Spánok 2 mesačného bábätka

katik512
22. jan 2012

ahojte, potrebovali by sme poradiť. náš 2mesačný chlapček už týždeň nechce cez deň spinkať, uspím ho max. na 15 minút a potom sa zase zobudí a tak to ide dookola..dlhšie si pospí len von v kočíku. taktiež v noci to nie je žiadna sláva, od tej tretej, štvrtej sme už hore a spinká len po polhodinkách, zobúdza sa pravdepodobne kvôli kolike. Rada by som mu spánok predĺžila ale neviem už ako na to. ďakujem.

molly25
22. jan 2012

@katik512 ahoj asi ta nepotesim,ale moja nespinka cez den uz od 3 tyzdna takze ja ju nesnazim uz ani uspat nema vyznam bjovala som s nou stale a okale dokoran ona proste fici cely den zdriemne si kusok na gauci 30 min ale ked jej vypadne cumlik uz je hore no co narobim uz som sa ale s tym zmierila uvidim co bude dalej a v noci tiez nic moc :(

monika2606
22. jan 2012

@katik512 ahoj, ja nemám ešte skúsenosti, len ti moja mamina mi vravela že ja som tiež nechcela spávať, vraj som si pospala tiež tak 15-30 minút a bolo...doktorka jej vraj na to povedala že niektoré deti proste nepotrebujú veľa spať 😖 takže asi ani ja ťa nepoteším...no ale bodaj by sa našiel niekto kto ti poradí niečo lepšie a poteší ťa

luckalucka83
22. jan 2012

@katik512
Ahoj Kati,
nas maly ma 2,5 mesiaca a cez den doma nepospi, jedina zachrana je kocik a pochodovanie s nim po vonku, cez den nachodim kilometre, len aby sa mlady muz vyspal 😀 Znama (sestrica na novorodeneckom) mi poradila ze ako si ho mam dat lahnut doma, aby pospal a funguje- Ked vidim, ze je unaveny, dam mu cumlik, to ho upokoji , pohopkam s nim na fit-lopte (ta stale 100percentne funguje) tam si ho uspim trosku a potom ho dam na seba na brusko tak, ze hlavicku ma na mojich prsiach a pokrcim mu pod seba nozicky- po zobudeni paradne prdka 🙂 a tak vydrzi spat aj 3 hodiny, len ja sa nesmiem pohnut ani nic nespravim, ale nevadi, zatial si citam alebo driemem spolu s nim 🙂
Skusala si nieco prosti kolike? My sme ju mali len tyzden, zabrali nam kvapky a uprava mojej stravy a od vtedy mam pokoj 🙂

annaopialova
22. jan 2012

ahoj postupom casu si bude sam upravovat spanok

mummy01
22. jan 2012

Ahoj,moje deti tiez nechceli spavat ale to nieje preto ze by spanok babo nepotrebovalo.Treba si najst sposob uspavania a spinkania.Moja dcera napriklad spavala spociatku len vonku za pochodu a o par tyzdnov uz stacilo ju vonku uspat a supnut na balkon a spala aj 4hodky 😀 takto som ju uspavala do 2rokov.Syn to bol tvrdy oriesok,pri nom som sa natrapila lebo on ani v noci nespal.Spociatku v zime spaval na balkone ale pocas 2 hodinoveho spanku som ho musela chodit hojdat v kociku lebo sa budil.Ked sa oteplilo spaval v kociku doma v izbicke,postupne sa menej budil a bol velmi citlivy na bezny domaci ruch.Od roka spava uz len v postielke.Teraz ma 2roky a krasne sam zaspava a prespi celu noc.Takze to chce trpezlivost a hladat sposob aky babu vyhovuje,treba ho naucit spat,lebo spanok potrebuje.Deti co malo spia su predrazdene a nachadzaju sa v bludnom kruhu lebo velmi casto je to tak ze dieta co nespi poriadne cez den nespi ani v noci.Najlepsie je ukladat cez den a vecer v tu istu hodinu a neporusit tieto casy...dietatko si velmi rychlo zvykne a tento stereotyp deticky ukludnuje.Take 3mesacne babo treba uspat po 1,5hodinke bdenia.A na koliku nam tiez velmi pomohli kvapky.

