Spánok 14-mesačného dieťaťa

lenka7875
11. jún 2022

Potrebujem poradiť. Môj syn od narodenia bojuje zo spánkom. Zo začiatku to boli hodiny uspávania a 15-20 minutové spánky. Teraz má ešte dva spánky ráno sa budí okolo šiestej. Prvý spánok má už o deviatej zaspáva zväčša pri kojení alebo je ina na mojich rukách bez nastriasania spí hodinu a pol až dve. Druhý spánok má cca okolo tretej niekedy ho nemôžem uspať ani na prsníku ani na rukách ale keď zaspí tak pospí tiež hodku a pol alebo dve. Večerný spánok máva okolo pol ôsmej nakojím ho dám ho do postieľky a zaspí sám. Cez deň sám zaspať nevie 🤷‍♀️. Ako mu mám posunúť tie spánky
? Aby sme mohli prejsť nanjeden? Ten druhý soánok je dosť boj ho uspať. Ďak7jem za rady 🙏

svetlonos
11. jún 2022

@lenka7875 ahoj, skus ho kojit po leziacky a nemusis ho potom drzat na rukach.
Vyskusaj mu ten spanok posuvat na neskorsie, zabavaj ho nejako aby nezaspal, chodte von napriklad.
Druhy spanok je dost neskoro a dlhy.
Inak v takom veku aj nam maly spaval tak podobne, o 9 uz prvy spanok. Druhy zacal medzi 13-14
Ked spal bezo mna, spal menej. Toto obdobie samo preslo a posunul sa mu ten spanok postupne na jeden.
Teraz sa budi okolo 5-6 rano, spat ide vacsinou medzi 10:30-11:30 spi 1,5-2
Vecer ide vacsinou medzi 18-19 potom sa zobudi okolo pol noci, napije sa a zobudi sa do rana este raz, napije sa a zaspi.
Uspavanie vecer mi trva 30-40 minut, niekedy 15

zorkahorka
11. jún 2022

Rano o 9 po troch hodinach bdenia mi pride dost skoro... a este 2 hodiny spanku k tomu 🤔 moj syn mal uz o tomto case len 1 obedny spanok. Cez den mi este sam nezaspal, vzdy uspavam v kociku, je to rychlejsie

andreatytler
12. jún 2022

@lenka7875 Ja som vedela ze je cas prejst na jeden spanok, ked mal syn problem zaspat pri oboch dennych spankoch, co predtym nikdy nemal. Musela som cas dennych spankov posuvat na neskor a tym padom aj vecierku, z coho som nebola vobec stastna.
Ak ma tvoj syn problem len s poobednym spankom, tak neviem ci je uz cas. On by musel dokazat prebdiet 5 hodin. Skusit mozes. Nas syn presiel na jeden spanok medzi 12-15 mesiacom. Rano mal chudak velky problem vydrzat do 12:00.

Vy teraz mate cas bdenia takto:
Rano: 3 hodiny
Obed: 4 - 4.5 hodin
Vecer: 2.5 - 3 hodiny

Je mozne ze je na ten druhy spanok uz preunaveny, kedze bdie ovela dlhsie v porovnani s rannym spankom alebo vecierkou. Skus ho ukladat o 14:00

ivangeline
12. jún 2022

Jj.Ako pise vyssie. 9 a 14. Ak by ste chodili vecer na 20 a neskor,tak 10 a 15.

lenka7875
autor
12. jún 2022

@andreatytler ja ho ukladam o 14 tej ale kym zaspí je aj 15 .00. Skuďala som ho dat aj skôr aj neskôr ale stale bojujem s tym spankom. Mne 6 hodin nevydrži byt hore tak 3 hodiny a konečná. On sa učí chodit a štvornožkuje takže tie tri hodiny je fakt v pohybe.

lenka7875
autor
12. jún 2022

@zorkahorka ja byvam v bytovke bez vytahu a on mi už v kočíku spať nechce niekolko mesiacov. Proste on ma rad pohodlie postele.

lenka7875
autor
12. jún 2022

@svetlonos ja ho kojim po ležiačky ale ani pritom niekwdy nezaspí.

