Spánok 27 mesačného dieťaťa

24mima
26. mar 2018

Ahojte mamičky, chcela by som sa vás spýtať ako spia vaše detičky v tomto veku. My máme už dlhšie obdobie, že sa malá zobudí v noci cca po 3-5 hodinovom spaní a je hore. Čas dokiaľ nanovo zaspí trvá od 1,5 až 4 hodín. Ak je hore tak po mne lozí, prelieza ma, rozpráva si, cmúľa prst(má taký zlozvyk)-to naznačuje, že by aj zaspala, ale nezaspí. Už som úplne z takýchto nocí "vycucnuta" bez energie, nervózna☹. Spávam s malou v izbe, tento víkend ma pri nej vymenil muž, aby som sa vyspala. Po dvoch takýchto nociach, ktoré s ňou prežil, včerajší deň preležal a zo spoločnej nedele väčšinu času prespal. Skúšala som už všetko možné spanie samej v izbičke(ak by som ju ja rušila spaním), dávanie neskôr spať, dať mlieko, objatie,...už fakt neviem čo...Malá spí cez deň 1,5 až 2,5 hodiny podľa toho čo naspí v noci, večer ju dávam spať okolo deviatej +- pol hodinka. Máte aj vy niektorá takéto baby? Je to len obdobie? Poraďte ako ďalej...Ďakujem.

simusska
26. mar 2018

Moja mala má teraz presne rovnaký vek. Momentálne spí celú noc, no asi pred pol rokom sme mali to isté. Taktiež nič nepomáhalo, prešlo to samé. Keď bola v noci hore aj 4 hodiny tak som ju z postieľky nevyberala, neozvala sa ku nej. Ona si tam ležala a blabotala. Trvalo to možno mesiac a samo sa to upravilo zo dňa na deň.

alenie_
26. mar 2018

Ahoj. Moja ma 25 ale co si pamatam u predchadzajucej a uz vidim, ze to prichadza aj u tejto mladsej, skratka nevybije tolko energie cez den a dnes tiez vstala v noci od 4 do 6 rano, co sa ako pises, ukladala ale nespala. Potom este na hodinku rano zaspala. Ale podla mna je to tym, ked sme menej vonku a ona cez den viac spi. Vcera aj predvcerom spala cez den 2 a 3 hodiny a vonku sme boli iba raz, lebo starsia kasle. Tak dnes v noci bola "vyspata". Skus to takto odsledovat.

24mima
autor
26. mar 2018

@simusska ono to trvá už dosť dlho, určite viac ako pol roka. Myslela som si spočiatku, že to môže súvisieť so zúbkami, ale zatiaľ nič(chýbajú nám posledné 5-ky). Naša malá spí už vo veľkej posteli, ktorá sa dá roztiahnuť na dvojlôžko. V postieľke sa budila ešte viac, lebo sa búchala o tyčky a budilo ju to. Skúšala som ju dať spať samú v izbe, prvá noc bola ako tak, pri druhej sa zobudila o jednej vyrazila nám dvere do spálne a bola hore do štvrtej...

24mima
autor
26. mar 2018

@alenie_ naša má strašne veľa energie cez deň sa skoro vôbec nezastaví, nesadne,...chodíme na prechádzky každý deň doobeda a večer...dokonca aj vtedy keď bola vonku fakt zima sme išli, keď len na chvíľu, teraz keď bolo pekne skákali sme na trampolíne,...tiež som si myslela, že má veľa energie a vymýšľala som rôzne aktivity, aby som ju unavila,...nepomáha. Muž mi povedal nedať cez deň spať, ale to nie je riešenie lebo viem, že poobednajší spánok potrebuje, sama sa naň vypýta,...

dzinka777
26. mar 2018

ahoj. No my sme mali s tým problém keď bol malý.zobudil sa a nespal 2 hodiny (ale to mal 2 mesiace). náš malý má teraz taký istý vek ako tvoje. Večer ho ukladám o 20.00,musím byť pri ňom lebo plače. Doteraz vždy pri ňom v izbe spal manžel a ja v spálni,lebo mne ráno zvoní budík 03.30 - 4.00 (varím ráno) a potom utekám do práce. No teraz ho 4 deň učím,že musí spinkať sám. Keď zaspí (okolo 20.30),odchádzam od neho preč.Vždy mu poviem,že nech ma zavolá a ja ho budem počuť vo vysielačke a mamka hneď príde. prvú noc keď sa zobudil o 4 ráno na mlieko a zistil že nikto nieje v izbe tak plakal. Keď som prišla k nemu,opýtala som sa ho:prišla mamka hneď ako som ťa počula?povedal áno a bol spokojný. druhú noc sa zobudil nad ránom a pekne ma už zavolal mamka chcem mlieko, žiadny plač nebol a odvtedy je pokoj. spravím mu mlieko,poviem že mamka ide na wc alebo sa napiť vody a on kľudne zaspí sám.

