale je to vraj normalne;))
@sorciera24 Tak ešte raz držím pršteky nech sa konečne vyspíte aj celú noc. Veľmi to tebe aj mm prajem. 😉
@evittam dakujem...ved to nebude vecne....len obcas by som potrebovala fakt oddych.....trosku dlhsie..... ja sa utesujem, ze ench si to teraz vybiju a v puberte nech uz nie su problemy 😀 ....ale tak, kazde dieta je ine....no....
@sorciera24 Noo, len aby v puberte nebolo ešte horšie 😀 😀 😀
môj má 17 mesiacov a stále sa budí niekoľko krát za noc, niekedy 10x, keď je lepšia noc, tak "len" 5x... skúšali sme už asi všetko 😕 je stále kojeny ... máme náročnejšie detičky
@asire tak to je dobre, ze aspon cez den si pospinka...moja ma 13 mesiacov a cez den spi uz iba raz take 2 hodinky,niekedy aj menej a v noci sa tiez dost budi, ale dam jej dudku, otocim ju na tu "jej" polohu a spi dalej,niekedy je to aj 4 krat, co musim vstavat...ale ma aj obdobia, ked prespi celu noc a ja rano zistim, ze aka som vyspata 😀 ...tak drzim palce, aby to obdobie, ktore teraz ma, cim skor preslo 😉
@asire my sme nespali cele tri roky a zo dna na den ,pytal sa od nas prestahovat k starsej sestre a prespi celu noc 🙂
@evittam a čo robiť keď mi nechce tú kašu z fľašky? aj včera som to skúšala, mám aj cumeľ na kašu, ale on neťahá, odvracia hlavičku a keď mu dám lyžičkou z mištičky tak´ju zje celú, skúšať to ďalej z fľašky? a ak by som mu do mliečka dala krupicu? teraz dávam 240 ml vody a 8 odmeriek mliečka a dala by som nejaké 2 kávové lyžičky krupice? treba tú krupicu najskôr povariť?
@asire Tak to ti fakt neviem poradiť, ja som s týmto nemala problém ani u jedného dieťaťa. No treba asi skúšať. Čo sa týka tej krupice, to musíš povariť. Veď kúp napr.Hami krupicovú - a tú stačí len do mliečka 😉 Predpokladám, že dávaš ešte UM, a to sa variť nesmie....Odporúčam tie Hami kaše, či už mliečne alebo nemliečne. 🙂
@asire ahoj ,viem ze otazka nieje na mna smerovana ,ale tvoja mala je ako nas tiez mi vobec nechcel z flase a z lyzicky zjedol vsetko , cumel sme ani nemali ,tak som ho nakrmila vzdy lyzickou ,napapany sil vzdy spat ,ale aj tak sa budil a krupicu by som este nedavala ,tu som zaradila obom az okolo 9m ,ale ak ju chces dast ,tak urcite normalne uvarit ,dovtedy som pouzivala tie kupne kase
@asire ako ja nechapem, ekd nechce z flase, tak mu nedam z flase....ked zje lyzicou, vsak to je len vyhoda...... vsak ta kasa je stale ta ista....ci ako v com je problem?
@sorciera24 ahoj, ide mi o to, že keď ho okúpeme, tak mu dám mliečko do fľašky, zje ho a ide spať, ale asi mu už nestačí, tak by som mu chcela dať napr. do fľašky kašu, tú by zjedol a spinkal by, lebo kŕmiť ho po kúpaní lyžičkou je na dlho, už je dosť unavený, nervozny, skúšala som to, nezjedol skoro nič,
@gabrielita1610 ahoj, ide o to, že aj doktorka mi povedala, že už mám zaviesť krupicu, aspoň nejaké malé lyžičky a tie kaše jeme, ale lyžičkou ako prvú večeru, len som mu chcela dať na noc mliečko s tou krupicou možno by ho zasýtilo na dlhšie, resp. tú kašu, ale z fľašky a to mi nechce piť
@asire budenie je normalne ... a kasu na veceru mozes dat pred kupanim... vecera ma byt v case, ked je dietatko este v pohode a nie nevrle a unavene 😉
ale nespoliehala by som sa na to, ze po kasi bude lepsie spat ... moj starsi prespal celu noc ako 3,5 rocny, mladsi zatial taku noc nemal, takze tak je to s detmi ... ale su aj opacne pripady, samozrejme
@asire ja to robim tak, ze dam o 18tej kasu lyzickou, okupeme a potom mliecko o 19tej (ja kojim) a ide spat....aj tak sa nema kasa davat tesne pred spanim.....skus takto... ale ako psiem, nam to nepomohlo....ani pri jednom dietati...
@asire vydrzat...ams doma normalne babatko...moj mrnci cele noci....viac ako tvoj, o polnoci je bezne haldny a to am vecer aj kasu, aj mlieko a cely den uz ma prikrmy (ma 8mes.)....potom o 4tej znova pyta mlieko.....proste mas jedno z tych narocnejsich deti...... kasu mu uz moezs dat, ale u ans nepomaha nic....proste je taky....