Ahojte,skusene maminy,vedeli by ste poradit ohladom zmeny rezimu denneho spanku dietata?
Dcerka posledny tyzden zacala spavat cca hodinu za cely den,pritom program ma bohaty,cize nenudi sa..rozpisem sa.
Rano vstava o cca 6:00,chvilku sa hra,ja si zatial vypijem rychlu kavu,opatrim zverinec.potom sa naranajkujeme.manzel odide okolo 8:00 do prace,ak mam navarene hrame sa chvilu doma,a okolo 9tej ideme von.beriem vzdy von loptu,odrazadlo hodim do kocika.ideme do obchodu,vonku v parku ju vypustim,bud beha s detmi alebo spolu sa hrame.spapa okolo 10tej vonku olovrant,cestou domov sa zastavime na ihrisku,beha,hra sa s detmi.pred 11tou ideme domov.okolo 11tej ma obed-polievku,a o 12tej ide spat,vypije mlieko v kociku a ihned zaspi.zvykla spavat tak cca do 14:30, posledny tyzden uz ledva hodinu,a do vecera nic 😕 cely cas si zmoli ocka,pisti.okolo 15tej spapa olovrant a ideme von,opat ihrisko atd..o 17tej ju chyti kriza,pisti ale nezaspi 😕 do 18tej sme vonku,potom ma veceru,pohra sa s tatinom,kupat sa chodi o 19tej,vypije mlieko este a o 19:30 je k.o v postielke.
Neviem co sa zmenilo,ci mam inak nastavit rezim,ale 2 spanky jej nevychadzaju uz 🤷♀️zacala sa po hodine obedneho spanku budit s placom,uspat ju je uz nemozne.skusila som dat skor spat aj neskor,scenar rovnaky...
Dakujem za rady
.
Teraz ma dcerka rok a 7 mesicu
@mimimiruska ale ona by aj spala,ale budi sa stale 😕 v noci od cca 2hej je kazdu hodinu hore
@simona92101 to vam nikdo s timto nepomoze ja skusala doktorku skouseli sme, prirodni leky kapicky na spani ... a naozaj nepomaha nic .... ona je tak unavena ale spat nejde .... takze mozno mate ten isty problem... s malickou mam problem se spaním od narozeni.... stavam v noci ze rano uz necitim chrbat kolkokrat vstane ... obcas premyslim kde je chyba ze nemuze byt taka hladna ci taka smädna aby tolkokrat stavala ale bohuzial ... v hlouby duse som dufala ze ked ji bude rok nebo bude starsi ze se uklidni a bude lip spat ale nie ... ma o vela viac energie nez je zdrave... ale pani doktorka jediny co poradi vela unavovat a nedavat ji spat... nam tk bolo poradene... spim tak cca 2h denne ... proste nechavat tak.dlho dokud sama nepadne a neusne...
@mimimiruska tak za takuto radu by som doktorku vyplieskala!co to je za radu aby dieta odpadavalo od unavy a nedavat spat? Rocne dieta musi mat pevny rezim a chodit spat v urcitych hodinach,nie ze ja budem striehnut kedy odpadne hocikde a hocikedy od unavy 🤔
@simona92101 tiez som sa čudovala ale co uz ... ja uz nasi malou neprevychovam lebo ta ked ma jit spat v urcitou hodinu ma hystericky plac klidne pol hodiny dokud nejdu a nevezmu ji s postylky.... takze ja to nechala na maly az se ji bude chtit spat tak proste pojde ... chodi spat jednou denne a pak az vecer uz som si zvykla ze asi bude akcne ditko :D
Moje dcerka spavala 3krat denne a z niceho nic ma energie na rozdavani som uz zufala lebo rano stava cca tie okolo 6 a spat ide az po obede a to tiez musim nutit zaspi fajn pak pol hodka hodka a je hore a taha a nechce spat trebas placnu od 13:00 do 21:00 cca..... a stim ma tiez problem a program ma tiez bohaty cely den zahrada prochazka proste unavit dite ale ja padam na hubu a dite nic :D takze rada z ni nedavejte spat len jednou denne ono se nic nestane ... jestli vam spi v noci krasne tak se nic nedeje..... ja mam problem ze mala.mi nespi jak pres den tak aj noc.... takze zavidim ze vase spinka 🙂