feb13
22. jan 2012

@katik512 Ahoj asi ta nepotesim ale pravdepodobne nic s tym neurobis a s kolikami to nemusi mat vobec ziaden suvis. Spanok babatiek sa z casu na cas prirodzene meni (a nie vzdy k lepsiemu...). U nas prva taka zmena prisla tiez po sestonedeli, od 7tt maly spaval doobeda 2x pol hodiny a poobede dlhsie ale musela som ho uspat v kociku a pockat pol hodiny kym sa zobudi a vtedy ho ukocikovat znovu az potom sme mohli ist domov. Takto sme to mali priblizne do pol roka, kedy zacal spavat 2x pol az hodinu a teraz spi za riadnych okolnosti 1x 2 hodiny. S rannym vstavanim to bolo tiez rozne, mal obdobia kedy sa budil o pol piatej a uz potom si pospaval len pol hodinky. Ale najhorsie to bolo vzdy s uspavanim, to bol horor... celkovo sa spanok zlepsil u nas asi tak po 11 mesiacoch... a koliky sme nikdy nemali. Babatka maju kratky spankovy cyklus a v prechode medzi hlbokym a plytkym spankom sa zobudia, je to kvoli nezrelosti nervoveho systemu ktory este nedokaze spracovat vsetky podnety ktorym je dieta vystavene pocas dna. Okolo 2 mesiacov su uz deti podstatne vnimavejsie nez novorodenci, takze aj u vas to moze kludne byt tym nervovym systemom. Je to prirodzeny jav a pomoze len cas. 😒 Ale rozhodne to nie je tym ze by nepotreboval spat, ja som u svojho maleho niekedy vyslovene videla ze este by chcel ale nemoze, potom bol stale mrzuty lebo sa nevyspal. 😒 Takze co sa da treba urobit v zaujme spanku aj ked musis makat hodinu kym zaspi a po 20 minutach je uz hore... drzim palce.

banasovak
23. jan 2012

@katik512 ahoj, ja mam 2-mesačného chlapčeka, taktiež nechcel kôli kolike spinkať. Niekedy sa aj večer uplakal, že sme nevedeli čo s ním. Keď sme boli v poradni, tak som to spomenula p. doktorovi, kázal dávať 3-krát denne infacol. Dávam mu ho ráno, na obed a večer. Zatiaľ to zaberá, už je tomu týždeň a maličký spokojne spinka, včera skoro cely deň, v noci tiež krásne, len sa napapal a ráno taktiež dlho spinkal.

moen
23. jan 2012

Ja mám tiež problém s mojou malou. Má 5 týždňov a nechce spať. Keď sa naje tak plače, je potrebné ju nosiť stále na rukách, než zaspí tak je to aj hodina aj viac, potom spí max hodinu a zase chce jesť a stále dokola. Ako z tohoto kolotoča von? Prečo stále plače? A prečo nechce spať? Kojím ju ale mám málo mlieka tak jej dávam aj Nutrilon. Každá rada bude dobrá, prosím o vaše rady.

lutia
23. jan 2012

@moen ahoj, aj mne maly plakaval ked bol hore a tisko bol len ked buval alebo papal, tiez som bola na nervy ale ono to potom nejak preslo samo - ked nemohol zaspat tak ho manzel uspaval skakanim na fitlopte 🙂 co niekedy bolo aj dobre stvrt hodinky alebo do kocika a hojdat a nevzdavat to a hlavne ked je uz najhorsie pekne sa pomaly nadychnut usmiat sa a povedat si ze my to spolu zvladneme 🙂 ale tiez sa priznam ze mne spat nechcel v lete a nikedy som chytila nervy ale prechadzka po vonku vzdy zabrala - vtedy spat dlho....potom sme este zaspavali tak ze som sedela v obyvacke na gauci a maleho som si polozila na prsia a brusko aby citilo moje srdce a vtedy dokazal spat aj 3hodky (ja som len sedela a maleho som tak ulozila aby som mala volne ruky, manzel sa niekedy na to smial ale ked zistil ze to je pre maleho naj tak mi aj cajik podaval 🙂 ) niekedy aj chrbat bolel ale co by som pre spanok nespravila...a este pomohlo vozenie v aute (priznam sa ze raz sme sa museli ist odviezt )

luckalucka83
24. jan 2012

@moen
Presne ako pisala @lutia, ako keby som o nas citala, 100 funguje uspavanie na fit lopte, alebo si maleho polozim na moje prsia tak, ze on lezi na brusku (aj teraz mi tak spika) 🙂 tak vie prespat aj 3 hodiny, ale ked ho polozim do postielky do 10 minut je hore. jednoducho nechce byt sam ani za svet. A dalsia zachrana je kocik, tak s nim pekne chodim na dlhocizne prechadzky a viem, ze bude spokojny lebo si pospinka mne tiez dobre pane, ked sa prevetram 🙂
A nema mala problem s bruskom? Nam tiez tak plakaval najedol sa, podriemal plakal chcel jest a stale dookola to bolo asi 3 dni. Potom nam doktorka poradila kvapky a probiotika a od vtedy nemame s bruskom problem.