lenka7875
autor
12. jún 2022

@andreatytler ten obedny čas bdenia je niekeyd tak 3 hodiny teda posledny týždeň. Dneska sa mi zobudil o pol ôsmej skusim ho dať spať neskôr a uvidíme

diamond007
12. jún 2022

@lenka7875 daj si pár dní výlety doobeda (2-3dni) tak, aby nebol ani v aute ale hral sa niekde... Ihrisko/herna/ návšteva.... Takto nebude mať potrebu takú a vydrží do tej 11tej. Keďže vstáva skoro, posun mu ten spánok už aj okolo 10.30-11.tu h. Prvé dni ti zalomi skôr, potom už vydrží aj do tej pol 12-12. Ja som ukladala doobeda spať o 11tej keď bola dcéra mala, ale tiež bola ranovstaj.

diamond007
12. jún 2022

@lenka7875 ak sa ti dnes zobudil o pol 8,tak vieš krásne do 11.30 potiahnuť. Natiahni to čo sa dá, radšej von choďte nech pochodi alebo niečo iné nech robí len nech sa nehrá doma vnútri, to uspavam aj mňa 😀

lenka7875
autor
12. jún 2022

@diamond007 no ono sa to ľahko hovorí. Spať išiel o desiatej už unavený

lenka7875
autor
12. jún 2022

@diamond007 toto som skúšala. Mame zahradu hrava sa tam ale on fungujr ako hodinky keď oadne tá jeho hodinka je unaveny urevany ..

diamond007
12. jún 2022

@lenka7875 preto píšem že musí zmeniť prostredie, choďte na dva či tri dni do herne nejakej kde ho záujmu nové veci...
Áno vo svojom prostredí a doma to takto sa ťažko mení.

lenka7875
autor
12. jún 2022

@diamond007 chodievame aj do herne ale keď padne jeho čas tak zostane unavený nech je v zoo doma alebo hocikde .

andreatytler
13. jún 2022

@lenka7875 No neviem... ak vydrzi byt hore len 3 hodiny, tak nemas sancu prejst na jeden spanok, lebo aj keby si potiahla 4 hodinny bdenia rano do 11:30, tak bude spat 2 hodiny a potom vecer by si musela ukladat o 17:30, co je priskoro, lebo by sa ti zase velmi skoro rano budil. Okrem toho si neviem predstavit nechat dieta placuce od unavy v hernicke. My sme chodili na dlhe prechadzky v kociku pred obedom ak som potrebovala potiahnut cas spanku na neskor. Ak nevydrzal, zaspal v tom kociku.
Dlazka nocneho a aj denneho spanku zvacsa ostane rovnaka pri prechode na jeden spanok. Takze teraz mate 10 hodin v noci a 4 hodinny cez den. Pri prechode na jeden spanok, budete mat len 2 hodiny cez den. Tym padom je tam 12 hodin bdenia ktore budu rozdelene na 2 casti. To sa neda skocit z 3 hodin co dokaze bdiet teraz na 6 hodin. Tam je prilis velky rozdiel.
Prejdi az vtedy ked bez problemov zvladne minimalne 4 hodiny... potom to budes vediet potiahnut na 4.5 - 5 hodin.

My sme presli na jeden spanok postupne. Trvalo to 3 mesiace kedy mal uplne rozhazdany rezim. Od 11 do 14 mesiaca.
Ak za sobudil po 7:00, tahali sme s jednym spankom do 11:30. Spal 2 hodiny a vecierku mal o 18:30- 19:00. Kedze isiel spat skoro, na druhy den sa zobudil velmi skoro o 5:00 a v ten den sme mali 2 spanky (9:30 a 15:30) a tym padom bola vecierka velmi neskoro o 21:00. Koli tomu sa zase nasledujuce rano zobudil dost neskoro a tahali sme s 1 spankom.

Ja by som este aspon 1-2 mesiace potiahla s 2 spankami aj ked to znamena ze bude trvat hodinu kym poobede zaspi.

lenka7875
autor
13. jún 2022

@andreatytler ja som nechcela hneď ale skôr postupne prejsť . Keď sme šli k lekárovi tak mal iba jeden spánok ale potom večer to bol des takže skôr hy sok chcela nejak postupne prejst. Mne v kočíku už spať nechce a to sme mali obdobia kedy spával iba v ňom. Vyskúšam to tiež tak robiť keď sa zobudí neskôr dať iba jeden a uvidíme . Ďakujem za radu.