Spánok 21 mesačného dieťaťa

24. jan 2022

Ahojte, mozno budete vediet poradit. Ale kedy vam prestali deti spavat? Ja uz mam sice druhe, ale od babatka je to s nim so spanim na prasky. A teraz zacal robit to, ze ledva ho okolo 13:00-13:30 uspim, co vymysla. Ale problem je, ze on potiahne tri hodiny. Ale nie v kuse. Kazdu chvilku musim k nemu ist a uspat ho. Sam si to ziada. Potom spi do 16:30-17:00 a vecer je to katastrofa. Pred 21:30 samozrejme nezaspi 🙄
Rano vstava okolo 7:30-8:00. Akosi sa mi to nedari mu nastavit. Zacal to robit minuly tyzden. Uplne si prestavil rezim. Akoze este by som to akceptovala, ale spi sice 3h ale neviem nic poriadne urobit. Nakolko kazdu chvilku musim k nemu ist. Spi strasne trhane. Aj v noci. Nerozumiem tomu. Vychadza mi z toho, ze uz nepotrebuje cez den spat? Ci ako 😂🤦‍♀️
Potesim sa kazdej skusenosti a rade. Dakujem

zuzuliennka1
24. jan 2022

a preco ho nechas az tri hodiny? to sa mi zda privela.. ked ho teda uspis o tej jednej poobede - nechala by som ho spat do druhej, pol 3 maximalne.. poobede von, vybehat vylietat a zaspi urcite skor, ako 21:30

autor
24. jan 2022

@zuzuliennka1 lebo sam sa potom pyta este spat ked za nim pridem. Skor mi ide o to, preco spi tak trhane

emilka_1
24. jan 2022

Stačí pozmeniť režim a bude to dobre 🙂 detičky spať na obed určite potrebujú.
Ráno je to celkom ok, ale obedny spánok máš veľmi neskoro. Mne aj starší chodí spať najneskôr o 11:30.
Spia akokedy, priemerne do 13:30, a večer sme v posteli o pol 8, zaspia o pol 9 max.
Možno preto máš problém ho uspat na obed, lebo je to dosť neskoro. 🤔

zuzuliennka1
24. jan 2022

no ja som syna normalne budila, semtam aj nasilu, nenechala som ho spat dlhsie ako hodinu, vynimocne hodinu a pol, lebo to uplne potom rozhodilo den aj noc.
odporucam na instagrame prispevok od “spinkajbabo” - prispevok sa vola: kedy budit dieta zo spanku… obcas je to nutne, a vidi sa mi to aj vas pripad

zuzuliennka1
24. jan 2022

@emilka_1 nemusi to byt neskoro, mne syn zaspaval v tomto veku o 14:00 ako hodinky, na minutu presne, ale tiez by, spachtos, potiahol aj tri hodiny, ale nenechala som

ailiba
24. jan 2022

Podľa mňa je tiež 3 hodiny poobede priveľa. Odporúčam skrátiť to na polovicu. Možno to zlepší aj večerný spánok. No upokojím ta, môj syn má zhruba ten istý vek, poobede spi sotva hodinu, večer zaspáva cca 22:15 a budí sa pred 7:30-8:00. Takže ešte ste na tom dobre.

autor
24. jan 2022

@emilka_1 on urcite nezaspi o 3 hodiny od nocneho spanku 🤷‍♀️
@zuzuliennka1 Skusim teda budit po hodine a pol. Ono to doteraz bolo ok. Spal od 12:30 do 15-15;30 a vecer o 20:30 uz spal. Neviem co si to teraz poprehadzoval cele 🙈

autor
24. jan 2022

@ailiba 😆 tak to ano

emilka_1
24. jan 2022

Tak jedine skrátiť obedny spánok, a aj večer pôjde určite skôr spať.

ailiba
24. jan 2022

To vieš, každé dieťatko je iné, mame rôznu potrebu spánku, čo uz🤷‍♀️. A ešte čo sa týka toho trhaneho spánku.... Chodí spať dosť najedený? Co robí pred spaním? Treba kludnu aktivitu. To sú moje skúsenosti.

zuzuliennka1
24. jan 2022

spal do 15:30, lenze teraz pises, ze potiahne aj do 17:00, to je rozdiel hodina a pol. Jednoznacne treba upravit/skratit poobedny spanok.

autor
24. jan 2022

Dakujem kocky. Skusime to skratit 🤷‍♀️
@ailiba no najedeny. Idu mu 4 stolicky posledne, cize je to skor jedenie nejedenie. Viac menej vyvar, suche cestoviny, ryzu s masom, Cistu ryzu, cestoviny s vajickom a vajickovu polievku. A skoncila som z jeho jedalnickom 🙈

ailiba
24. jan 2022

Celkom pekne papa... Ale môže to byť aj z tých zúbkov... Môj syn vtedy tiež v noci každú chvíľu kričal a bol hore.

ahaknaj
24. jan 2022

Tak môj 2 ročný zaspáva pravidelne o 13,30. Skôr nezaspí aj keď je unavený a vybehany. A potiahne dve hodiny. Večer zaspáva o 21,00-21,30 a ráno vstáva o 4 na mlieko a úplne o 6,30 - 7.00 a nič s tým nepohne nikto. Doba bdenia medzi 5- 7 hodín v ich veku je už normálna, treba aby mali dosť aktivít a len sa zmieriť s tým že toto obdobie prejde 🤣 potom budú v 15 rokoch chcieť späť do jedenásť 🤣

ivangeline
24. jan 2022

Hodina a pol az 2 na obed. Avsak do pol 3/3 hore. Inac spi trhane...lebo sa tak naucil. Nechod za nim viac ako raz na obed a postuone aj to odburaj. Nebude spat? Nech nespi a zaspi radsej o 19tej vecer. ;)

autor
28. jan 2022

Dievcata, naozaj ste mi pomohli. Davam ho spat najneskor o 12:30 a v pohode zaspi. Je pravda, ze rano skor vstava, lebo starsiemu skoncilo distancne, cize vacsinou vstane so mnou🤷‍♀️ Ale spi od tej 12,30–15:00 max a pred 21:00 uz spi. A aj nocny spanok sa znacne zlepsil. A cez den sa preberie max raz a potom este na pol hodku zadriemka. Ale nemusim k nemu behat kazdych 20 min🙏 Naozaj dakujem a som rada, ze sa tu najdu este normalne zeny s normalnymi prispevkami bez potreby hejtovat a zhadzovat. Este raz dakujem 🙏