katik512
autor
25. jan 2012

@luckalucka83, @moen no uz som si myslela, ze sa to zlepsilo ale figu..fit loptu tiez pouzivame, no uz akosi nezabera ani osvedcena kombinacia prsnik-fit lopta..resp. zabera tak na 10 min, potom sa preberie. dnes som ho skusala dnu kocikovat (vonku bolo doobeda prilis zima), aj som si ho dala na seba na brusko, ale to si zacal vystierat nozicky, mrvit sa a mrncat, ty ked ho mas na brusku tak si v polosede alebo lezis? ako Ti tak maly vydrzi? boli sme potom vonku, to si hodinku pospal a zobudil sa so strasnym revom akurat ked sme prisli pred byt a krcil sa, zase ho asi bolelo brusko a nedalo sa mu prdnut..tak sme si dali infacol, dojcili sme sa, pocvicili nozkami a polhodinu skackali na lopte, akurat som ho polozila na gauc tak som zvedava ci bude spat...aaa nebude, uz je hore

tanja111
25. jan 2012

@katik512 Ahoj...no my sme to iste mali 😒 uz som bola zufala a kazdy mi vravel ze ked nechce tak nech nespi ale ja som nic nemohla zrobit aj ked som chcela 😉 tak sme bojovali ale zacala mat take noci ze kazdu pol hodinku bola hore tak asi tyzden jej davam chamomillu vulgaris to je dobre aj ked sa zubky prerezavaju babo by malo byt pokojnejsie..a noc sa zlepsila 🙂 a tie koliky sme mali tiez a zmenili sme mliecko na nutirlon 1anticolics a polepsilo sa 🙂 tak vela trpezlivosti

katik512
autor
25. jan 2012

@banasovak ahoj a infacol davate kolko, jednu kvapku? a len 3x denne? ja som ho davala tak nepravidelne, skusim pred kazdym dojcenim
@tanja111 a ako jej to davas, robis cajik? maleho dojcim, takze zmena mliecka nebude, uz sa spolieham len na to ze z toho celeho vyrastie

katik512
autor
25. jan 2012

@molly25 ahoj ako pokracujete so spanim? nezlepsilo sa to? u nas vobec

tanja111
25. jan 2012

@katik512 rano a vecer 5 guliciek trosku rozpustim v cajiku a dam jej to s lyzickou..ale tvoj je mensi tak mu to rozpust celkom...a ze vraj nemaju sa chytat tie gulicky... 🙂

tanja111
25. jan 2012

@katik512 potom ked sa rozhodnes mu to davat tak napis ci pomohlo...

zuzanamv
25. jan 2012

Ahoj, súhlasím s @mummy01
nechce sa mi verit, ze by babo nepotrebovalo spat. Vacsinou je to tak, ze ked sa presvihne spravna doba, ked zacne byt unavene, je o to tazsie ho uspat, niekedy nemozne, zacne byt predrazdene a koniec.
Moj maly ma o chvilu 2 mesiace a stale nevydrzi hore dlhsie ako hodinu, z toho pol hodina je krmenie. Potom zacne byt nespokojny a okamzite ho musim uspat. Vacsinou zaspi hned ale po pol hodine je hore (vacsinou kvoli vetrom) a musim uspavat znovu. Par krat som ho skusila po zobudeni nechat hore, ale vzdy vydrzal spokojny par minut a koniec. Ak sa nevyspi aspon 2 hodiny, je zle.
Pomohla mi jedna knizka, kde je rozpisany pravidelny cyklus, ako by babo malo prirodzene fungovat.
Princip je podla skratky E-A-S-Y Eat - Activity - Sleep - You (cas pre teba 🙂 ).
U nas je to teda momentalne Eat 30 min., Activity 30 min., Sleep 2 hodiny, a zase odznovu.
Postupne sa casy menia podla veku babatka, ako dlho vydrzi byt hore, ale ta pravidelnost by tam mala byt. Babo je vtedy spokojnejsie, lebo vie, co ho caka, a mamina rovnako 😉

mummy01
25. jan 2012

@zuzanamv presne tak,funguje to na 100% len treba trpezlivost 🙂

banasovak
26. jan 2012

@katik512 ja dávam 3-krát denne a to tak, že si napumpičkujem a to, čo tam je, mu dám. Vždy pred papaním.

