Ahojte 🙂 máme 10 mesiacov stále máme 3 spánky dva pol hodinové a jeden cca 2 hodinový obedny dcéra mi v poslednej dobe večer ťažko zaspáva uspavam ju aj hodinu nikdy sme nemali problém so spánkom vždy som ju položila dala cumlík hladkala a spala ..no posledné dni hrôza 🙈 asi je čas prejsť na2 spánky viete mi prosím poradiť ako na to 😁 dáke rady a tipy ? Ďakujem 🙂
jedina rada je predlzit bdele okna a tym padom vam uz tri spanky nevyjdu, aky ma rezim teraz?
@ls56
@petamich
Režim máme takýto o 7:00-7:30 vstávame potom sa naraňajkujeme prezlecieme prebalime hráme sa o cca 9:30 ide spať o 10:00 je už hore potom sa ideme prejsť prídeme okolo 11:00 11:30 obed prebaliť a o 12:00 spí do cca 14:00-14:30 potom ideme von o 15:30 sme doma papame hrame sa o 18:00 tretí spánok do 18:30 a potom kúpanie a mlieko vždy chodila spať o 19:00-19:30 no posledné dni zaspí neskoršie
@kika499 no a teda medzi spankami vidiš na nej, že by vydržala dlhšie? Pokiaľ vstáva o 7:00 tak by som jej dala prvý spánok o 10.30, druhý spánok o 14.30 a o 19.00 spinkať. Skús pár dní a uvidíš ale zamňa je spanok o 18.00 pre 10m dieťa zbytočny. To potom za 1,5h spala na nočny spanok? To je dosť kratke bdele okno pred nočnym spankom to preto ti nechce teraz zaspať. Posuň prvy spanok o hodinu neskôr alebo aspoň o 45 min a druhý tiež. Podľa mňa to bude v pohode 🙂
Pardon druhý spánok na 14.30 ale postupne si to sadne keď bude prvy spanok spať dlhšie aj druhý tak sa to vyposúva a vydrží aj dlhšie bdieť
😃 moje dieta teda nikdy neslo na nocny spanok po 1.5 hodine 😩 v tomto obdobi potreboval byt minimalne 3 hodiny hore, take mal bdele okna a potom krasne zaspal
a ostatne suhlasim s tym co bolo vyssie napisane, tak by som to vyskusala a drzim paste
@kika499 ten treti spanok je extremne neskoro. Uplne by som ho zrusila
Napíšem ti ako fungujeme s 9 mesacnym.
Ráno je 6.30.
Spanok je 9.30 až 11.30 približne.
Druhý je 14.30 až 16 tiež minúty hore dole.
S druhého spánku mi vstáva o 16.30 najneskôr a nocny spánok je potom cca o 8.
Bdele okná sa pohybujú 3 3 a pol a 4 max.
Ale možno je to pre vás vela
Koľko dokáže bdieť medzi spankami? Kedy vstáva?