ahojte maminky. viem ze tychto tem je uz vela ale oprosim vas napriek tomu o radu. moj maly nevie cez den spat vobec sa nevie ulozit.zaspi iba na rukach v polohe ze ma hlavicku na mojich prsiach a bruskom otoceny na mna. samozrejme s velkym placom. jedine co zabera a vie tam spat aj 2-3 hodky je baby satka. no ja som neni moc zastanca satiek.mam pocit ze je tam vykriveny a podla mna by sa on mal uz natiahnut a byt rovno na posteli alebo postelike. bojim aa o jeho chrbatik a aj o svoj. akonahle ho vyberiem zo satky je hore. ani spanie ci lezanie v posteli s nim nepomaha. jednoduxho satka alebo na rukach ale uz je dost tazky preto ked je to uz neunosne tak davam satku. v noci spava s nami v posteli. postielku mame iba na okrasu 😉 ale to spinka zatial fajn kazde.3 hodky cca sa budi na oapanie zaspi okolo 8 a o 6 je hore. poradte mi prosim ako si poradit a tym spanim lebo trpi aj moja chrbtica 😉
nie reve reve musim ho zobrat na ruky a ked trosku zaspi dam ho do kocika a vydrzi max.pol hodinu a zniva plac. mam krasny novy kocik ktory zapada prachom v pivnici lebo ani za svet tam nebude. ked aj niekam ideme nemizem ist sama s malym lebo ked mi aj nachvilu zaspi tak sa zobudi a musim ho obrat na ruky a tlacit kocik bruchom je to fakt hrozne...uz si neviem rady
@pynddo no ja som mala podobný problém, 8 týždňov mi zaspával len tak ako opisuješ alebo na rukách, hodinu som ho musela držať vzpriamene až potom som ho mohla položiť ak som ho položila skôr v momente bol hore, potom sme zistili že má reflux
a ako ste to zistili?lebo mne maly vobec negrckava....odgrgnut odgrgne ale negrcka
@pynddo ani náš zo začiatku negrcal preto nám to nedošlo, jemu sa po napapani dvíhali žalúdočné šťavy a to ho dráždilo, preto zaspal len ak bol kolmo, po 8mich týždňoch sa prejavilo aj grcaknie potom nám doktorka povedala že to je reglux. Občas sa predtým stalo že ak s napapl viac tak trošku vygrcol ale nebolo ro často a vela tak sme to pripisovali tomu že sa prejedol
no a ako ste potom riesili?
@pynddo to akokeby si o mojej malej pisala, s tym rozdielom, ze moja zaspi len v kociku na cca 1-1,5hod., aj to len v case obeda..to je jej jediny denny spanok...poobede uz ani kocik nezabera..a doma absolutne ju neviem uspat, len place, kolisem ju na rukach aj hodinu, potom si niekedy zdriemne mne na rukach, ale aj to len na 5-10 minut..neviem si rady, nic na nu nezabera..a napr.dnes je u nas otrasne pocasie, nejdeme von, cize nerobim nic len kojim, kolisem placucu na rukach, potom zase o 1,5 - 2 hod.kojim, zase kolisem a tak dookola...uz som zufala z toho..
