Ahojte mam otázku koľko spinkaju vaše 5mesacne babuliatka? Dcérka dokáže spinkať max pol hodinku takže spinka 3x do dňa po pol hodinke zdá sa mi to veľmi málo aký máte na to názor a co by ste mi odporučí l? Spinka cez deň výlučne v kociariku skúšala som prechádzky ani ti nepomáha hneď po 30minutach je hore ale zobudza sa unavená a uspať znova sa mi ju nijako nedarí ďakujem za vaše názory mamičky
@martinka13 občas sa zobudí pekne vyspata a o hodinku zasa spinka ale väčšinou sa stáva ze vidím na nej ze ešte by chcela spinkať ale čosi jej v tom bráni q ja už neviem prísť na to co
u nas pomohlo zaviest rezim. spanok 1x doobeda a 1x poobede. spociatku to bolo narocne kym si zvykol, potom uz to bolo bez problemov. po zobudeni 2-2,5 hodiny hore potom spanok. poobede to iste. pred vecernym spankom musel byt 4 hodiny hore
@jurly ako dlho trvalo kým si zvykol? Q to ste stanovili čas a potom ste sa ho snažili podržať hore do tej hodiny?
ano, v zavislosti od toho kedy sa zobudil. ako dlho to trvalo? uprimne si uz nepamatam, uz ma vyse 2 rokov. ano stalo sa nam, ze zaspal skor, tak sme ho nechali a po chvili 10-15 min. sme ho budili. idealne je ked to natahujes postupne, cize ak je hore 1 hod skusit to natiahnut na 1,5hod az sa dostanes na pozadovanu hodinu. syn sa budil okolo 6:30-7:30. 1x spanok okolo 9:00-10:00. spal do cca 11-12hod, 2.x siel spat okolo 14:00 spal do cca 16:00. pred vecerom 4 hodky hore a 20:00 isiel zas. samozrejme prisposobovala som mu podla potreby.
Moje boli obe polhodinove. Nepomohlo nic. A starsia od roka a pol nespala vobec. Ani v kociku nespali dlhsie, takze som ich potom davala spat iba doma, aby som v klude zacala varit, zapla pracku a vypila kavu. No ale napr v noci sa nebudili od 5,5 mesiaca, spali az do rana (ale pre starsiu bolo rano uz o 5).
@michaelamc nas tiez az tak vela nenaspal,casto to boli len polhodinky a mala bud spala aj 3hodiny vkuse alebo 3xpo polhodine.
Ale zas v noci spavali vyborne,bud ju prespali celu alebo sa zobudili raz,mala vynimocne 2x. No to bolo len o dani na prsnik a spali do par minut.
Ako ti spi v noci? Neskusala si ju mat v nosici? Mozno by dlhsie spinkala..
@siska53 nosič odmieta iba ak troska sa poprechádzať v noci je to teraz tak ze niekedy sa zobudí raz na papanie inokedy sa presadzuje celu noc ale neplace iba sa krúti po postieľke nespokojné sa otáča tak ju hladkam p nchrbatiku a zaspinka takže ale v skutku sú noci fajn dávam ju spinkať tak ze o šiestej sa kupeme a najneskôr o siedmej spinka o šiestej ráno budíček potom o ôsmej spi zas na pol hod ku a potom o. Pol12 je už unavená tak spi pol hod ku a potom okolo tretej do pol4
@simsalabim takže to znamená že nemám čakať nejakú znenu
@michaelamc Kazde dieta je ine, kazdemu sa inak meni rezim. Este tak pol roka, kym zacne spavat 1x do dna a vtedy sa to ako-tak ustali. Moja starsia spavala obcas 2x denne po 3 hodiny a obcas 3x po hodine. Mladsia spavala do roka 3x denne po pol hodine, obcas dala max. 15 minut. Takze kazda inak. Ale po tom jednom roku sa to trochu utrasie, uvidis.
@michaelamc asi je taky typ,co nepotrebuje tolko spat.. Nas maly nasledne okolo 17m.zacal vynechavat popoludnajsi spanok a,od 3.r.spi malokedy.
@michaelamc ja mam take deti 2"...u starsieho som to volala polhodinovky, mladsi spi :az 40minut: 😝 a potesim ta, maldsi sa uz 11mesiacov aj v noci budi kazdych40min.....ked prejde na 2 spanky bude to lepsie, ked na jeden tiez....to uz pospi aj hodku a pol 😀 proste su take deti.....mas jedno z nich....zmier sa s tym....
