Spánok 13 mesačného syna

silviazlat
12. nov 2021

Ahojte. Synovi idú spodné zúbky a je v 12m spánkovej regresii, ktorá nám trvá už asi 3 týždne. Dovtedy bol spánok celkom Ok - 1-2 zobudenia za noc na mlieko a spal dalej. Posledne 3 týždne je to horor. Cele noci sa budí,ale vidím na ňom, že chce spať, ale nedá sa mu. Toto všetko pripisujeme teda zúbkom a regresii. Posledné dve noci však v noci vymýšľa, skáče po postielke, zahadzuje dudel na zem a následne plače že ho chce. Budí sa s plačom, ale keď ho dám medzi nás do postele (minulú noc som to skúsila, lebo naozaj velmi plakal a utíšil sa až na rukách) tak lozí po nas, vymýšľa a ja sa bojím že spadne z postele a ublíži si. Teraz spinká od 20:00 ako má nastavený režim. Pred chvilkou sa znova zobudil s veľkým plačom.
Myslite si, že sa aj tieto plače tykajú regresie? Nemyslím si, že plače od bolesti. Vidím na ňom, že cez deň je Ok, neslintá toľko a nie je nervózny ako tomu bolo doteraz pri zubkoch vždy.
Prosim píšte len tie, ktoré s tym mate skúsenosť. Žiadam o radu.
Ďakujem

luccija
12. nov 2021

@silviazlat moja dcéra často do hodiny čo zaspala plakala zo sna....podľa mňa to bude zúbkami častejšie budenie sa..no a mení sa u nás prišlo takéto vystrajanie rehoty v postieľke, strhávanie baldachýnu, nohy medzi tyckou okolo 10 m

andreatytler
13. nov 2021

@silviazlat Nezacal nahodou prave chodit?
U nas bol najvacsi problem so spankom ked sa syn stal mobilny.

silviazlat
autor
13. nov 2021

@andreatytler zatial len popri nábytku

andreatytler
14. nov 2021

@silviazlat No tak to moze byt ono... chodza je pre deti velka zmena. Je to pre ne tak vzrusujuce ze spanok je odsuvany na vedlajsiu kolaj. U nas sa spanok zlepsil ked uz uplne ziskal mobilitu a uz to pre neho nebola taka novinka. To najhorsie trvalo asi 6 tyzdnov. Podstatne zlepsienie nastalo asi ked mal 18 mesiacov a pred tyzdnom prvy krat prespal celu noc bez jedninneho zobudenia a ma 23 mesiacov.

silviazlat
autor
14. nov 2021

@andreatytler ono mi ani tak nevadí ked sa zobudí, napr na smäd. Ale skôr to vymýšľanie a skákanie a následný plač. Dnes v noci bol síce viac krat hore, ale nevymýšľal. Takže to vnímam podstatne lepsie

andreatytler
14. nov 2021

@silviazlat Presne to skakanie. Ked zacal nas syn stvornozkovat, tak dokazal skakat na mne ako na trampoline aj 2 hodiny. Cela som bola bolava a potom bol on unaveny a z toho nervozy a plakal... Vtedy zacal s uspavanim pomahat moj muz, lebo to uz bolo na mna privela a chcela som ho naucit zaspavat sameho.