Spánok 3-mesačnej dcérky

veronikasulajova
17. aug 2022

Ahojte, mam malicku ktora bude mat 3 mesiace. Od prichodu z porodnice mame problem z uspavanim. Na prsniku mi nezaspi, skor ju to akoby preberie. Je velmi aktivna a vnimava od zaciatku nebola spachtos. Ked pride jej cas ze je unavena spusti velky plac. Je napapana prebalena v suchu, v tomto teple nezavinujem a ani to nema rada. V kociku vydrzi kym nechce spinkat takisto v postielke. Pokial chce spat nemozme ju nikam polozit akoby nechcela lezat na chrbte.Nakoniec po 2 mesiacov staleho placu sme sa rozhodli pre fitloptu kde ako tak zaspi -pouzivam nosic aj satku. Ale je to hrozne unavne pretoze spinka cely den (cca 4 spanky) na mne poradte co robit ako ju naucit na nieco ine alebo co robim nespravne. Zarucene radysme uz skusili vsetky, skor potrebujem nieco nezvycajne. Dakujem

hilda08
17. aug 2022

@veronikasulajova moj tiez zozaciatku vobec nechcel spat na chrbte, ukladala som ho nabok, za chrbtom som ho rukou podopierala a druhou hladkala po čele😀 len tak mi zaspal mimo nosica…ked sa naucil sám davat na bok zrazu chcel spavat uz len na chrbte 🤷‍♀️

renka30
17. aug 2022

Moja mladšia dcéra od narodenia nechcela spať na chrbte, tak sme kúpili monitor dychu a spala len na brušku

ls56
17. aug 2022

Joj..mam odskakane na fitlopte cca 4-5mesiacov, viem o čom hovoriš😂 ale inak.. skus uložiť na bruško.. ja viem, že by sa to nemalo,ale pustiš monitor dychu a budeš pravidelne kontrolovať. V noci spinka na chrbte?

nui_concept
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikasulajova
autor
19. aug 2022

@ls56 v noci sa prevali na chrbat ale tiezmam pocit ze ju to rusi, ked zaspi je na boku ale otoci sa. A na brusko som ju skusala dat cez den lenze strasne place postupne viac a viac, neviem mam ju nutit aj ked place? Cca 20 minut som ju nechala

ls56
20. aug 2022

@veronikasulajova ak sa 3 mesacnej nepaci na brusku aj za bdela,tak urcite by som s tym zacala nieco robit,lebo od tejto polohy sa odvija dalsie napredovanie. Ak nechce spinkat na brusku,tak by som ju nenutila.

matkahelka
20. aug 2022

@veronikasulajova plne suhlasim s
@ls56 babatko musi byt na brusku co najviac, pretoze od toho sa odvija, ci bude schopne sa pretacat, lozit, stvornozkovat.
Ja mam 9 mesacnu a na chrbte mi zaspala malokedy. od narodenia vzdy len na boku vzdy opreta v kociku, v postielke. a odkedy sa vie pretacat, cca od 6.5 mesiaca, tak sa vzdy v spanku pretoci a spi na brusku. vzdy. ci cez den, ci v noci.

veronikasulajova
autor
20. aug 2022

@matkahelka ahoj, myslela som tak ze ked ju dam unavenu na brusko do postielky (na denny spanok) chvilu dviha hlavicku a je aktivna avsak potom tym ze chce spinkat zacne plakat a je viac a viac nervozna....unavi sa maximalne ale nezaspi tak neviem 🤔..mam to skusat aj ked place?.. Vramci dna ked ju dam na brusko tak vydrzi a kuka sa na predmety cca 10 15 minut potom sa chce otocit..

matkahelka
20. aug 2022

@veronikasulajova aha, tak to je potom ok.myslela spm, ze vobec nechce byt na brusku. moju treba tlapkat po ritke, tiez obcas place, ked je uz unavena, ale do par minut je tuha.

veronikasulajova
autor
20. aug 2022

@matkahelka vyskusame

beata_k
20. aug 2022

@veronikasulajova Nechapem co by si mala robit nespravne. Dieta chce byt s matkou. Tak ho ponos v nosici a hotovo. Neskor sa nauci zaspat v nosici a zvysok spanku prespat v postielke.

sakaca
24. aug 2022

@veronikasulajova no ja som tak fungovala s Rischino nosičom do 9 mesiacov, potom začala akceptovať kočík alebo v posteli ale len sp mnou. Spánok je najväčší nepriateľ a od 2 r nespi vôbec cez deň

veronikasulajova
autor
24. aug 2022

@ls56 a ako ste sa zbavili fitlopty

veronikasulajova
autor
24. aug 2022

@beata_k rozumiem len je to unavne 24/7 no.. Nevzdavame sa

beata_k
24. aug 2022

@veronikasulajova Ja viem, ze je to unavne. Materstvo je tazka praca.

ls56
24. aug 2022

@veronikasulajova nic som preto nerobila. Jedneho dna sa mi zacala vzpierat, ked som ju hojdala a brutalne plakat. Tak som ju polozila do postele lahla si vedla nej, dala ruku a zaspala. Jednoducho z toho vyrastla a asi jej to islo uz na nervy. A inak odvtedy nechce spat ani v kociku a ma rada klud pri zaspavani,ziadne zvuky,natriasanie.