bosoriak
26. mar 2018

@24mima Skus zrusit denny spanok. 2.5hodiny spat cez den je podla mna prilis vela pre take velke dieta. Skus ju tak po hodine jemne zobudit. Ak sa totiz doruzova vyspi cez den, v noci jej netreba. A ak by si skusila uplne zrusit denny spanok, pokojne uloz dieta aj o siestej vecer. Mne sa uspavanie o 21 - 21:30 zda strasne neskoro na tak male dieta. Vsetky moje deti odjakziva spali najneskor o osmej vecer a aj to uz na nich bolo castokrat neskoro. Mali sme obdobie, ked mali 5 a 3 roky, ze chodili spavat o pol siestej vecer. Spali celu noc az do rana same.

Zaroven ak je aj v noci hore, nech si je, ty sa tvar, ze spis, nezapinaj svetlo, neozyvaj sa jej, maximalne pohladkat a posepkat, ze je noc a spime.

Ono to prejde, ale urcite by som to aspon skusila upravit, ved to je naozaj hrozne, ked sa nevyspis.

Drzim palce.

alenie_
26. mar 2018

@24mima dokelu! tak to neviem poradiť :/ Asi len neboj, všetko raz prejde 🙂)) drž sa moja.

karin04
26. mar 2018

My sme mali podobný problém no potom sme zmenili režim a odvtedy prespí sámv izbičke celú noc. A ak sa náhodou zobudí tak iba preto ze na nočník, potom si ide pekne lahnut a spi dalej.

stankadu
26. mar 2018

ja mám už velké baby no robili to isté, ako cez kopirák. Tak som im zrušila poobedný spánok. To mali okolo 24 mesiacov. Ani neviem ako a nočný spánok sa razom zmenil. Niekedy ešte počas hrania cez deň zaspali ale to som ich zobudila tak po 30 minutach. No každé dieťa je iné. Musíš len skúšať. Moja staršia dcéra napr. od malinkého bábatka nezaspala večer skôr ako o 21 hod. A to som fakt skúšala všetko možné aj nemožné, aj s doktorkou som sa radila. A nič nepomohlo, proste o 21.00 zalomila a spala.

siska53
26. mar 2018

@24mima pozri,su deti,ktore maju mensiu potrebu spanku. Aj nas tak potrebuje menej spat.ked spaval v skolke,nevedel zaspat vecer. Nebudil sa uprosred,ale zaspaval 22-23.. Malej som.zredukovala.spanok,maximalne do 14:30 som ju nechala,ked som zistila,ze potom nevie tiez zaspat...
Takze tma,ked spi a zoudi sa,nechat len lampicku,ty sa hraj,ked chces,ale my spime.. A skusit. nedat zaspat.

terezia23
26. mar 2018

@24mima chcem ta len povzbudit, máme rovnaký problém už pol roka. Tiež malý vstane a nespí aj 4 hodiny, pritom zíva, šúcha si oči, plače od únavy a nevie zaspať...napriek mojej snahe ho všemožne uspať. Riešili sme to aj s neurologičkou. Hovorila, že sú také typy detí (inak zdravé) ktorým vlastne niet pomoci. Treba "vydržať", bolo nám poradené. Tak držíme, ale je to presne ako píšeš veľmi ťažké. Stále sme unavení, robíme len to čo treba, najnutnejšie. Spánok je základ a keď ho človek nemá tak je ako zombie. Niekedy mi je na vracanie od nedostatku spánku a príde nasledujúca noc a scenár sa zopakuje...úplne ťa chápem. Ja sa snažím samu seba povzbudiť tým, že "je to len obdobie, ktoré prejde" aj keď sakra ťažké. Držte sa!

