ahojte mamicky ake ste naucili spinkat vase deticky v postielke ja mam 2 mesacneho synceka a ani zanic tam nechce byt a ani spat ☹ v posteli medzi nami ho uz moc nechcem mat lebo sa uz dost uz lozi a nikdy neviete co sa moze stat. ja ho tam aj necham chvilku poplakat ale nemam to srdce ho tam nechat tak plakat dakujem za rady
to som pocula ze necat vypakat a kolko plakala ako dlho moj by vydrzal aj 2 hodiny plakat a toho sa ja bojim ho tak dlho nechat
My sme spavali v postielke az od troch mesiacov, dovtedy to proste neslo.
mala presla sama do postielkz po roku bez placu....a nasledne az v3 do svojej samostaatnej izby bez placu stresu,lebo co sa tyka vecerov, ked chce tak s nami proste bude spat...preboha co myslite tie deti vecer placu lebo sa nudia???asi sa boja tmy zvukov hoccoho a vy ich namiesto lasky nechate revat v posteli ved co nech si nezvyka......nemala by som na to srdce a nie som z tych co svojmu dietatu vsetko dovolia...ale chcete vsetko az prislis skor...aby malo mesiac a prespalo celu noc vo svojej posteli zjedlo vsetko co mu date na tanier,cez den sa pokojne same hralo 4 hod.s vreckovkou vzorovo spalo nikdy neplakalo.......ale normalne zdrave dieta vyzadujuce si pozornost a snahu sa nieco nove naucit take nie je
@lara0000 davaj ho co najcastejsie do postielky cez den,teda mne to pomohlo.zvykla si v nej lezkat,hrat saa po hre niekedy aj sama zaspi,cize vecer to uz nie je az taky velky problem,hoci treba viackrat za nou ist,aby vedela ze sme na blizku ,ale hned sa upkoji,🙂
Moja mala ma tiez dva mesiace a nikdy som ju nemala v posteli bo strach mi to nedovoli a obcas sa stane ze ju dam do postielky a place ale staci ked jej pustim kolotoc alebo len nejake uspavanky a zaspi ale samozrejme musim vidiet ze sa jej chce spat inac by tam plakala az by zfialovela a vtedy to naozaj nema zmysel. Ked je unavena a nahodou zacne plakat tak to trva max 15 minut
Ja by som potrebovala poradit ako babatku posunut denny a nocny rezim, velmi pekne spinka ale jej noc zacina medzi druhou tretou v noci a rano sa nam zacina o jednej na obed. Da sa to ci casom sa to upravi samo?
Ahojte , tak moja malá zaspávala do troch mesiacov tiež po polnoci až okolo druhej-tretej, skúšali sme ju položiť uspatú na rukách do postieľky aj 20 krát, ale vždy sa po 2-3 minútach prebudila a plakala, takže my ju máme v obývačke na gauči, tam sa jej podarí zaspať po kúpaní na hodinku, potom sa zas prebudí a je hore, nikdy som nemala to srdce dať ju do postieľky,zavrieť dvere a nechať ju tam vrieskať. V sobotu sme mali tri mesiace a zaspala mi po prvý krát o 23 hod a spala až do rána do 8 hod. Teraz posledné dve noci zaspala " Už" o polnoci a spala do 9-10 hod. takže dúfam že sa to pomaly zlepší.Takže radím len vydržať, aj ked je to niekedy o držku- len aby si alis 434 vedela že neni si v tom sama. Držím palčeky!
A s tým posunutým denným a nočným režimom, moja malá mala dni ked za celý deň spala možná spolu 1-2 hodiny a aj tak mi nezaspala skôr ako o druhej po polnoci, takže asi tak...
To som uz pocula ze ked babo je cez den hore, neznamena to ze v noci bude pekne spinkat 🙂 ale vydrzat sa to da.....horsie bolo ked bola tak dlho hore ale srdcervuco plakala a ja samozrejme s nou bo som mi ju bolo hrozne luto ze jej neviem pomoct.....teraz ked je tak dlho hore aspon sa na mna usmieva a ja mam sice slzy v ociach ale od stastia 🙂 a ked nas potom neha 8 hodin spat tak sa pekne dobijeme.......je urcite vela mamiciek ktore nespia skoro vobec takze klop klop
@lienkan nechala si vyplakat 2-mesacne dieta?
@lara0000 ja by som u takeho malinkeho dietata spanok v postielke neriesila, je este prilis maly, potrebuje citit mamu ... pri spolocnom spanku v jednej posteli sa nic nemoze stat pokial nie je matka pod vplyvom alkoholu, liekov alebo drog ... instinkty proste nepustia 🙂 ... ja praktizujem spolocny spanok od narodenia az do teraz - ma 2 roky a 4 mesiace 🙂 ... postielku sme davno vyhodili 🙂
@zuzanockamt Presne tak 🙂 - Sme maminy - pozname si detičky ... Moja mala kojená nebola .... Spinka krásne v postielke doteraz ...Vtedy som si jednoducho povedala teraz,alebo nikdy . Pohladila ju , dala pusinku , dala pocit istoty (pred tym nez som ju polozila -hladením a tulenim) a bolo.
