Spánok 15 mesačného dieťaťa

mary32
20. nov 2020

Veľmi obľúbená téma vo všeobecnosti - spánok dieťaťa. Ten náš 15 mesačný od svojich 13 mes. bojkotuje poobedný spánok. Takže náš deň vyzerá tak. že kolo 5h ráno sa zobudí, o 9h spí v kočíku (teraz sa to už ustálilo na +/- 2h.) a potom si fičí do 18h. Kolo 14-15h ideme von, vidno na ňom únavu, tre si očká, ale nezaspí. Stalo sa, že išiel spať o 18h a zobudil sa o 7h ráno. Stalo sa, že celý týždeň spal aj poobede cca 30min, a potom zase protest. Keď spal ten týždeň aj poobede, zobudil sa neskôr. Bolo to príjemné. Ja o 5h. ráno mám asi hlbšiu fázu spánku, a zobudím sa úplne dolámaná. Muž býva ráno pri ňom, ale niekde som čítala, že vstávať o 6h je ok, nie skôr, to sa bere ešte ako noc.
Doma ho neviem uspať, v nosiči kuká dookola.
Ako vyzerá(vyzeralo) spanie u Vás v tomto veku? Dá sa ten doobedný spánok aspoň posunúť? Máte skúsenosti ako? Ak uspávate doma, ako vyzerá vaša denná rutina?
Vďaka a spánku zdar ! 🙂

albertka1980
20. nov 2020

@mary32 ja mam 15mesacnu dcerku a uz asi 3 mesiace sa denne spanky ustalili na 1x poobede. Zda sa, ze aj tvojmu uz staci len jeden. Nasa teda vstava o 7mej, potom ide spinkat o 13tej, potiahne cca. Do 15tej a vecer do postielku a zaspi najneskor o 20,15. Ak nechces, aby zaspal tak skoro, nedavaj do kocika, ale nechaj ho behat. Jasne, ze nie je unaveny, ked sa zobudi o 11tej po dvojhodinovom spanku. Postupne mu to uprav uz iba na jeden poobede.

lucimax
20. nov 2020

@mary32 súhlasím s @albertka1980. Nedať ho spat o 9.00 hod ráno, podržať aspoň do 11.00, naobedovať a keď sa napapa dať spinkať. Unavený, napapany zaspinka normálne v posteli. Treba rátať s tým, že vydržať s ním od 5.00 až do 11 bude morda, ale keď sa vydrží pár dní, ovocie stojí za to. Ide tu o pracne vytvorenie režimu. Držím palce.

ivangeline
21. nov 2020

Hm, asi dobrý nápad píšu dievčatá.. ale pri mojich oboch deťoch to bolo rovnaké. Poobede sa ťažšie zaspáva, to však neznamená, že to dieťa nepotrebuje! Snaží sa to kompenzovať dlhým ranným spánkom, no bdiet tak dlho do večera je fakt dlho. 🙈
Uvidíš, či po to dlhom bdeni, ti nebude na obed spať ešte menej ako počas 2 spánkov cez deň. Možno jeden deň sa to nazbiera a pospí 3h, no keď bude spať hodinu, či čosi vyše hodiny, tak to mu je určite malo... a bude nevyspaty a mrzuty...ale zvykne si, a ty tiež. 🤣 Takže už ako bude vyhovovať tebe, čoskoro mu bude stačiť aj tak 1 spánok. 🙃