Spánok 26 mesačného a 2 týždňového súrodenca

alex1983
6. dec 2012

Ahojte maminky. Mám dve deticky, jedna ma 26 mesiacov a druha 2 tyzdne. Starsia je velmi rozumna aj mi pomoze co jej kazem a tak. Ale neviem co so spankom v noci. Dcerky sa navzajom budia. Mame dvojizbovy byt, takze aj starsia aj mladsia spinkaju s nami. Akonahle sa mladsia zobudi, idem do vedlajsej izby a tam ju prebalim a kojim. Nato sa starsia zobudi ze kde je mama a zacne plakat a preberie sa. Nepomaha ani to ked jej poviem ze nakojim sestricku a pridem si k nej lazkat... Budem vdacna za Vase rady 😉

fialkaa
6. dec 2012

som zvedava, co ti baby poradia, mna to tiez caka. mame 2izbovy byt, maly bude mat 3 roky, mensi sa narodi o mesiac. ja si to predstavujem tak, ze ked sa babo zobudi na papanie, este v posteli ho nakojim, cize uz nebude mat dovod plakat, takze nezoibudi starsieho a potom ho v tichosti pri malom svetle prebalim. musis s mensim chodit do vedlajsej izby? mozno by sa dcerka citila bezpecnejsie, keby ta videla v spalni. asi ma slabsi spanok. moj syn, ked uz zaspi, spi celkom tvrdo, mozem pri nom svietit a citat, tak dufam, ze ho brasko nebude velmi rusit. len ja si to zatial predstavujem celkom pohodovo, pretoze maly bol velmi kludne babatko a zatial neviem, co ma caka pri jeho bracekovi ....

zuzi0911
6. dec 2012

@alex1983 ahoj starsia spavala v izbe.a mladsia snami na rozkladacom gauci. alebo sme tam mali postielku.cez den spavali v izbe v noci takto.

anet1812
6. dec 2012

Ja som mala vekový rozdiel medzi deťmi presne 2 roky a 20 dní a tiež sme spávali všetci spolu v jednej izbe...Pokiaľ si pamätám,malej trvalo asi 2 týždne,kým si zvykla,potom už plač v noci ignorovala a nebudila sa naň...takže ja si myslím,že ešte chvíľku počkaj,nikam v noci neodchádzaj a aj tebe si zvykne.Podľa mňa jej tiež skôr vadí to,že z izby odídeš.

salome123
6. dec 2012

mam presne taky isty vek. rozdiel... prva dcera oktober 2010 a teraz nova herecka november 2012. my sme to vyriesili s muzom tak, ze manzel spava so starsou v jednej izbe a ja spim s malou v inej izbe. vrelo odporucam 🙂))

fanta
6. dec 2012

U nas je to tak ako u salome123, muz spi so starsou v jednej a ja s mladsou v druhej izbe. Nemate v obyvacke rozkladaci gauc, ze by ste chvilu spavali takto?

xenicka13
6. dec 2012

my spavame tiez spolu, deti sa tiez zo zaciatku budili, ale ja som z izby neodchadzala, zapla som nocnu lampu a tak robila vsetko okolo babatka

ludkazh
7. dec 2012

u nas je to taktiež... 🙂 tatino spava so staršou v spalni a ja s malou v obyvačke,kedže mame dvoj-izbovy byt..... 😉

jankagun
7. dec 2012

my budeme mat vek.rozdiel len 1rok a 9mesiacov medzi detmi,takze starsiu dceru (má 16mesiacov)sa snazime naucit spat samú v izbe,zatial to ide,no uvidime ked pride male.mozno budeme musiet byt vsetci spolu v jednej izbe...tvoja asi nechce byt sama v izbe,vsak?.. no kazdopadne drzim palce 🙂