24mima
autor
26. mar 2018

@bosoriak ten čas na spanie je väčšinou 1,5 hodinový, dlhší býva len výnimočne(po horšej noci),...na začiatku keď bola maličká som ju kupala o siedmej a straaašne dlho uspávala, časom som zistila, že keď ju uložím neskôr krásne zaspí a teraz dokonca aj sama dám jej pusu a mliečko, len to jej zobúdzanie uprostred noci. Keď sa zobudí idem jej po tme spraviť mlieko ani nezapínam svetlo v kuchyni, nič nehovorím, nepomáha to som už skúšala☹..vyskúšam skrátiť ešte viac denný spánok, či to bude lepšie. Dakujem za radu🙂

24mima
autor
26. mar 2018

@alenie_ Ďakujem, posnažím sa🙂

24mima
autor
26. mar 2018

@terezia23 Som rada, že je tu aspoň niekto, kto zažíva to isté čo ja a chápe to. Všade len počúvam ako deti mojich kamarátok spia celú noc a keď im poviem ako spí naša malá, tak nechápu ako je to možné...už by som sa konečne rada vyspala,...teraz je to asi mesiac čo sa muž ponúkol že cez víkend buď jeden alebo dva dni bude spať s malou a ten spánok čo vtedy mám je super, ráno plná energie(horšie je to s mužom potom). Aj ja som už rozmýšľala nad neurologičkou, ale myslím si, že mi povie čo tebe ,...koľko má tvoj malý?

mueezin
26. mar 2018

Vvvv

terezia23
26. mar 2018

@24mima viem ta pochopit, ja uz radsej nikomu nerozpravam ako spi moj maly, lebo som zazila par pohladov hovoriacich za vsetko, ze sme si ho naucili a podobne, ze asi je nervozny zo mna, lebo vraj kludna mamina kludne dieta...proste vsade same pochopenie, najma v sirsej rodine :( moj syn ma rok a pol. Vecer aj velmi tazko zaspava, aj 2 hodiny a akceptuje len mna, s tatkom nechce zaspat a v noci len pri mne, keby som sla len na zachod zisti to a narieka. Pediater nepomohol, skusili sme neurologa ale pani doktorka povedala, ze je to typ dietata a sama mala doma "nespavca" tym ma trosku povzbudila. Nasla som jeden clanok kde odporucali takymto detom, co sa v noci budia a nevedia zaspat davat ich ovela skor spat napr uz o 18:00. Skusili sme, zobudil sa o 22:00 uplne naspaty 🙂 a tahali sme do jednej v noci. Ale mozno inym detom to zabera.

lubina
26. mar 2018

@24mima Ahoj, nase obe dcerky prstali spavat cez den ked mali jedna 22 mesiacov a druha 24. Cez den to bolo spociatku tazsie, ale chodili spat o 19 vecer a spali krasne do rana. Ak spali popoludni, tak bola cela noc "neznesitelna", bud is li spat velmi neskoro alebo sa v noci budili. Ja som to konzultovala s lekarkou vtedy a ta mi povedala, ze dieta tohto veku ma spat takych 11-12 hodin denne. Ak tento cas dostane v noci, co nase deti dostali lebo spali cca 19:00 do medzi 6-:00 rano, tak ze uz spanok cez den je akoby navyse a dieta ho nepotrebuje. Po mesiaci sme nabehli na rezim bez spanku v uplnej pohode a spanok v noci sa upravil sam od seba, kazdy si oddychol, aj deti a aj ja. Deti sa v klude vyspali, nechodili spat o pol noci alebo sa nebudili v noci. A ja som mala tiez konecne klud v noci. Cize toto je moja skusenost, ale mosno aj tvoje dieta, ktore ma 27 mes. uz nepotrebuje denny spanok...

silesias
26. mar 2018

Tak mi takto fungujeme už vyše roka. Tiež sme bežne hore aj 3hodiny ale my máme bohužiaľ problém 😥
Ja len že v tom niesi sama. Buď rada ze máš zdravé dieťatko. To my niektorý musíme trpieť prebdené noci a omnoho ťažšie dni.

marlenka222
26. mar 2018

Baby ja som mala doma uplne to iste. Vyhodte cokolady do kosa,dzusy ani nekupujte, jedlo doma uvarene. Uvarte caj materina duska a medovka. Nepride to o den,dva. Moja odvtedy co cokolada a sladke na pridel,spi ako zabita.

