ahojte maminy
maly bude mat 1 rocik a chcem sa opytat ako spinkavali vase deticky...
maly mal spankovy rezim 9:00 do 11:00 potom od 14:00 do 16:00 a potom isiel spat vecer ako kedy sa mu chce ale zhruba okolo tej 21 hodiny a rano stava okolo 7...
so zaspavanim nema problem dam ho do postielky a on zaspi...ale problem je v tom ze sa v noci budi...sice len na dudlik alebo cajik a hned zaspi ale takto sa budi aj 5krat za noc...tak som mu ubrala spanok a ukladala som ho od 12:00 do 15:00 ale stale sa v noci budil tak som ho dnes ulozila znova o tej 9-tej...neviem co s tym nocnym budenim...chcela by som vediet ako su na tom vase deticky a co by som mohla skusit aby spinkal...
Ahoj, nasa spava cez den dva krat po hodke, hodke a pol a v noci sa budi kazdu hodinu , je kojena a vecer dokaze zaspat len na ciciku a cez den v hojdacej postielke..budi sa tak od 5 mesiacov a ma skoro rok..uvidime do kedy to takto vydrzime hehe
do roka spal tak 2-3 krat max.pol hodinky,po roku cez den nič,v noci tak 20-30 krat budiček,a spal max 4-8 hod v s budenim.vecer sie lspat o 9-11hod ,vstaval o 1-3hodine nabuvany,rano po hodinovom uspavani na rukach o 5-6hod schrupol na hodinku a znova vydrž do večera,trvalo to do 3 rokov.
no budeme to muset asi vydrzat 🙂 je to asi kvoli tym zubkom...maly ma 8 a idu mu asi stolicky tak uvidim ako bude dalej...maly je neposedny stale nieco vymysla chodi hore dolu po dvore beha tak je unaveny a tie 2 spanky vyzaduje...ale od tej 16-tej je tiez v neustalom pohybe neposedi ani na minutku 🙂 clovek by si povedal ze bude spat ked je unaveny a opak je pravdou...
Ahojte,pozeram,ze zatial ziadna extra rada nepribudla;) A ani ja ju zatial nepridam:/,kedze zdielam rovnaky problem. Mala ma 15 mesiacov od 3 mes. mi este neprespala celu noc,no neprespat moze znamenat zobudit sa 2 x alebo aj 7x za noc.Nas pripad je zial ten druhy. Nejako som sa s tym zmierila:|No teraz ma trapi, akym sposobom budeme zaspavat, ked prestanem kojit. Aj vecer, aj cez den sa uspavame vylucne dojcenim. A ja planujem prestat kojit, no mam veeelke obavy. Uz som par krat skusala, ze ju necham vycerpat tak, ze mozno sama zaspi, no haha!:@plac a hnev aj hodku vkuse, cela mokra, prepotena a uvzlykana;( Precitala som si rady, ze mam prejst na flasku s cajom, no nasa Laura nevie, co je flasa s cumlom (pouzivame iba slamku). Tak neviem,ako to urobim, iba oddialujem odstavenie od kojenia. No aj nasa pediatricka vravela, ze ako nahle prestanem kojit, upravi sa aj nocny spanok. Potom vam napisem nasu skusenost. Od septembra ideme na operaciu STOP KOJENIU:Ddrzkajte sa a posielajte vase skusenosti🙂dakujem
Ahojte, no moja malá má síce 9 mesiacov aj 2 týždne, ale spáva v pohode.. v noci sa zobudí len niekedy, ale to hneď aj zaspí... ale keď nám idú zúbky, tak sme hore aj celú noc, taktiež aj keď sme choré alebo máme "svoje dni".. 🙂
nas je rovnako stary a taky ukazkovy den je cca o 6. budicek, spanok podobne ako vy medzi 9-11 a 14-16 po hodine a pol, vecer ide spat medzi 19-20. Vsetko zavisi podla toho, kedy rano vstane, hore vydrzi tak 3h, vecer aj viacej. V noci sa mi budi cca 2-3x, hoci sme mali jednu celu prespatu noc uz 🙂 Dam prsnik a spi dalej, hoci obcas ma taku noc, ze aj hodinu nie a nie zaspat. Ked si skusala posuvat, tak to moze byt tymi horucavami, alebo aj zuby. Ked nie je polku noci hore, tak je to ok myslim. Vekom to prejde.
@kristina39 ked uz je prilis unaveny tak je tazsie zaspat
aj moja mala sa budi tak 4 az 6krat v noci, ale skusajte co chcete nepomoze nic, ziadne uplakane metody, no urcite nenecham dieta plakat pred nocnym spankom, aby sa preplakalo k unave a zaspavalo s pocitom, ze ho mama nechala samucke bez objatia, no niektore z nas to dokazu, aj to povazujem za obetavost hodinu pocuvat srdcervuci plac, deticky z toho musia vyrast, kazde je ine, ved tak rychlo vyrastu a my ich budeme nutit, aby nas objali a pomojkali.
ahoj...moja mala sa budila v noci aj 8x a to trvalo skoro do dvoch rokov.......cez den bola v pohode.......spavala na obed 1,5 hod.......ale vyšli vsetky zubky a až potom bolo v noci OK...držim palceky 😉