@sorciera24 😆😆😆potešujúce
@michaelamc ak ti spinká toľko v noci, zrejme jej cez deň tie polhodinovky bohato stačia. Skús jej posunúť čas večerného ukladania na spánok, postupne po desiatich, pätnástich minútach, uvidíš, či si posunie aj čas ranného vstávania, alebo bude dlhšie spať cez deň. V jej veku by som to ale nechala absolútne v jej réžii, iba by som ju dávala spinkať do postieľky, nie do kočíka. O pár mesiacov tu máš zimu, spať naobliekaná v kočíku nebude pre ňu možno také pohodlné, možno sa tam po Vianociach už ani nezmestí. V noci spinká kde? A ako ju uspíš?
V noci v postieľke spinka a zaspáva tak ze jej zapnem zvuk vysávača na YouTube a pohladkam ju a za 15min spinka
@timea7 ona by spinkala aj v pohode dnu ale. Bývam v dome tak sa juju snažím kým počasie dovolí dávať spinkať na vzduch v noci spinka v postieľke a zaspáva tak ze jej zapnem zvuk vysávača na YouTube a pohladkam ju a za 15min spinka
@michaelamc tes sa že ti spí ako spí,ja uspavam na prsniku a teším sa z mi cez deň dá dva spanky jeden hod a pol druhy hodku a to super že až toľko ak spí,v noci sme hore aj každú pol hod,posledný týždeň sa aj zobudi kvôli zubom a sme hore hodky alebo hodinku, myslím že dokonalosť neexistuje 😄nie v zlom
@michaelamc ahoj tiež sme tak fungovali cez deň, len v kočíku, niekedy pospala aj 2 a pol hod inokedy len pol hod a už ju nebolo možné uspať a bolo to stále horšie...síce sa nám podarilo prejsť na spánok na posteli ale spala vždy len hodinku aj menej, asi od 10mes akoby sa zázrak stal sama od seba začala spať dlhšie, teraz má 1rok a 2mes a zaspával okolo 1hod poobede a spí tak 2-3hod.
@mily7 ja mam to šťastie že prvé zúbky sú von bez pľacu teplôt len niekedy mrmkala ale inak v poho
@jurly ďakujem pekne skvelá rada ako náhle som začala riešiť režim dcérka spinka ráno hodinku na obed dva a pol poobede pol hodinku a potom o siedme kupeme o. Ôsmej krásne spinka naozaj ďakujem veľmi si pomohla
@michaelamc si sikulka ,ked sa to podarilo dat do poriadku a rado sa stalo, som velmi velmi rada, ze to pomohlo 😎 .lebo sami sme bojovali nielen cez den ale aj v noci 😀 tak nech je dcerka zdrava a robi len radost
@michaelamc a dakujem za spatnu vazbu, to sa tu málokedy stane 😉
@jurly musela som sa poďakovať lebo už som ani ne dúfala ze sa to nápravy najradšej by som ti šampanské poslala
@michaelamc, ja si myslim, ze spanok u deti je velmi individualny. Nasa spavala cez den 20-45 minut v5 mesacna 3 x denne, potom 2x denne...noci stale zle, teraz ma 6 rokov a noc prespi malokedy.
@katka1981 áno je to pravda ale mne nastastie stanovenie režimu veľmi pomohlo
@michaelamc, to sa velmi tesim, potom som to citala, uzasne, nech mate skvely spanok
@katka1981 ďakujem uvidíme ze do kedy to vydrží lebo vraj sa deťom tie spanky stále menia
@michaelamc, ano menia, mozno vas caka separacna uzkost, nezlakni sa ked sa bude v noci o mesiac dva nonstop budit, to je normalne. Ale neskor sa to bude len zlepsovat
@katka1981 ďakujem za upozornenie takto budem vedieť že ne stresovať a co sa deje ze sa to tak mení? Co je ta úzkosť?
@michaelamc si zlata. svet je maly mozno sa raz stretneme a vypijeme ho spolu na zdravie nasich deticiek 😀
To isté bolo u nás. Mala ma teraz 8,5 mesiaca. Snažím sa ju dávať už len 3 x spať. Pred tým spala 4 x po pol hodku. Teraz aspon prvý spánok zvykne byť 1-1,5 hodinu. Ona sa ale vždy budila vyspata akoby spala 3 hodiny. V noci spi dobre.