luckalucka83
26. jan 2012

@katik512
Kati ked m problem s bruskom - my sme davali sab simplex, ale pavidelne pred kazdym jednym kojenim asi mesiac vkuse a po troch dnoch po bolesti bruska ani stopy a hned zacal aj spinkat. Teraz davam uz len podvecer, a pockam, kym bude mat 3 mesiace a vysadim. Tak nam to poradila doktorka, aby sa nam maly netrapil. Vyskusaj davat pravidelne pred kazdym kojenim kvapky a mozno sa mu brusko upravi a konecne si pospinka 🙂
Ja ked ho mam na sebe tak je to taky polosed a vcera tak na mne spal vyse 2 hodin, teraz mi spal 3 hodinky v kociku na balkone ale ked ho bolievalo brusko tiez sa mi budeil aj v kociku aj na mne po pol hodinke. My este davame probiotika a tie asi tiez pomahaju a nejem nic naduvajuce .
Kati drzim palce, aby sa malemu ulavilo apospinkal si a tak si oddychnes aj ty 😉

luckalucka83
26. jan 2012

@katik512
Este mi napadlo, my sme davali aj teply vankusik z ceresnovych kostok na brusko (alebo nahrej plienku) a to mu tiez pomohlo trosku

zuzanamv
26. jan 2012

@luckalucka83
Ahoj, ak ti rad spinka na tebe, neskusala si babysatku alebo nejaky nosic?
Ja to tak riesim ked potrebujem doma nieco spravit a chcem mat istotu, ze sa vyspi. Vydrzi tak spat aj 3 hodiny.

moen
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dyba
26. jan 2012

@katik512 skús zavinúť. nám to pomohlo. malá spávala celú noc. samozrejme 2-3 krát papať. nakojila som ju,takú zavinutú a spala ďalej.

lauri
26. jan 2012

@katik512 v tomto veku babatka naozaj potrebuju vela spanku a hlavne pravidelny spanok. Niekedy im treba pomoct, aby zaspali, neocakavaj, ze zaspia sami v postielke.
Nam sa v tej faze osvedcilo spinkanie na nasom bruchu, ci na mne, alebo na manzelovi, to bolo malemu uplne jedno. A kludne aj v noci, resp. nadranom... Treba vydrzat, postupne zas pride ina faza 🙂 a najma sa tie spanky budu predlzovat... Slubujem 😉

luckalucka83
26. jan 2012

@zuzanamv
Kupila som si satku, zaviazat si ju viem, len este musim doladit to, ako ho tam ulozim, nejak mi to nejde. Musim popozerat na internete a natrenovat si to, aby som sa mohla aj pohnut. No niekedy sa priznam, je to pre mna dobra vyhovorka, preco sedim na zadku a nic nerobim 😀
Ale tu satku musim doladit a skusit ho tak nosit

luckalucka83
26. jan 2012

@moen
Vyskusaj davat kvapky pred kazdym krmenim, tieto kvapky sa vobec nevstrebavaju, tak nemusis mat obavy, ze to malej ublizi nejak, treba spravit vsetko preto, aby sa jej ulavilo.
S mlieckom neviem poradit, kedze len kojim. Drzim palce

katik512
autor
26. jan 2012

@luckalucka83 dakujem 🙂 zacala som mu ten infacol davat pred kazdym kojenim, aj ked moj chrobacik papa minimalne na 2x ked je hore, po zobudeni a spravidla aj pred spanim (alebo zaspi na prsniku). a ake probiotika davate? tiez som rozmyslala si nejake zaobstarat. ked spinka na Tebe, aj ho predtym nejako uspavas? alebo si holen polozis na seba a hladkas pripadne hojdas kym nezaspi? vcera to bola sranda, chuda reval poriadne a ked som ho uspavala tak sa mi smial do tvare 🙂

katik512
autor
26. jan 2012

@lauri veru tiez si myslim ze potrebuje spinkat aj ked sa mu neda zaspat a treba robit vsetko preto aby sa mu to podarilo. ale tesim sa na obdobie ked bude spinkat trosku dlhsie v noci 🙂

katik512
autor
26. jan 2012

@luckalucka83 a pozeram ze Tvoj Matko sa narodil 11.11.2011 🙂 moj Misko 20.11.2011 🙂 si pockali chlapi na pekne datumy 🙂