Syn ma 5 rokov a nechce spat vo svojej izbe.jeho sestricka 2 rocna spi uz pekne sama vo svojej.nema problem zaspat cez den ci vecer sama ze nemusi byt nikto pri nej.naopak syna nie a nie to naucit.vzdy robi ceremonie.ani po dobrom ani po zlom.ani ked tam s nim niekto zaspi ani svetlo nic..dnes nas to uz totalne dozralo.muz spi u neho ja som v obyvke na tv a on v spalni spi .cakame 3 baby uz to je fakt neunosne.A cakat kym ho to prejde a vyrastie z toho uf..natonemam nervy akoniekto co pise ze decka maju 10 a spia s nimi este a mam si to uzivat
Dajte este tip co vyskusat
@diamond007 pytam sa ale odpoved- nechcem. nic viac. Navrhla som mu nech spi teda s nou.ani to nechce.neriesime to zo dna na den.riesime to od jeho 2 rokov..dookola rozpravame mojkame..som trpezliva uz dlho
Šak práve že to možno nonstop tri roky riesite
Kazde dieta je ine on Vas este potrebuje nechce byt sam..nemohol by spat so sestrickou spolu v jednej izbe? Ked sa narodi babetko a budete ho mat v spalni bude to este horsie.mate na neho vacsie naroky lebo je najstarsi ale jemu to asi nepride fer.prijmi to ze chce byt s vami nenut ho..babetko do postielky a syna s postelou k sestre alebo k vam uzivaj si tu blizkost deti su male iba chvilu.neboj sa 18 rocny po zabave si k vam lahnut nepride..pripadne skus kompromis ked sa ide do skolky tak treba spinkat v izbicke tu by mohla prist aj nocna vila ktora chodi pozerat deti v postielkach a ta mu tam za odmenu necha nalepku alebo cukrik ked bude pelne spinkat a na vikend moze si ist lahnut k vam..u nas toto fyngovalo na jednotku..mame 6 rocnu a este nad ranom docupka k nam do spalne..
Tak asi sa cíti odstrčeno. Prišla mladšia sestra, teraz ďalšie dieťa. Ja by som to nesilila.
Ked zaspi v tvojej posteli,preneste ho fo jeho postele
Tak ako ti píše vyššie, treba to prijať a nebojovať s tým. To, že dcérka 2r spí sama je super, ale jeho potreby sú iné a skúste to prijať. Nebudeš rozčúlená, nebudeš na neho tlačiť a budete mať pohodu. Ja som mala podobný problém so synom, no on sa do 7r počúraval, tiež som s tým bojovala, ale teraz spatne si uvedomujem, že som nereagovala vždy dobre. Proste nevedel sa zobudiť na wc a nemohol za to. Okrem toho dievčatá sú takmer vo všetkých oblastiach vyspelejšie a samostatnejšie. A to, že čakáte tretie dieťatko, on za to nemože. Ber každé svoje dieťa ako samostatnú jedinečnú osobnosť. Nemali by sa vychovávať na úkor duhého súrodenca a už vobec nie porovnávať. Tvoj syn možno potrebuje viac kontaktu. Skús aj nad tým porozmýšľať. Ono to, že ty na neho tlačíš sa to nezmení, skor zhorší. Držím palce.
Prijať jeho potrebu, komunikovať, pýtať sa. Nebrať to ako problém. Postupne a pomaly to meniť.
Nie nasilu, nie s krikom, nie po zlom.
Hlavne NEporovnavat deti.
Skús sa ho pýtať, zistiť príčinu. Prípadne nech deti spávajú spolu v izbičke.