Spánok 2,5-mesačného bábätka

sima1211
1. dec 2022

Ahojte,

maly ma 10 tyzdnov. Cez deň má spánky dlhé max. hodinu a pol alebo min. 30 minut. Problém je v tom, že o 4-5 zaspí tvrdým spánkom a spal by až do noci, kym by sa neprebudil na hlad. Mám pocit, že má prehodenú deň/noc. Vždy ho budím o 7-8 na papanie a kúpanie, ale vidím na ňom, že je mrzutý, lebo je unavený. Keď ho uložím spinkať, zaspí hneď. Prvý nočný spánok má fajn, no potom sa zobudí o 4-5 na papanie a potom nechce spať. Vrtí sa a plače. Myslíte, že má prehodenú deň/noc? Ako mu to upraviť, aby spinkal pekne aj druhý spánok?
Dakujem za kazdu radu.

skeblicka77
1. dec 2022

@sima1211 2,5 mesačne dieťa prespí v podstate celú noc, čo by zato iné mamy dali. Podľa mňa je to normálne a že po piatej nechce spať? S tým asi nič neurobíš.

marianarem
1. dec 2022

@sima1211 Toto nie je prehodeny den a noc, 4-5 hodin je uz skore rano a vela deti tak vstava. Moj maly to mal nieze prehodene, ale to nerozoznaval. To znamena, ze sa zobudil uprostred noci, napr. o 12, o 1 a bol normalne hore, kludne aj 2-4 hodiny (on mi v prvych 2 mesiacoch tolkoto bdel, neviem preco, potom sa to upravilo). Tvoj nespi vobec zle.

sima1211
autor
2. dec 2022

@marianarem Dakujem. Myslela som si, že to nie je normalne. Je to moje prve dieta, tak som nevedela.