janickacrazy
26. mar 2018

@marlenka222 No len to tiež nemusí fungovať na každé dieťa, moj druhý syn bol nespavec, síce "spal" celú noc, ale nepokojne, budil sa, mrmlal si, kopal, kričal zo spánku, stále sa mrvil, hemžil, ráno vstával o 4 od narodenia do 2 rokov, od roka nespal vôbec cez den, sladkosti ochutnal prvý raz ako 3ročný v školke, džúsy ani sirupy a sladké vody nepije doteraz, okrem teda školky a predsa mal problémy so spánkom. Ale máš pravdu, že sladkosti toto zhoršujú.

ankare
26. mar 2018

Moj bude mať v júli 3 roky a ešte som nespala v noci viac než 4 hodiny suvisle. Často sa budí a nevie zaspat znovu aj 2 hodiny v noci. A dlho mal obdobie, ktoré popisujes ty. Po 2 hodinách spánku v noci sa úplne prebudil a bdeli sme hodiny. Jednoducho sa mu nedalo spať. Skoncilo to v októbri, klop, klop. Ale stále nevie suvisle. A chodí neskoro spať.
Je to o drzku, na druhé dieťa ani nepomyslim.

bosoriak
26. mar 2018

@24mima A mlieko by som 27mesacnemu dietatu nedavala v noci ani nahodou. Voda z pohara a hotovo, ja takto fungujem so vsetkymi detmi od roka. mlieko v noci je tazke na zaludok a este aj kazi zuby. Asi to nesposobuje ten zly spanok, ale ked uz budes upravovat rezim, sekla by som rovno aj s tymto.

marlenka222
26. mar 2018

@janickacrazy nemusi len ked clovek hlada nieco, co pomoze,ani sa nenazda co robi zle a pritom je to jednoduche obcas. Obcas moze aj na hlave stat a nic sa nezmeni

janalo
26. mar 2018

Mne mala (27 m.) spala od 1 r. celu noc, len v pislednych tyzdnoch sa zacala budit a pytat mlieko. Mlieko som jej vždy spravila a spala dalej. Uz ma ale nebavilo stale kvoli tomu vstavat, tak som jej jeden vecer vysvetlila, ze jednoducho sa v noci pit mlieko nebude a hotovo. Odvtedy spi zase pekne. Je mi jasn3 ze na kazde dieta plati nieco ine ale treba skusat. Nedat spat cez obed.. Pri vsetkom ale treba podla mna vydrzat par dni aspon. Ja osobne by som ju dala spat do vlastn3j izby a snazila vysvetlit, ze aj mama sa musi vyspat a nech lezi v posteli, z3 nemusi spat al3 aspon oddychovat. V kazdom pripade drzim palce!

simusska
27. mar 2018

@24mima a ráno spí dokedy? A poobede? Ja by som denný spánok netušila, iba ho skrátila. My to máme takto: v noci spí od 20:00-6:00 a potom od 11:00-13:00. Ráno sa budi skoro lebo staršia ide do školy a robí hluk

nikola81
29. mar 2018

U nas riesim nieco podobne. My mame 21 mesiacov, nikdy nebol velky spac. Vstava cca o 6:00 a potom chodi o 11:00 a spi do 13:00
Vecer mame zauzivane kupanie o 18:30 a v postielke je o 19:00. Zaspi sam bez mrnknutia, ale uz tyzden sa prebera okolo 23:00, hadze sa, nahlas nervozne mrnci, bucha nohou o postielku az sa cela otriasa, trva to niekedy az do 2:00
Sme z toho zufali, uz sme mali taketo obdobie asi ked mal 6 mesiacov, myslela som ze z toho vyrastie ale figu je to tu zas. Uz neviem co urobit. Spaval celu noc, a zrazu takato zmena. Sladke som obmedzila na minimum, vecer mu nic tazke nedavam jest. On je celkovo nepokojne dieta. Neobsedi sekundu, ziadne hracky a hry ho nezijumaju dlhsie ako 5 minut. Chodime pravidelne von, neviem v com je chyba, len uz som unavena a zufala

24mima
autor
29. mar 2018

@simusska ráno spí podľa toho kedy zaspí v noci po prebudení väčšinou dospí 1-2 hodiny, takze vstava bud o siestej alebo siedmej rano výnimocne o osmej. teraz som skúšala dva dni ju budiť cez obedný spánok spala iba hodinku ale aj tak to nepomohlo túto noc sa zobudila o stvrtej a zaspala o 6:10 zobudila sa pred osmou. Ak jej zrátam denný a nocný spánok spí zhruba 8-10 hodín(na jej vek podľa mňa málo).