Je to na každom - ja som písala svoj príbeh 🙂
@lienkan no ved ano, kazdeho vec ... len to dvojmesacne dieta vobec nechape, co sa deje, proste zrazu mamu nevidi a pocit istoty je v haji a to nehovorim o stresovych hormonoch v krvi, ktorych hladiny brutalne stupaju a ostavaju vysoke este niekolko hodin po "akoze upokojeni" ... ale kazdeho vec, to je jasne 🙂
@zuzanockamt nenechala na to by som srce nemala ale tak obrazne povedane ze keby ho necham tak je schopny plakatvaj 2 H.ja uz ho po 5m berem na ruky a kazdy mi vravy ze to je ta chyba
@lara0000 nie je to chyba, ber na ruky co najviac 🙂
@lara0000 Nenechaj plakať, zober na ruky, maličký je len chvíľku. Never, že si ho tak naučíš. O chvíľku sa začne pretáčať, bude sa gúľať, potom štvornožkovať, potom sa bude brať na chodenie a už sa trošku zabaví aj sám. A spoločného nočného spánku sa neboj, mama dieťa vníma, neublíži mu. Ja tiež spím s malým a nie je nič krajšie ako to malinké telíčko pritúlené ku mne. 🙂
@lara0000 kolotoč nezaberá??? Nám sa naň pekne naučil chvíľočku zahrá a potom už malý spinká. No tiež mi nechcel byť hneď v postieľke. Ale asi týždeň som to robila tak že som ho dala do postieľky a naklonila som sa až nad neho tak že som ho mala úplne pri sebe akoby sme vedľa seba ležali. No a pomohlo to zvykol si spávať v postieľke. Ale upozorňujem môj chrbát som si necítila ešte aj týždeň potom 🙂
bud ho nechas vyrevat a tak strati istotu v tento svet, ze niekto mu aj rozumie a pocuje jeho plac alebo sa prisposobis jeho terajsim potrebam...do 18r s vami v posteli urcite spat nebude 🙂
@lara0000 take male dieta sa riadi svojimi potrebami a to nielen biologickymi (hlad, chlad, mokro) ale aj emocionalnymi (blizkost cloveka, pohladenie). Koncom 19st. prisli kociky a postielky a deti sa dostali od matiek prec a zacali sa "trenovat" nechat vyplakat, jest podla hodiniek a pod.
Robil sa vyskum...deti mali spickovu starostlivost, najest, prebalit...ale ziadna komuniakcia, tulkanie...vyskum museli prerusit, lebo babetka zacali chudnut a islo im o zdravie.
Odporucam skor knihu Vztahova vychova a Kdzyz dite nechce spat (Prekopova).
My sme veru skusali po 5mes. metodu kontrolovaneho placu, lebo vsetko zlyhavalo, no po 5 dnoch stale plakal 20min a spal 20 min. A to bol len denny spanok, nie nocny. Tak sme to nechali. ň
Dajte si postielku bez bocnice k posteli, budete mat letisko, kde sa mu nic nestane 🙂 My tak fungujeme odkedy zacal.
E este sme cez Vianoce boli u spoluziacky...postielka, drzi si deti od tela.....po case si mala sadla ku mne a mala som pocit, ze som mama nie len pre mojho zavislaka 🙂
@lara0000 niektore deti sa necitia vo velkej postielke dobre, je tam vela priestoru, mozno sa tam citi strateno. Ani moj syn ju nemal rad, az ako 4 mesacny ju zobral na vedomie. Dovtedy spal v noci v starom hlbokom kociku, citil sa v nom ovela lepsie. A aby si zvykol na postielku, tak som mu od nejakych 4 do 6 mesiacov davala do postielky taku prenosnu tasku na dieta od kocika (taka, co sa pouziva namiesto hlbokeho kocika v sportakoch) a spal v nej. On potreboval proste tesnejsie prostredie.
A nemate nahodou reflux? Vtedy je dobre postielku trochu zvysit na hornom konci...
ahoj @lara0000 moja mala inde ako v postielke nespala, proste nakojim a hojdam na rukach , pockam ked tvrdo zaspi a polozim do postielky. tvoj maly sa asi preberie ked ho davas do postielky vsak? tak skus kocik ako pisu baby, a inak co sa tyka toho vyplakania som sa stretla s nazorom ze to je pre dieta strasne, ze sa to nema robit, lebo to dietatu dost skodi. drzim palce 🙂
@lara0000 do cca 7 mes sme uspavali len na rukach ( reflux a lezata poloha jej sposobovala stupanie mliecka a palenie zahy a nasa blizkost ju ukludnovala a posobila gravitacia🙂 , ked zaspala ulozili sme ju do postielky. Potom som ju zacala ucit zaspat samu v manzelskej posteli na chrbatiku, samozrejme zo zaciatku plac a jedy, ale zvykla si a potom opat prelozim do postielky. Po roku budem ucit aby zaspinkala sama v postielke 🙂 chce to len cas, trpezlivost a hlavne ked uz nieco zacnes treba to aj dokoncit, aby dieta nemalo pocit ze moze s tebou manipulovat 🙂
@josenka presne tak, do pol roka nonstop na rukach a ked zacala lozit a sediet a vzali sme ju na ruky tak sa odtlacala a chcela ist na zem...aky paradox 😀 a co sa tyka toho spanku, tak moja mamca sa ma tiez stale pyta boze a nebojis sa ze ju prilahnes? A ja vzdy odpoviem, ze nie, ze je to materinsky instinkt 🙂 a teraz po polnoci ked sa zobudi na kojenie tak uz si ju nechavam do rana medzi nami 🙂 moj muz stale hovori daj ju do postielky lebo ona je cestovatel a raz sa tlaci k nemu raz ku mne on sa moc nevyspi za to ja lepsie ako ked je c postielke 😀
Treba si to uzit dokym to chce tak aj to dieta bo ked sa prestanu maminkovat tak budeme plakat ze uz to nechcu 🙂
@lara0000 Ja som to urobila velmi radikálne - ked bola napapkana , prebalena a pripravena na spanok,tak som ju dala do postielky a odisla som a samozrejme neskutocne plakala - trhalo mi srdce ,ale vydrzala som ... od vtedy u nas problem s postielkou nieje ...(chcelo to ale pevné nervy) ..