@pynddo Poradila nám sirup gastrotuss ktorý hneď stiahol žalúdočné šťavy a nepálila ho záha, no keďže u nás sa potom prejavilo aj to grckanie tak sme zmenili mlieko na ľahšie stráviteľné a začali brať homeopatiká gastrocinezine ttie nám pomohli s grckaním a odvtedy máme pokoj 🙂 Si presne pamätám ako sme mu dali prvý krát nové mlieko a ten sirup, on si grgol, v momente zaspal po ležiačky bez hodinového držania na rukách a prespal 4hodiny vkuse 😀 😀 😀 sme ho chodili každú chvíľu kontrolovať či dýcha
@pynddo a ešte nám doktorka poradila podložiť matrac v postieľke aby bola hlavičky vyššie ako nôžky
@pynddo nám pomohlo len jedno - napevno zviazať v klasickej perinke...a zrazu nastala taká zmena, že sme nechápali, začala v pokoji spávať, stačilo len mliečko a spala ako dudok ....ale do dvoch týždňov sa z toho stal pre ňu zvyk a prestala aj plakávať...zviazaná spávala do štyroch mesiacov a potom si sama zvolila, že už tak spať nechce tak sme ju naučili spať samú len s plienočkou....nikdy žiadne hojdanie, to považujem za zásadnú chybu, dieťatko si na to vie tak rýchlo zvyknúť, že potom sa odučí len ťažko a s krikom ....naozaj vám radím vyvarujte sa toho a rovnako spaniu vo vašej posteli, má mať vlastnú postieľku a v nej sa má cítiť bezpečne....viem čo hovorím, mužova sesternica len krútila nad nami hlavou, že ako to môžeme nechať takto dieťa a teraz nám závidí, lebo sama má vyše ročnú dcéru, ktorú doteraz musí uspávať na rukách a teda 12-kilové dieťa je už dosť záťaž na chrbát a potom keď zaspí chce byť len v rodičovskej posteli, nemusím hovoriť, že manželstvo ide do mínusu, lebo nemajú pre seba s mužom ani päť minút o samote...
@tanickaskorokubikova toto je pravda, dieťa má byť na rovnej ale zošikmenej ploche aby sa zabránilo udusenie...akurát keď je staršie už to moc neplatí....nám začala v 6-ich mesiacoch cestovať po postieľke takže spala aj hlavou dole ...musela som to vytiahnuť teraz má len rovnú podložku
@tinqua my sme tak mali do 4mesiaca 🙂 A Tiež som skúšala aj ulitku ale u nás to nepomohlo tak ako vám 😉
@tinqua úplne súhlasím aj tvojim vyšším prispevkom s tou postieľkou môj spi od roka dokonca vo svojej izbe a zaspáva úplne sám, teda má svojho plyšáčika ale žiadne uspávanie. Na nezaplatenie!! Tiež sa casto stretávam s nazorom že mám šťastie ako krásne zaspáva, no ako som si naučil tak mám 😀 😀
@tanickaskorokubikova samozrejme, že treba vyskúšať všetko pokiaľ je tam ozaj reflux tak to treba riešiť aj s liečikmi, jasné raz som sa najedla póru a malá z toho mala taký stav, že ulitka mohla ísť do hája na dva dni a len sme lietali s rektálnou rúrkou :D ale treba skúsiť aj toto ak to maminku nenapadlo...fuu inak keď čítam tieto problémy sa mi to tak vrátilo ako sme prežili posledný rok a taká som rada, že už je po všetkom a dieťa mi normálne spí vo vlastnej izbe 🙂)
kazde dieta je ine, ale moze byt ze ma reflux, tak skus dat do kocika do zvysenej polohy, bud daj vankus alebo ak mas kocik taky ze sa da napolohovat aj vanicka. napr moja dcerka spavala dobre do 5-6 tyzdnov a potom cez den spala 2x30 min a potom sme zacali skusat vsetko mozne, az nakoniec sa naucila spat iba vonku v kociku, ale najskor pohybujucom sa, potom som kupila hojdaci kocik a tak sme ju uspavali a ked zaspala tak uz pekne spinkala aj na balkone, nebolo treba ju vozit. teraz ma 22 mesiacov a stale spi vonku v kociku cez obed, aj ked uspavanie je uz tazke lebo vymysla a asi teda coskoro prestane spavat cez den, ale to nevadi. treba poskusat. ked ti spinka v satke, tak ho tak nechaj a ty si sadni aby ti netrpela chrbtica pritom a oddychuj, pripadne lahni. poznam aj maminy takych deticiek ze takto spinkali do roka. hold kazde dietatko je ine a treba najst co nan plati.
Ani v kociku ti nepospi?