Spánok 20 týždňového bábätka

kattien1992
19. máj 2021

Ahojte, mam malého synčeka. Poslednou dobou je náš spanok katastrofa. Zaspáva na prse alebo v kočíku cez deň na dlhsie, inak 30 minútové spánky a vnoci niekedy aj 10x hore :/ každý deň chodí spat pravidelne 19:30 po kupani. Chcem sa spýtať na nejaké tipy, triky alebo literatúru, ktorá vám pomohla naučiť bábätko zaspávať mimo prsa,alebo zlepšila kvalitu spánku. Ďakujem za každú radu. Nespi s nami v posteli, ale má postieľku prirazenu k boku mojej postele.

lvula
19. máj 2021

Nemam radu, len ma pobavilo ako som si musela prepočítavať, kolko ma tvoje dieťa vlastne mesiacov 😅 Mozno ked bude mat 100 týždňov, sa ten spánok zlepší 😉

kkovacovak
19. máj 2021

@lvula áno aj mňa toto vždy pobaví 😄 pre ostatných komentujúcich: má 5 mesiacov...aby ste to nemuseli rátať 😁 nie je za čo

lvula
19. máj 2021

@kkovacovak ako ja chápem, ze mozog treba precvičovať aj na materskej, ale toto mi príde už príliš 😅

kkovacovak
19. máj 2021

@lvula a keď bude mať 4 roky tak to zas bude 48 mesiacov 😄

dodka6
19. máj 2021

@kattien1992 skús poriadne vyvetrať pred spánkom. Mne zle spali, vždy, keď im bolo príliš teplo. A posledný denný spánok max do 17. U nás to pomohlo.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucylliana
19. máj 2021

Môže to byť tiež len nejaké obdobie mne tiež tak spával že zaspal an prsníku potom na ňom zaspať nechcel len v postieľke niekedy spal hodinu niekedy 30minut každý mesiac mal niečo iné 🤣 teraz mame 11mesiacov a stále je že niekedy zaspí s čajikom v posteli inokedy na mne na kresle inokedy zasa na rukách ale nočný spánok ma tiež zlí keď je mu teplo u nás je na spanie teplota 18-19stupňov a je spokojný a ďalšia vec môžu ísť zuby to bývajú deti nekludne či cez deň alebo v noci

lentilkaxxx
25. máj 2021

Skoro celý deň (že vraj) spia deti do cca 3 mesiacov. Výnimky potvrdzujú pravidlo. Syn nespal od narodenia poriadne, viac bol hore ako spal. Neter chrápe už skoro 5 mesiacov nonstop. Kojené deti majú ZVÄČŠA horší - plytší spánok ako deti na UM, ktoré viac zaťaží žalúdok. Nevedia tak nadväzovať na ďalšie spankove cykly. Aby syn v noci spal, vždy sa musím zobudiť skôr ako on a podať mu vypadnutý dudlík alebo dať mlieko každé 2-3 hodiny (odmietol sa kojiť, tak do 8 mesiacov som musela odsávať, teraz je cez mesiac na UM). Ak sa náhodou počas mrnčania preberie, viem, že najbližšie 2 hodiny spánok nehrozí (a to chodí spať po polnoci, keď sa mu úplne vybijú baterky). Teraz ešte zo spánku po nás behá, tak keď sa chce otočiť na bok, musím odsledovať, aby sa neprevrátil na 4, inak je po spánku. Do postieľky ísť nechce, je medzi nami vo veľkom hniezde

evaachesa
25. máj 2021

@kattien1992 náš má 76 týždňov a teda stále zaspáva na prse 🤦 a sú dni kedy cez deň už ani nespí 😳 ale každým týždňom to bude hádam už len lepšie 🙄😄